Sahadaki milyarder!

Güncelleme Tarihi:

Sahadaki milyarder
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 10:50

Galatasaray’ın Eurocup’ta Krasny’i 103-76 yendiği maçta; sahada öyle bir oyuncu vardı ki, profesyonel basketbola çok uzak olduğu her halinden belliydi…

Haberin Devamı

Çünkü o oyuncu, değil kulübün sahibiydi… Milyarder başkan Dmitry Gerasimenko, ‘parayı veren düdüğü çalar’ misali kendine lisans çıkarttı, takımıyla birlikte Avrupa’da maç deneyimi yaşadı.

Sahadaki milyarder

Zor bir dönemden geçen ve paralarını alamadığı gerekçesiyle ABD’li oyuncuların takımı bırakmasıyla kadroda büyük bir sıkıntı yaşayan Krasny’nin başkanı ve milyarder sahibi Dmitry Gerasimenko, ipleri eline aldı. 36 yaşındaki işadamı, kendine lisans çıkartarak takımına sahada destek vermeyi seçti.

Sahadaki milyarder

KARİYERİNİN İLK SAYISI GALATASARAY’A!

Profesyonel(!) spor kariyerine, Rus Ligi’nde oynadığı 1 maçla başlayan Gerasimenko, Avrupa tecrübesini de Galatasaray karşısında yaşadı. Gençlik döneminde, sadece Yükseköğrenim Ligi’ndeki takımlarda amatör basketbol oynayan Gerasimenko, kariyerinin ilk sayılarını da ikinci periyotta Sarı-Kırmızılı takıma karşı kaydetti.

Haberin Devamı

Bu sezonu, maddi sıkıntılarla geçirmesine rağmen, yatırımını sürdüreceğini belirten Rus işadamı, gelecek yıllar için ise, yeni salon inşaatının müjdesini verdi.. Uzun süredir Ukrayna’da ticaret yapan bir ailenin çocuğu olan Gerasimenko, bundan sonra da basketbol oynayamaya devam etmek istediğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!