Provokatör

Güncelleme Tarihi:

Provokatör
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 1998 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Geçen hafta Trabzonspor camiasında ilginç olaylar yaşandı... Aslında yaşatıldı dersek, daha doğru söylemiş oluruz. Çünkü, tüm olayların arkasında, provokatör geçinen biri vardı! Gerçi bu onun ilk olayı değil ama, sanırım son eylemiyle, başı iyice derde girecek!

Tirajını abone sistemi ağırlıklı yapan bu gazetenin, Trabzonspor muhabiri geçinen, ama aslında tüm eylemi Trabzonspor'u yıpratmak olan o provokatörün sahnelediği son oyun, neredeyse tutmak üzereydi... Dolmuşa gelen eski yöneticilerden bazıları, bu kişinin haberi üzerine bir bildiri yayımlayıp, M.Ali Yılmaz'ı yaylım ateşine tutarlar. Tabii, arkasından Yılmaz'ın karşı suçlamaları gelir. Peki nedeni?

M.Ali Yılmaz gazetecilerle yaptığı bir sohbet toplantısında, isim vermeden bazı eleştiriler getirmiş. Ve tüm muhabirler de haberi aynen geçmişler... Ancak biri hariç! İşte bu zavallı, haberi çarpıtarak, üstelik toplantıda hiç ismi geçmeyen eski yöneticilerden, Hayrettin Hacısalihoğlu ile Kenan İskender'in adlarını da katarak, suçlanan onlarmış gibi verir. Sonrası malum... Karşılıklı atışmalar ve bu kavgayı uzaktan kıs kıs gülerek izleyen bir provokatör!...

Çok merak ediyorum doğrusu; sözde gazeteci geçinen bu kişi, bundan böyle Trabzonspor'un maçlarına hangi yüzle gelebilecek? Kendilerini yanıltan, bu nedenle bildiri yayınlamak zorunda kalan eski yöneticilerin, ona hesap sormayacaklarını mı sanıyor? Kendisine tavsiyem, bu camiadan uzak dursun! İçeriği her ne olursa olsun, doğru habere saygılıyız. Ancak amaç, yalan haber üretip, Trabzonspor'u yıpratmaksa, o zaman işin şekli değişir! Bilmem anlatabildim mi!

Şimdi gelelim madalyonun öbür yüzüne... F.Bahçe yazarı, sevgili Hasan Yılmaer ağabeyim, geçenlerde bir yazısında Trabzonspor'un şampiyonluk şansını değerlendirirken, ‘‘Onlar nasılsa yakında birbirlerini yerler’’ şeklinde, benzeri bir ifade kullanmıştı. Ali Şen de, bu ifadenin etkisinde kalmış olacak ki, Trabzonr'u üç maçta da yeneriz demişti!

BİRLİK BERABERLİK

Hani haksız da sayılmazlar! Baksanıza, kışkırtıcının biri kuyuya bir taş atıyor ama, kırk akıllı biraraya gelip bunu çıkartamıyor! Üstelik, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde...

Beyler; herkes kendine gelsin... Ligin kaderini belirleyecek maçların ilki, bu hafta Kocaelispor'la... Hemen arkasından da, diğer derbiler geliyor. Yöneticilerin eskisi veya yenisi; taraftarıyla, futbolcusu; genel menajeriyle, antrenörleri bütünleşmedikten sonra, böylesine zorlu haftalardan şampiyonluk vizesi alabilmek mümkün mü?

Elbette ki, böylesine zorlu bir maratonda, Trabzonspor'un başarını engellemeye çalışanlar çıkacaktır. Geçmişte de bunları yaşamadık mı? O zaman biraz uyanık olmalı, asıl mesleği provokatörlük olan bu tipler, camiadan mutlaka uzak tutulmalıdır. Çünkü Trabzonspor, dış güçlerin oluşturduğu cepheye karşı mücadele verirken, kendi camiasında açılacak ikinci bir cepheye, dayanabilmesi mümkün değildir...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!