Müthiş derbi Fenerbahçe'nin: 2-1

Güncelleme Tarihi:

Müthiş derbi Fenerbahçenin: 2-1
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2001 00:00


Şampiyonluğun düğüm maçında Fenerbahçe, nefesleri kesen bir mücadele sonrasında Galatasaray'ı 2-1 yendi.
Haberin Devamı

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı dolduran 42 bin taraftarına muhteşem bir gece yaşattı.

Şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti. Bir hafta aradan sonra liderliği G.Saray'dan geri aldı; puanları eşitledi. Lig'de yarış yeniden başladı.



MUSTAFA DENİZLİ: TÜM ZAMANLARIN EN HEYECANLI MAÇI

Nefesleri kesen mücadele sonrasında Fenerbahçe teknik direktörü Mustafa Denizli, basın toplantısında tüm zamanların yaşabileceği heyecanın en yüksek düzeyde yaşandığı bir maç olduğunu söyledi.

Denizli, "İki takımda olağanüstü mücadele etti. Gerçek bir derbi yaşandı. Kazanan F.Bahçe olduğu içinde çok mutluyuz. Klasik bir laf vardır. Bu gibi maçların sonuçları belli olmaz diye. Ama bu maçı bizim için sonuçu belliydib. Kazanmaktan başka çaremiz yoktu. Futbolun için süpriz günler yaşadık. Kaybetmemiz gereken puanları kaybetmiştik. Bunlar futbolun içinde olabilecek güzel unsurlar. Bu statda var olan herkese, teşekkür ediyorum. Son derece mutluyuz. Yarınlara büyük umutlarla bakıyoruz. Lazetic, Yusuf ve Ali Güneşïin özel görevleri vardı. Özel günlerin özel adamları vardı. Ve görevlerini çok iyi yaptılar. Diğer futbolcularımda iyi mücadele ettiler ama bunların görevleri daha farklıydı. Diğer maçlarda da böyle özel adamlarımız olacaktır." dedi.

İNCE HESAPLAR

Dev derbide F.Bahçe, sahadan galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışında az da olsa avantaj elde ederken, kalan üç hafta bütün hesaplar averaj hesaplarına kaldı. F.Bahçe ve G.Saray 67'şer puan ve averajla peşpeşe sıralanırken, Gaziantepspor da Denizlispor galibiyetiyle 64 puana ulaşarak zirve yarışında ben de varım dedi.

Bu akşam G.Saray kazansa, yarışta farkı açacak, düğüm büyük ölçüde çözülecekti. Ancak F.Bahçe Kadıköy'de ligde oynadığı 16'ıncı maçını da kazanarak yeni bir galibiyetle tüm hesapları yine kalan haftalara taşıdı. Artık herşey galibiyet yanında rakiplerden fazla atılacak 1 golün bile üzerine kuruldu.

LUCESCU: BU AKŞAM İNSAN OLDUĞUM İÇİN UTANDIM

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’ye 2-1 yenilerek şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj kaybederken, Teknik Direktör Mircea Lucescu, Fenerbahçe taraftarlarını eleştirdi.

Lucescu, maçtan sonra yaptığı basın toplantısına, eline tribünden atılan pil ve çakmaklarla gelerek, Fenerbahçe taraftarlarını statta korku ve terör atmosferi yaratmakla suçladı.

"Bu akşam, insan olduğum için utandım" diyen Lucescu, kupa maçı sonrasında kale arkası tribünlere ağ koymanın şart olduğunu ifade ettiğini, ancak bugün de kendisine tribünlerden çok sayıda yabancı madde atılmasının "garibine gittiğini" söyledi.

Bunların, korkunun ve kültürün yansıması olduğunu ifade eden Lucescu, statta gelişen hadisenin, terör psikolojisi yaratmak için yapıldığını, eğitilmiş bir kişi olarak da kendisinin bunu kabul etmediğini kaydetti.

