Pereira sahada duydu perişan oldu!

Güncelleme Tarihi:

Pereira sahada duydu perişan oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 00:16

Ankara'da yaşanan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili Kayserispor maçı sonrası basının karşısına geçen Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, 'Fenerbahçe'den ayrılacak mı?' dedirten bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Ankara’daki hain terör saldırısının üzüntüsü ülkenin her yerinde yaşanırken, Kayserispor galibiyetinin ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın olayı lanetlerken söylediği sözler tartışma yarattı...

“Böyle olaylar olunca futbol anlamsız kalıyor. Burada devam etmeye değer mi?” diyen Portekizli hocanın ağzından çıkan bu cümleler, “Fenerbahçe’den ayrılacak mı” sorularını da beraberinde getirdi. Peki, Pereira, ne demek istedi, o an hangi duygular içinde konuştu? Gelin hep birlikte bakalım... Kadıköy’deki karşılaşma sarı lacivertlilerin 1-0’lık galibiyetiyle tamamlandıktan sonra Fenerbahçeli futbolcular taraftarlarını selamladı.

Pereira da bu sırada menajer Hasan Çetinkaya ile görüşüyordu. İkisi konuşarak sahanın ortasına kadar yürüdüler. Çetinkaya‘nın Portekizli hocaya özel bir şeyler söylediği dikkat çekti.

Haberin Devamı

'BU NASIL BiR VAHŞET BÖYLE'
Pereira’nın yüzü bir anda asıldı. Ankara’daki terör saldırısını o an Çetinkaya’dan öğrenmişti. Adeta, çöktü kaldı. Sarı lacivertlilerin soyunma odasında da olay duyulduktan sonra panik havası ve üzüntü vardı. Özellikle yabancı futbolcular ve Pereira, Hasan Çetinkaya ile tercüman Deniz Sarıtaç’a patlamayla ilgili sorular yöneltiyorlardı. Bir ara, hayatını kaybeden insan sayısının 200 civarında olduğu konuşuldu. Pereira bunu duyunca şoke oldu. Diğer yabancı oyuncuların ilk sordukları soru ise şuydu:

Patlama İstanbul’da mı gerçekleşti?
Herkesin aklına aileleri gelmişti. Endişe içindeydiler. Olayın, Ankara’da olduğu bilgisi geldi ve soyunma odasını derin bir sessizlik kapladı... 
Patlama haberini ilk olarak saha içinde öğrenen Pereira, “Bu nasıl bir vahşet. Nasıl bir bomba bu? Nasıl bu kadar çok insan ölebilir, öldürülebilir” diye sert sözlerle isyan etti. Ve hoca, bu psikoloji içinde Lig TV mikrofonlarına konuşmak için soyunma odasından ayrıldı...

AN BABA OLARAK AKLINA iLK ÇOCUKLARI GELDi

Ayrılmayı kastetmedi duygularını dile getirdi...
Pereira üzgündü. Lig TV mikrofonlarına, “Böyle olayları duyduktan sonra ilk ailemi düşündüm. Burada devam etmeye değer mi diye de düşündüm. Bunu bilemiyorum. Yakınlarını kaybeden bir çok aile acı çekiyor. Bu nasıl olur? Hep savaş isteyen insanlar nasıl olabilir? Tanrı barış istiyor. Bu dünyayı onun için yarattı. Savaş isteyenleri anlayamıyorum” diye konuştu. Hocanın sözleri büyük ses getirdi. “Pereira, gidecek mi? Türkiye’den ayrılıyor mu?” tartışması bir anda alevlendi. Pereira’nın sözlerinin altında yatan ise şuydu. O bir aile babası olarak, çocuklarını düşündüğünü ifade ediyordu. Anlık duygusunu, dürüst bir şekilde dile getirmişti.

Haberin Devamı

ŞAŞKIN YÜZLER
Türkiye’den gitmek kafasında yoktu. Ama doğal olarak şaşkın, üzüntülü ve de öfkeliydi. Tıpkı diğer yabancı futbolcuları gibi... Kjaer, Van Persie, Nani, Josef, Fernandao ve diğerleri de galibiyeti unutmuş, acıyı yüreklerinde hissetmişlerdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!