O bir Türk sevdalısı

Güncelleme Tarihi:

O bir Türk sevdalısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2013 10:30

O, bir Türk hayranı…Japon Satoshi Hataoka..Elinde Türk bayrağı Filenin Sultanları, Asya’da nerede o orada..

Haberin Devamı

Kızlarımızın Tayvan’ın Kaohsıung kentindeki Dünya Grand Prix maçlarına yaşadığı Japonya’nın Osaka kentinden kalkıp destek vermeye geldi. Tribünde tek bir destekçimiz yoktu o Türk sevdalısı Japon Satoshi’den başka..Salonda organizasyonun katılımcı ülkelerin bayraklarının dışında büyük bir Türk bayrağını tribüne astı. Elinde ikinci bir Türk bayrağı da vardı. Türk bayrağını, maçtan önce başladı ta ki kızlarımız salonu terk edene kadar yorulmadan salladı. Türkçe’yi birkaç kelime ve cümleden başka bilmiyordu ama kalbiyle konuşuyordu. Alkışladı, “En büyük Türkiye “ diye bağırıp destek oldu. İtalya maçından önce tribündeki bir gurup Tayvanlı seyirciyi de örgütleyip “ Türkiye… Türkiye…” diye bağırttı.

TÜRK MİLLİ TAKIMLARI JAPONYA’DA YA DA ASYA DA NEREDE O ORADA

Uzun yıllar milli takımlarımızı hangi branşta olursa olsun onları ülkesi Japonya’da ya da Asya ülkelerinde hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Ama Filenin Sultanları’nın onun kalbinde çok ayrı bir yeri vardı. Tüm kızlarımızı eskileri ile yenileri ile hepsini ismen tanıyordu. Elinde bir Türk milli takımı forması vardı. Yeni bir sporcu mu gördü hemen ona imzalatıyordu. Türk Milli takımlarının maçlarına ekipmanları ile geliyor. Elinde bayrak direğinden tutun, salonun dört bir tarafına hem de rakip tribünlere Türk bayrağını asar, borazanı ile destek olur, Türk milli takım formasını giyer.

Haberin Devamı

TÜRK SEVGİSİNİ ANNEANNESİ AŞILAMIŞ

İşte bu Türk sevdalısı Japon kimdi? Bu sevgi nerede geliyordu?
Türk sevgisi anneannesinin onu çocukken aşılaması ile başlamış. Dediğine göre, anneannesi ona sürekli Türk ve Türkiye ile ilgili masallar anlatmış, Okulda Türkiye ve Türk’ler ile ilgili konulara merak sarmış, ilgisini çekmiş, internetten bizlerin yakın takipçisi olmuş. İster inanılsın, inanılmasın Japon Satoshi’nin Türk ve Türkiye sevdası işte böyle başlamış.

JAPONYA İLE OYNADIĞIMIZ MAÇLARDA BİLE TÜRK BAYRAĞI İLE DESTEK OLUYOR

Öyle bir sevda ki bu.. Bazen korku da dinlemiyor. Türk milli takımları ülkesi Japonya ile oynadıklarında yine onun elinde sadece Türk bayrağı var. Korkuyor musun? Dendiğinde “neden korkayım. Sevdiğim insanların ve ülkesinin bayrağını sadece elimde taşımıyorum ki, kalbimde yaşatıyorum. Kimse de benim elimden Türk bayrağını almadı ve neden salonlara asıyorsun demedi” diyor.

Haberin Devamı

YILLIK İZNİMİ TÜRK TAKIMLARININ MAÇLARINA GÖRE KULLANIYORUM

Sevdanın da bu kadarı mı olur? Diyecek siniz ama onun yanında birkaç dakika bile dursanız çok şeyler anlayacaksınız. İşinden nasıl izin alıp hem ülkendeki hem de ülkenin dışındaki maçlara bir hafta 10 günlük nasıl gidiyorsun? Dediğim de çok ilginç bir yanıt verdi.
“Ben Türkiye milli takımlarının Asya programlarını çok yakından izlerim. Yıllık iznimi Japonya’da ya da Asya ülkelerinde Türk milli takımlarının organizasyonlarına göre ayarlıyorum. Örneğin Türk Voleybol milli takımı ne zaman bu tarafa gelecek işte ben de yıllık iznimi o zaman kullanıyorum” diyor.

BAŞKENT SPOR SALONU’NUN AÇILIŞINA DAVET EDİLMİŞTİ

Başkent Spor Salonu’nun açılış törenine Voleybol Federasyonu’nun eski Başkanı Erol Ünal Karabıyık tarafından davet edilen Satoshi, o günler büyük bir sorunu olması nedeniyle gelememenin üzüntünü hala yaşadığını söylüyor. “Ama bir gün ikinci vatanıma mutlak geleceğim” diyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!