RVP ve Pereira'dan Fener'e bahar havası

Güncelleme Tarihi:

RVP ve Pereiradan Fenere bahar havası
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 01:16

Braga maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen Vitor Pereira ile Robin van Persie'nin neşeli tavırları dikkat çekti.

Haberin Devamı

MAÇ öncesi basın toplantısında, gözler, önce gergin, sonra yumuşayan ilişkileri nedeniyle Pereira ile Van Persie’nin üstündeydi. İkili, basın ve kamuoyunun önünde birlikte en uzun süreyi geçirecekti. 

Bugünkü Braga maçına yönelik konuşmaları bir yana, karşılıklı diyalogları, vücut dilleri ve davranışlarını gözlemlediğimiz Fenerbahçe’nin iki önemli ismi, soğukluğu çoktan aşıp neredeyse “kanka” bile olduklarını gösteren bir basın toplantısı yaptı. 

İşte teknik direktör Vitor Pereira ile Van Persie’nin birlikte geçirdiği yarım saat:

TEDiRGiN GELDiLER, KISA SÜREDE ORTAMI ISITTILAR

1- Basın toplantısına ikisinin de tedirgin geldikleri göze çarptı. Donuk yüz ifadeleriyle masaya yaklaştıktan sonra sandalyelerine oturup basın mensuplarıyla göz göze gelmelerinin ardından ise havaları değişti, esprilere başladılar.

Haberin Devamı

PEREIRA: KAHVE VAN PERSIE: SU

2- Pereira her zamanki gibi kağıt bardaktan kahvesini yudumlarken Robin van Persie’nin heyecanını yatıştırmak için sık sık su içmesi dikkat çekti.

“SANA iYi ŞANSLAR DiLERiM DENiZ!”

3- Portekizli teknik adam, her zamanki gibi uzun konuşunca Van Persie tercümana, “Deniz sana iyi şanslar” diye espri yaptı. Pereira gülümsemeyle cevap verdi. Tercüme yapıldıktan sonra RVP, “Kısa oldu. Sanki birkaç şeyi unuttun gibime geldi ama neyse” diye şakasını sürdürdü.

TOPLANTI BOYU PEREIRA’YA TAKILMAYI BIRAKMADI

4- VITOR Pereira, yöneltilen ikinci soruda da uzun konuşunca Hollandalı yıldız şakayı başka bir boyuta taşıyarak bu kez esnedi, ardından duruma gülümsedi.

SEN MiSiN UZUN KONUŞTU DiYE HOCAYA TAKILAN!

5- Konuşma sırası Robin van Persie’ye geldiğinde, ilk olarak, “Oynamıyordun, oynamaya başladın, peki goller ne zaman gelecek” diye soruldu. Bu kez de o uzunca bir cevap verdi. Pereira da bunu kaçırmadı ve hemen misilleme yaptı. Tercüman Deniz’in not kağıtlarına bakan Fenerbahçe Teknik Direktörü, eliyle ‘Ohoooo’ der gibi hareket yaptı. Robin van Persie de buna gülerek karşılık verdi.

GAZETECiLER iSTEDi iKi KEZ SARILDILAR

6- Toplantı bitince gazeteciler birlikte poz vermelerini rica etti. Bunun üzerine birbirlerine sarıldılar. Bu sarılmanın hayli doğal ve içten oluşu gözlerden kaçmadı. Gazeteciler bununla da yetinmeyip ayağa kalkarak poz vermelerini isteyince onlar da buna uydu ve yine ellerini birbirlerinin omzuna atarak gülümsedi.

Haberin Devamı

TERCÜMAN DENiZ SARITAÇ SON DARBEYi ÇIKARKEN ALDI

7- Toplantı çıkışı üzerinden espri yapılarak havanın yumuşatıldığı tercüman Deniz, fiziki şakayla karşı karşıya kaldı. RVP, içeri girerken, Deniz’in başına vurdu, gülüşmeler oldu.

Avantajımız Braga takımını tanıyor olmam

TEKNİK direktör Vitor Pereira, Braga maçıyla ilgili, “Onlar mücadeleci bir takım. ‘Kim favori?’ derseniz, bu sahada belli olacak. Her zaman Portekiz futbolunu takip ediyorum. Bizim belki tek bir avantajımız var o da benim Braga’yı çok iyi tanımam. Kendilerini Avrupa’da da göstermek istiyorlar. Güzel bir maç olacak” ifadelerini kullandı.

Lig mi, Avrupa mı bir karar veremiyorum

SARI lacivertlilerin gol silahı Van Persie, “3 kupayı da kazanmak isterim. ‘Süper Lig mi, Avrupa Ligi mi?’ sorusuna cevap veremiyorum. Karar vermem çok zor. Son adım her zaman en zor adımdır. Şu an iyi bir pozisyondayız, bunun tadını çıkarmamız ve sağlam şekilde yola devam etmemiz lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!