Nonda'nın gönderilmesi doğru

Güncelleme Tarihi:

Nondanın gönderilmesi doğru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 12:23

Galatasaray’ın eski başkanı Mehmet Cansun, sarı kırmızılı takım ve Türk futbolu açısından geride kalan sezonu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda açıklama yapan Cansun, Fenerbahçe’nin oynadığı iki finali de kaybettiğini ve sarı lacivertlilere karşı bir ittifak olmadığını belirtirken, futbolcuların birbirini aramasının da çok doğru olduğunu söyledi.  Arda Turan’ın takımda kalacağını belirten Cansun, “Gidecekse bile adresi İngiltere olmamalı. Orada futbolu gladyatörler gibi oynuyorlar. Arda; İspanya, Almanya ya da İtalya’da başarılı olur” dedi.

Nonda’nın gönderilmesinin son derece doğru olduğunu ifade eden Mehmet Cansun, Kewell’la da, kronik sakatlığı olduğu için, yolların ayrılması gerektiğini belirterek, “Şimdiki transfer politikası doğru. Genç oyuncular gerekiyor; sadece tecrübelilere güvenirseniz, bu sezon olduğu gibi, yolda kalırsınız” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

F.BAHÇE’YE KARŞI İTTİFAK YOK, FUTBOLCULARIN BİRBİRİNİ ARAMASI GAYET NORMAL

Fenerbahçe'ye karşı ittifak olup olmadığı yönündeki haberleri doğru bulmadığını dile getiren Mehmet Cansun, "Fenerbahçe’ye karşı bir ittifak olduğu fikrinde değilim; ama Fenerbahçe iki final oynadı ve kaybetti. Herkes ittifak halinde Fenerbahçe’ye karşı hareket etmemiştir. Futbolcuların birbiriyle arkadaş olması ve konuşması da normaldir. Bunda da art niyet aramak mümkün değil. Emre Belözoğlu, daha çocuk yaşta bize geldi; şu anda Fenerbahçe’de oynuyor. Bu durum nedeniyle ben Emre’ye kötü diyemem ki, futbolcular ekmek parasını futboldan kazanıyor. Onun için futbolcuların birbirini araması gayet doğal. Para verdi, satın aldı şeklinde bir sürü teori ortaya çıktı, hiçbiri doğru çıkmadı." ifadelerini kullandı.

BURSASPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜNÜ AÇACAK

Bursaspor'un Süper Lig'i zirvede bitirmesini de değerlendiren Cansun, "Bursaspor’un şampiyonluğu Türkiye Ligi ve Türk futbolu açısından da hayırlı bir netice oldu. Bundan sonra hiç kimsenin, elinde belge olmadan suçlama yapamayacağı bir ortama gireceğiz. En azından belgesiz suçlama yapanların sayısı azalacaktır." dedi.

ARDA BU SEZON KALMALI, GİDECEKSE ADRESİ İNGİLTERE OLMAMALI

Haberin Devamı

Galatasaray'ın gözde ismi Arda’nın durumunu da değerlendiren Mehmet Cansun, "Arda'nın kalacağı yönünde bir izlenim edindim. Ben de kalması gerektiğini düşünüyorum. Çok iyi oynadığı sürekliliğinin olduğu bir sezondan sonra transfer olabilir. Ama bana sorarsanız, Arda İngiltere’den ziyade İspanya, Almaya ya da İtalya liginde başarılı olur. İngiliz ligi son derece sert ve fiziğe dayalı; oradaki maçlar Türkiye’de oynansa 11 kişinin sadece 2-3 tanesi sahada kalır, geri kalanı hastanelik olur. Gladyatör gibi oynuyorlar. Dolayısıyla Arda’nın İspanya, Almanya gibi yerlere gitmesi daha iyi olur." şeklinde konuştu.

RIJKAARD KONUSUNDA BELİRSİZLİK YOK

Teknik Direktör Rijkaard konusuna da değinen Cansun, "Rijkaard konusunda bir belirsizlik görmüyorum. Öncelikle kontratı devam ediyor ve bu kadar başarısız bir sezondan sonra bırakıp gitmeyi içine sindiremeyecektir. Ayrıca bu sezon elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaktır. Türkiye’deki futbol ortamını tanıdı. Nelerin yanlış olduğunu gördü." dedi.

Haberin Devamı

NONDA KRONİK SAKAT GÖNDERİLMESİ SON DERECE DOĞRUYDU

Nonda'nın devre arasında gönderilmesinin doğru bir karar olduğunu dile getiren Galatasaray eski başkanı, "Nonda’nın gitmesi doğru karardı. Herkes Nonda kalsaydı daha iyi olurdu diyor. Nonda Avrupa’da oynayan Afrikalılar içersinde belki en iyisiydi. Monaco’da oynarken bize 3 gol atmıştı; ama ağır sakatlıklar ve 6 ameliyat geçirdi. Dizlerinden sakat, her oynadığı maçtan sonra dizleri davul gibi şişiyor. Bu adamla sizin yola devam etmeniz mümkün değil." şeklinde konuştu.

KEWELL'IN GÖNDERİLMESİ DOĞRU

Harry Kewell'ın gönderilmesine de değinen Mehmet Cansun, "Harry Kewell’da karakterli, tam profesyonel bir futbolcu; ama müzmin sakatlığı var. Yoğun maç trafiğinde Kewell’ı nasıl ayakta tutacaksınız. Bu futbolcularınız dinlendirmeden devamlı oynattığınız taktirde verim almanız çok zor. Dolayısıyla Kewell’ın da gönderilmesi yüzde yüz doğru. Biz sahada adam aramıyoruz, futbolcu arıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GENÇ OYUNCULARIN ALINMASI DOĞRU SADECE TECRÜBELİLERE GÜVENİRSENİZ YOLDA KALIRSINIZ

Yapılan transferleri de değerlendiren Mehmet Cansun, "Şu ana kadar yapılan transferler de çok iyi. Artık mücadele edecek, koşacak gençlere ihtiyaç var. Tabii ki deneyimli oyuncular da olacak; ama sadece onlara güvendiğiniz zaman sezonunun sonunu getiremiyorsunuz. İşte bu sezonun bilançosu ortada" ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!