Nani ve Robin van Persie UEFA'ya konuştu

Güncelleme Tarihi:

Nani ve Robin van Persie UEFAya konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 20:47

Fenerbahçe'nin iki yıldızı Robin van Persie ve Nani, UEFA Avrupa Ligi'nin Facebook hesabından taraftarların sorularını cevapladı.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi futbolcusu kim?

Nani: Cristiano Ronaldo. Fantastik bir oyuncu ve çok formda.
Van Persie: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Andres Iniesta. Bu oyuncular dünyadaki tüm diğer futbolculardan çok farklılar.

Futbolcu olmasaydın ne olurdun? Doktor mu? Fizyoterapist mi? Avukat mı?

Robin Van Persie: Okulda bir alan seçmem gerekiyordu ve ben satış elemanı olmayı tercih etmiştim. En kolayı oydu çünkü. Ancak ben her zaman sporla ilgili bir işim olsun istedim. Tenis, yüzme, masa tenisi, bovling fark etmez… İçinde top olan herhangi bir şey olabilir.

Istanbul’da yaşamanın en güzel yanı nedir?

Van Persie: Trafik! Gerçekten çok dingin ve herkes kurallara uymaya gayret gösterip arabasını üzerinize doğru sürmüyor. Aynı Manchester’daki gibi.
Nani: Hava çok güzel. Çok güzel bir şehir. Taraftarlar çok iyi ve çok tutkulular. Dışarıdan eve dönerken mutlulukla gidiyorsunuz.

Haberin Devamı

Sir Alex Ferguson ile çalışmak nasıldı? Genç oyunculara tavsiyeleriniz var mı?

Van Persie: Ferguson ile çalışmak çok özel bir şey. 15 puan farkla ligi kazanmıştık ve Manchester City’e kaybetmiştik. Şampiyon olmamıza rağmen, kaybettiğimiz için bize gerçekten çok sinirlendi. Sahada her şeyimizi verme konusunda bizi çok iyi motive ediyordu. Hatta City maçından sonra bizi antrenmanda cezalandırdı. Bu olaydan sonra onun ne kadar iyi bir teknik direktör olduğunu anlamıştım.

Nani: Sir Ferguson ile çalışmak hayatımın sonuna kadar unutamayacağım bir şey. Birlikte çalıştığım en iyi teknik direktör. Antrenman sahasında ondan çok şey öğrendim. Bugün bile onun hakkında konuşmak çok motive edici ve ilham verici bir şey. Onun hikayesinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Hayatımın sonuna kadar unutamayacağım isimlerden biri.

Bu sezon Avrupa Ligi’ni kazanabileceğimizi düşünüyor musunuz?

Nani: Doğru motivasyonla her şey olabilir. Bizim şu ana kadar iyi oynadığımızı ve iyi takımları yendiğimizi düşünüyorum.

Kariyerinizdeki favori anınız?

Nani: Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak.
Van Persie: Çocukken bugün olduğum yerde olacağımı, kupalar kaldıracağımı hayal bile edemezdim. Bütün kariyerim favori anım.

Haberin Devamı

Çocukluk kahramanınız kimler?

Van Persie: Diego Maradona. Dennis Bergkamp’ı izlemekten de çok keyif alırdım. PSV’de oynarken Romario’yu daha sonra da Ronaldo’yu izlemekten keyif aldım. Premier League’i izlemeye başladığım zamanlarda da Eric Cantona, Dennis Bergkamp ve Thierry Henry’i izlemeyi seviyordum.

Nani: Ben Luis Figo ve Ronaldo Nazario’yu kahraman olarak görüyordum. Ronaldo futbol tarihinin en iyi oyuncusu. Ryan Giggs’ten de çok fazla şey öğrendim.

Futbol tarihinin en iyi oyuncusu kim?

Nani: Ronaldinho ve Ronaldo Nazario. Ronaldinho en iyi olduğu zaman onu kimse tutamazdı. Her zaman yüzünde bir gülümseme olurdu. Yetenekliydi ve fantastik goller atarak futbola sihir kattı.
Van Persie: Diego maradona. Onunla birkaç kez görüşme fırsatım oldu. Çok özel bir insan, çok samimi. Futbolculuk döneminde yaptıkları gerçekten inanılmazdı.

Haberin Devamı

Favori Türk yemeğiniz nedir?

Van Persie: Köfte dürüm ve döner kebap. Ayrıca pilavı da çok seviyorum.

Ne tarz müzik dinlersiniz?

Van Persie: Ben R&B ve djlerin yaptığı güzel mixleri seviyorum. Her tarzdan dinlemekten hoşlanıyorum aslında.
Nani: Ben daha çok yumuşak müzikleri dinlemekten hoşlanıyorum. Güzel ritmi olan her tarzda müziği dinlerim. Ülkemden müzikleri dinlemeyi de severim. Cap Verde’de Kizomba isimli bir müzik tarzı var. Çok özel bir ritmi var ve dinlemekten keyif alıyorum. (Sporcope)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!