Ömer sahalara döndü

Güncelleme Tarihi:

Ömer sahalara döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2010 00:00

Almanya'da Go-kart pistinde kaza yaptıktan sonra vücudunda ağır yanıklar oluşan ve uzun bir tedavi sonrası iyileşen Ömer Toprak takımı SC Freiburg'la birlikte antrenmanlara başladı.

Futbolu nerdeyse kopma noktasında olan genç futbolcu İspanya'daki kampta özel maçta 45 dakika oynadı. Ömer Toprak, 15 Ocak'ta başlayacak olan Bundesliga'nın ikinci yarısında forma giymek istediğini söyledi.

Almanya'nın Freiburg kenti yakınlarında Go-kart aracı ile geçtiğimiz Haziran ayında geçirdiği kaza sonrasında vücudunda ve bacaklarında ağır yanık yaraları oluşan Bundesliga ekibi SC Freiburg'un genç futbolcusu Ömer Toprak'tan sevindirici haber. Uzun bir tadevi sonrası iyileşen Ömer Toprak takımı SC Freiburg'la birlikte ikinci yarı hazırlıkları için gittiği İspanya'da top başı yaptı. Takımıyla antrenman yapan genç futbolcunun çok mutlu olduğu, gözyaşlarından sevinç gözyaşları döküldüğü görüldü. İspanya'nın Costa Blanca adasında yapılan kampta Ömer, özel maçta İspanya 2. Lig ekiplerinden Elche karşısında ilk 11'de sahaya çıkıp 45 dakike oynadı. 226 gün sonra tekrar formasına kavuşan Ömer maç sonrası büyük mutluluk yaşayarak Bundesliga'nın ikinci yarısında forma giymek istediğini söyledi.

SEVİNÇTEN HAVALARDA UÇUYOR

15 Ocak'ta Freiburg'un deplasmanda Hamburg'la oynayacakları maçta yer almak isteyen Ömer "Allah-ı-ma şükürler olsun beni tekrar çok sevdiğim futbol topuyla buluşturdu, severek oynadığım futbola döndürdü. Benim için artık ikinci bir B planı yok. Futbol oynamak istiyorum. Şu anda sevinçten havalara uçuyorum desem yalan olmaz. Zira hiç bir ağrı hissetmedim. Hedefim önce takımımda sonra Almanya A milli takımda yer almak" diyerek dönüşünün muhteşem olacağını belirtti.

7 AMELİYAT GEÇİRDİ

Talihsiz kaza sonrasında 7 ameliyat geçiren genç yıldız Toprak "Kulübüm bana bu konuda çok destek oldu. Artık özlediğim hasret kaldığım stadyumda çimlerde koşabiliyorum. Topla oynayabiliyorum. Takım ile antrenmanlara başladığmı içinde moralim yerine geldi. Zor günler geçirdim. Bu zor günlerimde bana başta annem, babam, ailem ve takımım olmak üzere herkes sahip çıktı. Bana sürekli moral ve destek verdiler. Ayrıca taraftarlarımızın ve çok sayıda Türk vatandaşımızın geçmiş olsun ve iyi dilekleri benim iyileşmemde çabuk toplanmamamda yardımcı oldu." diye konuştu.

ÖMER İLE DAHA GÜÇLÜ OLACAKLAR

Takımın ilk yarıdaki çok gol yiyen defansının Ömer'le tekrar güçleneceğini vurgulayan Teknik direktör Robin Dutt "Ömer hem bizim hem de Alman futbolunda geleceği önemli oyuncularından birisi. Yeni transferlerimiz Papiss Demba Cisse ve Hamed Namouchi'nin yanında Ömer üçüncü bir yeni transfer gibi geldi. İlk çalışmalarda çok iyi durumda olduğunu gördüm. Bakalım ilerki günlerde göreceğiz. Zira o eski formunu yakalarsa bizim eskiden olduğu gibi vazgeçilmezlerimizden birisi olacak. SC Freiburg, Ömer'le dahada güçlenecek. Zira ona çok ihtiyacımız var" diye açıklama yaptı

Basel'le hazırlık maçı

Ömer Topraklı SC Freiburg Costa Blanca adasındaki Hotel Campomor tesislerindeki çalışmalarını 9 Ocak tarihine kadar sürdürecek. Aynı gün Almanya'ya dönecek olan Freiburg akşamı ise ikinci hazırlık maçını FC Basel ile yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!