Mehmet Ali Şahin-Futbol Federasyonu düellosu sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ali Şahin-Futbol Federasyonu düellosu sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 16:40

Futbol Federasyonu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, yönetmeliklere aykırı alımlar nedeniyle, ilgili kişiler hakkında dava açılmasını istediği yazısına yanıt verdi.

Yapılan açıklamada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından gönderilen yazıda "Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun 29 Temmuz 2005 tarih ve 37/05/231 sayılı inceleme raporunda yer alan bazı tespit ve değerlendirmelerle ilgili herhangi bir hukuki sürecin başlamadığının anlaşıldığı" ifadelerinin yer aldığı hatırlatılarak, konuyla ilgili Bakan Şahin'e bugün cevabi yazı gönderildiği ve belirtilen anlamda bir hukuki sürecin başlatılmasının, Teftiş Kurulu'nun anılan raporuna göre imkansız olduğunun kaydedildiği bildirildi.

Federasyon açıklaması şöyle:
"Teftiş Kurulu raporunun 225. sayfasının 3. paragrafında, 'Söz konusu edilen satın alma işlemlerinin etik olmadığı, ancak mevcut düzenlemeler çerçevesinde, bu konuda işlem yapma olanağının bulunmadığı; 5. paragrafta ise benzer durumların tekrarını önleme bakımından Futbol Federasyonu Kanunu'nun yeniden ele alınması ve sorumluların tarifinin yapılması' gerektiği vurgulanmıştır.

Kaldı ki Sayın Levent Bıçakcı döneminde davalar açılırken, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunun inceleme çalışmasını yapan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tankut Centel ve Prof. Dr. Zehrettin Aslan tarafından hazırlanan raporlar esas alınmıştır. Her iki sayın profesörün çalışmalarında da anılan hizmet alımlarıyla ilgili dava açılmasını gerektiren herhangi bir öneri bulunmamaktadır."

Piyasa araştırması yapılmadan ve herhangi bir teklif alınmadan hizmet alımlarının gerçekleştirildiğinin doğru bir iddia olmadığı, tüm piyasa araştırması ve teklif toplama sürecine ilişkin belgelerin mevcut bulunduğu kaydedilen cevabi yazıda, şu görüşlere yer verildi:
“Ayrıca Fantasia Otel ve Ulusoy Seyahat Nakliyat Ticaret A.Ş.'den, federasyon adına alınan hizmetlerin karşılığında bir bedel ödenmesi gerektiği, faydalanılmış bir hizmet bedelinin iadesinin ise hukuki çerçevede mümkün olmadığı somut bir gerçektir.
Açıklanan nedenlerle, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda da işaret edildiği gibi, bahsi geçen alımlar hakkında herhangi bir yasal başvuru olanağı bulunmamaktadır. Yine aynı yazıda belirtilen ve sayın Bakan tarafından dava konusu yapılması istenen diğer konu ise bundan 1 yıl önce kapanmıştır.
Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda belirtilen 1.377 YTL'lik belgesiz harcamayla ilgili geri ödemede bulunulması istenilen sayın Sadettin Güler, bu bedeli 16.01.2006 tarihinde faizi dahil 2.037 YTL olarak Futbol Federasyonu'na ödemiştir. Dolayısıyla da alacak davası açılması mümkün değildir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!