Pistte döküldük

Güncelleme Tarihi:

Pistte döküldük
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünya Şampiyonası'nın ilk 5 gününde piste çıkan 4 sporcumuzun dereceleri fiyaskoydu. Seçmelerin ilk serilerinde elenen sporcularımızın dereceleri değil dünya ve Avrupa, Balkan şampiyonalarının çok altında kaldı.

200 ülkeden 1957 sporcunun katıldığı 6. Dünya Şampiyonası'nda Türk atletleri yine hayal kırıklığı yaşattılar. Değil Türkiye'nin İstanbul'un bile onda bir büyüklüğünde ülkelerin atletleri Atina'da başarıdan başarıya koşuyorlar. Kıbrıs Rum Kesimi'nin bile 7 atletle gelip, yarı final koştuğu Atina'ya Türkiye 2 erkek, 4 bayan 6 atletle geldi.

Ancak atletlerimiz seçmelerin ilk serilerinde elenirken, dereceleri ile değil, dünya ve Avrupa, Balkan şampiyonalarının çok altındalar. 100 metre bayanlarda ilk gün piste çıkan Aksel Gürcan 11.82'lik derecesiyle serisinde 7. olup şampiyonaya veda etti. Bayanlar disk atmada Hüsniye Keskin, 14 atlet arasında 48.80'lik atışıyla serisinde sonuncu oldu.

Keskin ile aynı seride birinci olan B.Rusya'dan Irina Yatchenko 65 metrelik atış yaptı. 800 metrede Öznur Dursun, 2:04.62 ile serisinde beşinci 36 atlet arasında ise 26. olup elendi. Ya Alper Kasapoğlu. Dekatlonda yarışan Alper, ilk 4 yarış sonunda 34 atlet arasında 32. sıradayken yarışmayı terk etti. Şampiyonada Ruhan Işım ile Çiğdem Aslan yarın piste çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!