Potada Spor AŞ-NBA işbirliği!

Güncelleme Tarihi:

Potada Spor AŞ-NBA işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 17:16

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş, spor kültürünün yaygınlaştırılması adına dev bir projeye daha imza attı. İBB Spor A.Ş. ve NBA işbirliği ile basketbolda bireysel yetenekleri ön plana çıkarmak amacıyla çocuklara yönelik “İBB Spor A.Ş. NBA Yetenek Yarışması” yapılan lansman ile hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Murat Murathanoğlu ve Merve Toy moderatörlüğünde Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, NBA Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Direktörü Üst Düzey Başkan Yardımcısı Benjamin Morel, NBA Türkiye Direktörü Naci Cansun, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, TBF CEO’su Hidayet Türkoğlu, TBF Asbaşkanı Dinçer Çetintaş, NBA’in efsane oyuncularından Glen Rice ve Burcu Esmersoy katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, “Bu programa geçen sene başlamıştık. Gençlerimize ‘Spor kültürünü nasıl aşılarız’ onun üzerine çalışıyoruz. 170 takımlı altyapı ligi kurduk. Hem lisanlı hem de lisanssız sporculara spor yaptırmak istiyoruz. Organizasyonu yaptıktan sonra ciddi anlamda bir katılım oldu.

2.5 dakikalık videomuz ciddi şekilde takip edildi. NBA kanadından Naci bey (Cansun) ile görüştük. Bu şekilde bir işbirliği oldu. Çok detaylı şekilde çalışıyoruz. Üç büyük kurumun bir araya gelmesinden çok mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Potada Spor AŞ-NBA işbirliği

BAYRAKTAR: SPOR KÜLTÜRÜNÜ ÇOCUKLARIMIZA AŞILAMAK İSTİYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın gençlere ve çocuklara çok büyük önem ve değer verdiğinin altını çizen Özbayraktar, “Biz bu organizasyonlarla salonları doldurmak istiyoruz. Bizim gençliğimizde ‘Beyaz Gölge’ dizisi vardı. Basketbolu o diziyle sevmiştik.

NBA, sunum konuda çok başarılı bir kurum. Çocuklarımıza sporu daha ne kadar sevdirebiliriz şeklindeki yaklaşımı önemserken, bugün neler yapacağımızın bir fragmanını göstermiş oluyoruz. 1 Haziran’da işbirliğiyle beraber daha iyi bir organizasyon yapacağız. Bu iş çocukları cezbediyor… Gren Rice 12 yaşında basketbola başlamış... Çocuklara herhangi bir spor dalını sevdirebiliriz…

Sonrasında istediği branşa bu çocukları kaydırmak gerekiyor. Spor kültürünü ciddi anlamda aşılamak ve geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Ne kadar geniş kitlelere yayılırsak o kadar önemli... Sporu hayatımın bir parçası olarak gördüğümüzde bu başarılar da gelecektir. Katılımı tüm spor branşlarına yaymamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Potada Spor AŞ-NBA işbirliği

ERDENAY: BU BİRLİKTELİK HEYECAN VERİCİ

Organizasyonda yer almaktan büyük gurur duyduklarını söyleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, “İstanbul Belediyesi ve NBA’in birlikte düzenlediği bir organizasyonda bulunmaktan gurur duyuyoruz.
Başından bu yana Hidayet Türkoğlu’nun CEO’luk görevine gelmesiyle birlikte Türkiye Basketbol Federasyonu bir vizyon kazandı. Bu birliktelikte bir adım olarak değerlendirilebilir. Gençlerimiz basketbolu sevmek adına, NBA gibi büyük bir markayla daha da heyecanlanacaktır. Umarım uzun yıllar bu birliktelik sürer... Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Potada Spor AŞ-NBA işbirliği

HİDAYET TÜRKOĞLU: ORGANİZASYONLAR HER ZAMAN KIVILCIMDIR

Basketbolun ve sporun daha da iyi hale gelmesinin amaçlandığını kaydeden TBF CEO’su Hidayet Türkoğlu, “Özellikle teknoloji sayesinde gençlerimizin basketbolu ne kadar yakından takip ettiklerini biliyoruz. Organizasyon her zaman bir kıvılcımdır.

Üç büyük kuruluşun ortaklaşa düzenleyebileceği bir şey başlattık. Buradan yetiştirebileceğimiz kadar oyuncuyu kaliteli oyuncu sıfatına koymak ve bu oyuncuları da NBA’e yollamak hedefliyoruz... Umuyorum güzel bir organizasyon olacaktır. Spor A.Ş. bize ev sahipliği yapıyor.