Maç için stada girerken, kapıda tartaklandıklarını ve bir süre içeri giremediklerini kaydeden Lucescu, bu tür hareketlerin, medeniyet ölçüsünün en aşağı biçimi olduğunu belirterek, "Ne Mustafa Denizli’nin, ne de Fenerbahçe’nin, Ali Sami Yen Stadı’nda bu şekilde davranışlarla karşılaştığını sanmıyorum. Bir teknik direktörün oyuncusuna taktik vermesine bile engel oluyorlar. Geçtiğimiz maçta yaptığımız eleştirilere Fenerbahçe yöneticileri cevap verdi. Bu sefer de cevap versinler. Ancak UEFA maçlarında nasıl olur, bilemiyorum" diye konuştu.

Lucescu, tüm yapılanlara rağmen iki takım futbolcularını da statta yaratılan atmosfere uymayıp, sportif centilmenlik çerçevesinde davrandıkları için kutladı.

Yaptıkları iki inanılmaz hatayı, Fenerbahçe’nin iyi değerlendirdiğini anlatan Lucescu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk yarıda Emre Belözoğlu, Hagi ve Serkan ile 3 gol pozisyonu bulduk. İkinci yarıda tamamen oyuna hakimdik. Ancak Bülent’in şanssızlığı, onlara kontratak pozisyonu armağan etti. Bu akşam biz oynadık. Fenerbahçe bir maçta olan normal faul sayısının iki katıyla oynadı ve devamlı olarak oyunu durdurdu."

Jardel’i, henüz hazır olmadığı için bu maçta oynatmadığını kaydeden Lucescu, bu futbolcunun yerine şans verdiği Serkan’ın bugün iyi bir performans gösterdiğini söyledi.

Orta sahada Okan, Suat ve Emre Belözoğlu’nun çok iyi oynadığını belirten Lucescu, Jardel ile Serkan’ın ikinci yarıda yanyana oynatabileceğini, ancak oyunu kanatlara yayabilmek için Arif’e şans verdiğini bildirdi.

Bülent’in, maçta çocukça hata yaptığını da ifade eden Lucescu, futbolcularının atmosferden etkilenmiş olabileceğini söyledi.

HASAN HASTANEDE

Fenerbahçe maçında rakibiyle çarpışan ve kafa travması geçiren Hasan Şaş, Acıbadem Hastanesi’nde gözlemde tutuluyor.

Kulüp Doktoru Serhan Kurtulmuş, çarpışma sonrasında Hasan’ın görme bulanıklığı yaşadığını belirterek, "Kısa süreli bilinç kaybından sonra kendine geldi. Fonksiyon kaybı yok. Kendine geldi ve bilinci açık" dedi.

Kurtulmuş, Hasan’ın bu gece hastanede müşahade altında tutulacağını bildirdi.

İLK YARI

4. dakikada Yusuf’un ara pasıyla sağdan ceza sahası içine giren Revivo, topa beklemeden vurdu. Kaleci Taffarel, meşin yuvarlağı son anda tokatlayarak kornere attı.

6. dakikada Hagi’nin soldan ortasında, Fenerbahçe defansı topa dokunamadı. Altıpas içinde müsait durumdaki Serkan, meşin yuvarlağa dokunamayınca, takımını bir golden etti.

12. dakikada Serkan, ceza sahası içinde topu Suat’ın önüne indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

13. dakikada Rapaiç’in arapasında soldan ceza alanına giren Ali Güneş, kaleci Taffarel’i de geçerek topu filelere gönderdi ve Fenerbahçe’yi öne geçirdi: 1-0

14. dakikada Rapaiç’in soldan ortasında, ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Andersson’un sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

16. dakikada Rapaiç’in soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Abdullah topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Taffarel’den döndü. Boşta kalan topu, Bülent Korkmaz kornere göndererek, tehlikeyi önledi.

