Medyadan MAGAZİN ALINTILARI

Güncelleme Tarihi:

Medyadan MAGAZİN ALINTILARI
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2005 22:07

Selin Tokay, Suna Pekuysal lezzetini yakalamış – Kelebek kondu diye başlık atanlar, ne yazdığınızın farkında mısınız - Kayhan Yıldızoğlu, Suna'yı da Zeynep gibi sokakta bulmuştu – Servet’le Seren acaba aralarında neler konuşuyordur – Demet Akbağ hakkında bir alıntı – Ayçekirdeği, Tarkan ve sivilce paniği basmak – Filmatik Banu Alkan – İbo ve hayvanlar âlemine intikal – Sünnet sırasında Hıncal Uluç’un başına ne geldi acaba – Ebru Şallı fiziği bozulmasın diye 7 aylıkken doğurmamış mıydı, diye soruyor bir okur... ve sair, aslında öğğ getiren ama bir kere size söz verdim diye okuduğum müstekreh haberler!


Şimdi unuttum, iki ‘ünlü’ sarışın (ki ikisi de sahte sarışın) bir gazetede okudum, kendilerine örnek olarak ‘idolleri’ Ajda Pekkan’ı (o da kendileri gibi) seçtiklerini söylüyorlardı.

Demek ki ‘ünlüler’ dünyasında herkesin bir ‘idolü’ var ve yukarıdaki resme bakılırsa eğer, manken Selin Tokay’ınki de Suna Pekuysal. Baksanıza kılığına ve yürüyüşüne; Selin Tokay ‘Yeter anne!’ dizisindeki Pekuysal lezzetini yakalamış...

Kelebek, 4 Mart

*

SERİN DURUŞ’tan zı araks

Derya Tuna: Çok kültürlüsünüz...

Konuk: O sizin güzelliğiniz...

Ceyda Düvenci (bağıran bir yarışmacıya soruyor) : Bu çığlıksal davranışınızın sebebi nedir? (Alper’le Hüseyin’in attığı başlık: Böğürtüsel J)

Hülya Magazin’in kapak yazısı: Sakalın yok ki diyenlere cevap - BENİM SAKALIM BEYNİMDE

Prof.Dr.Zekeriya Beyaz: Hıristiyanlıkta testis inancı vardır... (‘Teslis’ demek istiyor, galiba otelde seyrettiği X filmlere takıldı kaldı hoca!)

Hükhet Duru nasıl bu kadar genç kaldığını anlatıyor: Şimdi bir motorda iyi bir yakıt kullanırsanız kolay kolay yıpranmaz!.. (Motör konusu bir yana, merak ettim Duru’yu genç tutan ‘motör yağı’ ne ola ki?)

Milliyet, 27 Şubat-4 Mart

*

MANASINI BİLİYOR MUSUNUZ?

İddiaya varım aşağıdaki haberin başlığı Deniz’e (Altuntaş) ait değil:

Bir resimaltı haber: “Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’na gelir elde etmek için ücretsiz konser veren Ebru Gündeş’in kıyafeti de büyük ilgi gördü. Gündeş, önü dekolteli, sırt kısmı ise kelebekle süslü kıyafetini Nur Yerlitaş’ın hazırladığını söyledi.”

Başlık: Kelebek kondu

Milliyet, 27 Şubat

*

AYKUT IŞIKLAR YAZIYOR:

Kayhan Yıldızoğlu, Suna'yı da Zeynep gibi sokakta bulmuştu!..

“Şu Allah'ın işine bakın. Evsiz, barksız, parasız gariban ama güzel kızlar hep Kayhan Yıldızoğlu'nu buluyor. Kanal D'nin düzenlediği 'Beyaz Atlı Prens' yarışmasında koca arayan Zeynep Karacan, uzun süre Kayhan ağbisinin evinde yaşamış. Kayhan ağbisi ona babalık yaparmış. Hatta TV okuluna bile göndermiş. Burslu tabii...”

