Milli Takımımız bizi ve Türkiye'yi gururlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Milli Takımımız bizi ve Türkiyeyi gururlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 14:28

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Teknik heyet ve sporcular, Kadın Milli takımımızın Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın ardından 3. olması ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Burhan Felek Spor Kompleksi'ndeki Volley Hotel'de düzenlenen basın toplantısında ilk olarak sözü Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık aldı.

Başkan'ın sözleri özetle şöyle oldu:

EROL ÜNAL KARABIYIK'IN AÇIKLAMALARI

"İyi kötü ne yaptık, olimpiyatlara kadar ne yapmalıyız, öncelikli bu iki konu bizim için önemli. Medyaya teşekkürü bir borç biliriz. Bizi sürekli olarak haber yaptılar, röportajlar ve canlı yayınlarla motive ettiler.

İtalya'da ve Sırbistan'da 7'de 5 yaptık. Gördüğüm 2 İtalya ve 1 Rusya galibiyetlerini hiç unutamam. Bazen mücadele önemsiz olur, skor birinci plandadır ama benim unutamayacağım bu 3 maç çok değerlidir. Teknik heyeti kutluyorum. Milli Takımımız, bizi ve Türkiye'yi gururlandırdı. Verdikleri mücadeleden dolayı teknik ekibin yanı sıra oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Avrupa üçüncülüğü bizim sıralamadaki yerimizi ve çıtayı yükseltecek. Şimdi dünya kupası için bir wild kart sorunu var onu da çözeceğiz. Japonya'da 4-18 Kasım tarihleri arasında dünya kupası organize edilecek. Buraya 12 takım katılıyor. Avrupa Şampiyonası'nda 1. Sırbistan ve 2. Almanya buraya direkt gidiyor. Biz de talepte bulunacağız ama bizimle birlikte kadınların voleybol arenasındaki A ülkeleri dediğimiz; Rusya, İtalya, Küba, Polonya ve Hollanda da bu kartın peşinde. Bu ekstra kartı alıp, gitmemiz için ne varsa tüm çalışmalar yapılacak."

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ MARCO AURELIO MOTTA'NIN AÇIKLAMALARI

"Finali son anda kaçırdık ama şunu söyleyebilirim Hırvatistan yenilgisi bizim milli takımımızın dönüm noktası oldu. Bundan sonraki zor oyunlarda büyük bir performans gösterdik. İtalya ve Rusya galibiyetleri bizim dorukta oynadığımız maçlardı. Sırbistan ile sonuna kadar oynadık. 2 günde 5 set ve 2'er saat süren 2 maç. Voleybolun hakkını vererek oynadık. Bütün Avrupa medyası bizden övgü ile bahsetti özellikle İtalya ve Alman basınında iyi yer kapladık. Bu nedenle aüldığımız 3. lük çok özeldir. Bizim için bu üçüncülük pozitif bir durum oluşturmuştur. Artık Tüark voleybolunun yükselen bir trendi var diyebilirim. İyi bir ligimiz var, iyi koçlar çalışıyor, çok iyi kulüp takımları var, iyi sistemli bir ekolümüz mevcut, federasyon çok iyi, her konuda imkan sahibiyiz."

Haberin Devamı

MİLLİ SPORCU NESLİHAN DARNEL'İN AÇIKLAMALARI

"Sırbistan maçına açıkcası çok konsantre olmuştuk ama baktığımızda maç içinde hata da yamadık değil. Finali kaybettik ama milli takım açısından kaybedilmiş bir şeyi olduğunu düşünmüyorum. 8000 seyirci önünde bundan iyisi olmaz. Voleybolun bir cilvesidir, 2 top fileye takılıp auta gitmese belki de biz şimdi şampiyonduk. Ama şunu söyleyebilirim ki savaşçı ruhumuz rakiplere korku veren bir mücadelemiz var. Bence irdelenmemiz gereken yer budur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!