25. dakikada Hagi’nin kullandığı serbest vuruşta, top Fenerbahçe defansına çarpıp Hasan’ın önüne düştü. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak bu kez Emre Belözoğlu’nda kaldı. Müsait pozisyonda kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan Emre’nin vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.

30. dakikada Hagi’nin yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Rüştü köşeye giden topa iki hamlede sahip oldu.

31. dakikada Rapaiç’in soldan ortasında, ceza alanı içindeki Revivo’nun volesinde top kaleci Taffarel’de kaldı.

39. dakikada Okan’ın sağdan ortasında, penaltı noktası üzerinde bomboş durumda topla buluşan Serkan’ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Rüştü’de kaldı

Kalan dakikalarda skor değişmedi ve maçın ilk yarısını Fenerbahçe 1-0 önde kapadı.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Revivo topu kafayla ceza alanındaki Ali Güneş’in önüne çıkardı. Bu futbolcudan önce araya giren Ergün topu kornere atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

50. dakikada Galatasaray’da Hagi sarı kart gördü.

53. dakikada soldan Galatasaray cezaalanına giren Lazetiç, Rapaiç’i kaçırdı. Bu futbolcunun soldan ortasında, altıpas içindeki Yusuf topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı: 2-0

56. dakikada rakibiyle çarpışan Galatasaraylı Hasan, yerini Arif’e (xx) bıraktı.

60. dakikada Ergün’ün soldan ortasında Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza alanı yayı üzerinde buluşan Hagi, topa kötü vurdu ve auta attı.

61. dakikada Fenerbahçe’de Mustafa Doğan sarı kart gördü.

66. dakikada Galatasaray’da Serkan’ın yerine Jardel (x) oyuna girdi.

72. dakikada Fenerbahçeli Andersson sarı kart gördü.

73. dakikada Ali Güneş’in arapasında sağdan ceza alanına giren Andersson’un vuruşunda, top kaleci Taffarel’den döndü. Andersson dönen topa tekrar vurdu, üst kale direğine çarpıp oyun alanına dönen topu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

74. dakikada Fenerbahçe’de Rapaiç’in yerine Baliç (x) oyuna girdi.

75. dakikada Okan’ın pasıyla sağdan ceza alanına giren Suat, plase bir vuruşla topu Rüştü’nün altından filelere gönderdi: 2-1

77. dakikada Fenerbahçe’de kaleci Rüştü sakatlanarak oyundan çıktı ve yerini Oğuz’a bıraktı.

80. dakikada Ergün’ün pasıyla soldan ceza alanına giren Hagi’nin şutunda top yan ağlarda kaldı.

81. dakikada Fenerbahçe’den Andersson çıktı, yerine Johnson (x) girdi.

86. dakikada Hagi’nin soldan kullandığı serbest atışta, top kaleci Oğuz’dan döndü, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

87. dakikada Galatasaray’da Bülent Korkmaz, yerini Emre Aşık’a (?) bıraktı.

88. dakikada Galatasaray’da Emre Belözoğlu sarı kart gördü.

90. dakikada Yusuf’un pasıyla soldan ceza alanına giren Revivo, Fatih’ten sıyrıldı ve şutunu attı. Top kaleci Taffarel’de kaldı.

Maçın uzatma anlarında Fenerbahçe kalecisi Oğuz sarı kart gördü.

Galatasaray’ın son anlardaki çabası sonucu değiştirmedi ve Fenerbahçe, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Orhan Erdemir, Turgay Güdü, Tahir Ersoy

Fenerbahçe: Rüştü, Mustafa Doğan, Misko Mirkoviç, Zoran Mirkoviç, Ali Güneş, Lazetiç, Yusuf, Rapaiç, Abdullah, Revivo, Andersson

Galatasaray: Taffarel, Fatih, Popescu, Bülent Korkmaz, Ergün, Okan, Suat, Emre Belözoğlu, Hasan, Serkan, Hagi
(aa)

İLGİLİ HABER


Futbolculardan şampiyonluk turu provası
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!