Ombudsman Bakan

Güncelleme Tarihi:

Ombudsman Bakan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2006 00:00

Olağanüstü genel kurula gitmek için imza kampanyası başlatan eski yöneticiler, bordo mavili kulübü kaostan ancak Bayındırlık ve İskan Bakanı’nın çıkarabileceğini savunuyor.

BURSASPOR yenilgisiyle puan cetvelinde tehlikeli bölgeye inen Trabzonspor’da muhalefet, olağanüstü genel kurul için kolları sıvarken, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’tan birleştirici rol üstlenmesini istedi. Camiada kulüp başkanı Nuri Albayrak, yönetim kurulu, teknik direktör Ziya Doğan ve futbolculara karşı oluşan ciddi güven bunalımının sadece kongreyle aşılabileceğini öne süren muhalefetin ileri gelenleri, baskılarını yoğunlaştırdı.

İmza kampanyası

Başkan Nuri Albayrak’ın F.Bahçe maçından sonra kongre konusundaki sorulara, "Mali genel kurula seçim maddesi konulması için şu ana kadar kimse başvurmadı" açıklaması, muhalefeti harekete geçirdi. Muhalefetin kongre kararı almaya yetecek yaklaşık 900 imzanın toplanması için önümüzdeki günlerde çalışma başlatacağı bildirildi. İmza kampanyasının İstanbul’daki üyeleri de kapsayacağı belirtildi.

Özak devreye girsin

Trabzonspor’un kongreye gitmesini isteyen muhalefetin önemli isimleri, yönetimin istifası halinde kulübü 2007 sonundaki olağan kongreye kadar götürecek bir yönetim oluşturulması için eski başkanlardan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’ın ön ayak olmasını istiyor. Eski asbaşkanlardan Nevzat Şakar, Trabzonspor için şu anda tek çözümün Bakan Özak olduğunun altını çizerek, "Özak’ın önderliğinde herkes sorumluluk almalı ve kulüp için ne gerekiyorsa yapmalı" dedi.

Futbol şubesi eski sorumlusu Hayrettin Hacısalihoğlu ise yeni bir yönetimin Faruk Özak ve Mehmet Ali Yılmaz önderliğinde toplanmasının en doğru karar olacağını iddia etti. Eski yönetici Ali Özbak da Özak’ın mutlaka kişilerüstü birleştirici bir konumda yer alarak kulübü içinde bulunduğu kaostan çıkarması gerektiğini söyledi.

Ombudsman nedir?



TÜRKİYE’de bilinen anlamıyla ’ombudsman’, özellikle yazılı basındaki haber, köşe yazıları ve yorumlarla ilgili şikayetleri incelemeye alan ve sonuclandıran kişidir. Ancak, bu kelimenin asıl kökeni İsveç’tir. Sözcüğün anlamı ise, "yurttaş koruyucusu"dur. Daha da açarsak, İskandinav ülkelerinde ve 1809 yılından bu yana da İsveç’te, hayatın birçok alanında yurttaşların idareden kaynaklı şikayetlerini incelemekle ve sonuçlandırmakla yükümlü resmi yetkili kişiye veya kuruma verilen isimdir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!