Tesis kullanmada öncelik tanıyorlar. Gençlerimiz bu tesislerde antrenman ve maç yapma şansı bulacak. Bu da onları coşkulandırır ve heyecanlandırır. Buradan yetiştirecek sporcuları NBA ya da NCAA’e yollarız. Ne kadar kaliteli sporcularımız olduğunu herkes görür.”

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE’NİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ OYUNCUSU HARUN ERDENAY’
Sporcu olmak isteyen kişilerin yapacakları sporu çok sevmesi gerektiğini kaydeden Türkoğlu, “Ben birkaç konuya değinmek istiyorum; herkesin bildiği gibi bu işi sevmeniz çok gerekiyor... Hayatınızda çok fedakarlık yapıyorsunuz. Bu da sevgisiz olmaz... Hep fedakarlık yapıyorsunuz...

Bir şeyler hedefliyorsunuz ve ne gerekirse yapmak istiyorsunuz. Mehmet Okur ile ikimiz bunu iyi benimsedik. Kendimize iyi hedefler koyduk. Bizi yönlendiren doğru insanlarla çalıştık. Gerek Anadolu Efes zamanımız olsun; o süreçte bana gösterilen değer, milli takımlardaki antrenörlerimiz ve abilerimizi bana sorarsanız Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu Harun Erdenay, onlarla olmak sizin işlerinizi kolaylaştırıyor.

Bu oyuncuların doğru çalışıp doğru eğitmenlerle iyi bir dönem geçireceklerine inanıyorum. NBA’de sayımızın artmasını diliyorum. Önemli olan sporu sevmeleri ve spor yapmaları. Birbirlerini de spora teşvik etmesi önemli. Keşke herkes başarılı sporcu olabilse. Ama herkes bir spor kültürü elde edebilir. Ben tüm genç arkadaşlara başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Potada Spor AŞ-NBA işbirliği

GLEN RİCE: SEÇTİĞİNİZ OYUNDA TUTKULU OLMALISINIZ

12 yaşında basketbola başlayan NBA’in eski yıldızlarından Glen Rice; basketbola olan tutkusunu şu şekilde yorumladı: “12 yaşına kadar Amerikan futbolu oynadım ve ayağım kırıldıktan sonra basketbola başladım. Seçtiğin oyunu sevmen ve tutkulu olman lazım.

Dünyanın en seçkin oyuncularından biri olmak için işini çok sevmek lazım. Hangi spor olursa olsun belirli bir seviyenin üzerine çıkacaksan daha da özverili olmak gerekiyor. Çünkü seviye arttıkça sizin göstereceğiniz özveri de artıyor. Kendimi çok şanslı hissediyorum. TBF, Spor A.Ş. ve NBA’in yer aldığı bir organizasyonun parçası olmaktan mutluyum. Gençlerin öncelikle doğruları öğrenmesi için buradayım. Tüm yetkililere destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Potada Spor AŞ-NBA işbirliği

MOREL: BİZİM İLK AMACIMIZ BASKETBOLU SEVDİRMEK

İstanbul’daki ev sahipliği ve organizasyondan dolayı teşekkür eden NBA Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Direktörü Üst Düzey Başkan Yardımcısı Benjamin Morel, “Öncelikle bu muhteşem organizasyona ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Spor A.Ş. ile muhteşem bir işbirliği yaratıldı. NBA’in Afrika, Avrupa ve Ortadoğu sorumlusuyum. Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da gençler top gördükleri zaman ilk olarak ayaklarıyla vurmaya çalışıyorlar. Biz bunu değiştirmek ve dripling yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. NBA; Avrupa’da da Ortadoğu ve Afrika’da da çok izleniyor.

Hidayet’in Türkiye’yi temsil etmesi, orada başarılı olması ve 16 senelik bir kariyere imza atması diğer gençlere bunun mümkün olduğunu gösteriyor. Basketbolu sevdirmek bizim ilk amacımız. 1 Haziran’da düzenlenecek organizasyonu büyük bir heyecanla bekliyorum. Tekrardan bu müthiş organizasyon için teşekkür ederim. Uzun soluklu bir ortaklığın ilk adımları atıldığından memnunum” diye konuştu.

CANSUN: 1 HAZİRAN’I BEKLİYORUM
NBA Türkiye Direktörü Naci Cansun da organizasyonla ilgili olarak şunları söyledi: “NBA olarak baktığımızda iş geliştirmede bunun birçok ticari tarafı var. Ama çocuklarla yaptığımız organizasyonlar işimizin en güzel kısmı. Onların enerjisini alabilmek her şeyi unutturuyor. Bende dört gözle 1 Haziran’daki organizasyonu bekliyorum.”

Hidayet Türkoğlu ve Glen Rice’ın antrenörlüklerini yaptığı iki takım oyuncularının gösteri maçı yapmasının ardından toplantı, kesilen pastanın ardından tamamlandı.

BAKMADAN GEÇME!