Pantani'nin ölüm nedeni ödem

Güncelleme Tarihi:

Pantaninin ölüm nedeni ödem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2004 14:56

Geçtiğimiz pazar günü evinde ölü bulunan İtalyan bisikletçi Marco Pantani'nin, şiddetli ödem sonrası beyninde ve ciğerlerinde yüksek miktarda sıvı biriktiği için öldüğü açıklandı. Ancak ödemin neden oluştuğunun henüz kesinlik kazanmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Marco Pantani'nin otopsisiyle ilgilenen Dr.Giuseppe Fortuni, net sonuçların yaklaşık 2 hafta sonra ortaya çıkacağını belirterek, ''Kesin sonuçlar için daha ayrıntılı testler yapacağız'' diye konuştu.

Dün, Rimini'ye 20 kilometre uzaklıktaki Cesenatico kentinde, San Giacomo Apostolo Kilisesi'nde düzenlenen bir törenden sonra toprağa verilen Pantani'yi, kalabalık bir hayran kitlesi son yolculuğuna uğurladı.

Ünlü bisikletçinin annesi Tonina Pantani, oğlu için yapılan törene katılan basın mensuplarına, ''Onu siz öldürdünüz'' diyerek tepki gösterdi. Anne Tonina, basın mensuplarına, ''Gidin buradan, hiç saygınız yok mu?'' diye bağırdığı bildirildi.

Ölümünden bu yana Pantani hakkında, intihar ettiği ve uyuşturucu bağımlısı olduğu yönünde haberler yapan basına çok kızgın olduğu gözlenen anne Pantani, ''Onu siz öldürdünüz. Gidin ve bizi acımızla başbaşa bırakın'' diye bağırarak tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Birçok şampiyonluğu bulunan ve 1998 yılında hem İtalya Turu'nu hemde Fransa Turu'nu birinci olarak bitiren ünlü bisikletçi, tatil için gittiği Rimini'de kaldığı otelde ölü olarak bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!