“Bunları okuyunca aklım hemen 30 yıl öncesine gitti. İngiliz Suna Yıldızoğlu da aşık olduğu Türk erkeğinin peşinden İstanbul'a gelmişti. Ama bizimki yüz vermeyince sokakta kalmıştı. Kayhan ağbimiz, Suna'yı sokakta bulmuştu. Evine yerleştirip kuştüyü yataklarda büyütmüştü. Suna şarkıcı-artist olmuş, paralar kazanmıştı. Hatta Kayhan ağbi ile evlenip Türk vatandaşı bile olmuştu. (...) Vallahi çok ilginç. Böyle tipler demek hep Kayhan Yıldızoğlu'nu buluyor. TV'ciler Kayhan Yıldızoğu'nun yaşamını dizi yapsa ya...”

DB Tercüman, 27 Şubat

*

HAŞIRT!

Allah insanı Aykut Işıklar’ın eline ve diline düşürmesin, şu cümle de ondan:

Bunlar Allah'ın şanslı kulları. Aslında fabrikada işçi olması gerekir. Her gün ayakta 10 saat kalıp, ayda 350 milyon maaş alması gerekirken, bir saat şarkı söyleyip 30 bin dolar alan kızlar... Ve ilahi adaleti, her şeyin aslına döneceğini, Anadolu pavyonlarını bilmeyen kızlar.”

DB Tercüman, 27 Şubat

*

BENİ NE YAPTIKLARI DEĞİL, NE KONUŞTUKLARI İLGİLENDİRİYOR

Fenerbahçeli oyuncu Servet Çetin, Real Zaragoza’ya yenilmek için gittikleri İspanya’dan gece 03.30’da döndükten sonra, Seren Serengil’le birlikte Suadiye Oteli’ne kapanmış, 24 saat odadan çıkmamış.

İki genç ve sağlıklı insan bir otel odasına kapanıp ne yapar, diye sormuyorum, abes olur. Ama, 24 saat bunu yapamayacaklarına göre, arada herhalde sohbet ediyorlardır. Benim merak ettiğim bu: Acaba Seren Serengil ile Fenerli Servet, Suadiye Oteli’nin suit odasında ne konuşuyorlardır, mevzu nedir?

Kimbilir dinlemek ne ilginç olurdu...

Hürriyet, 27 Şubat

*

AYKUT IŞIKLAR’DAN ÇOK ALINTI YAPTIK BU HAFTA AMA...

Demet Akbağ'ı lütfen daha çok sevin. Çünkü...

“Rahmetli Aydoğan Ergezer'i genç kuşak bilmez. Ama 10-15 yıl önce şarkıcılığa kalkmış olanlar veya TRT'yi devamlı izleyenler mutlaka tanır. Çünkü bana göre, Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi TV programcılarından biridir Ergezer. Diğerleri de Erşan Başbuğ ile Kahraman Afyonoğlu... Bu üçlüden sonra gelenleri sıraya koyarım. Ergezer, o farklı ve güzel müzik-eğlence programlarında onlarca şarkıcı-türkücüyü size tanıtan sevdiren TV'cidir. Ayşe Egesoy'a sunuculuk yaparken, şiir okutarak şiiri sevdirme bile Ergezer'in buluşudur. Bu yalan dünyada, yüzlercesi bugün ünlü ve zengin ise, Ergezer'e çok şey borçludur. İsim saymak istemiyorum sayfa yetmez.”

“Fakat ne kadar acı, bu unutulmaz TV'ci, karnı aç öldü. Parası olmadığı için kalp ilacını alamadığı için öldü. Tiyatroculuktan TRT'ye sözleşmeli geçtiği için hiçbir sigortası yoktu. Son ve zor günlerinde yardım elini sadece Demet Akbağ uzattı. Bazen maddi gücünü zorlayacak kadar. Demet, TV kamerası önüne ilk kez Aydoğan sayesinde gelmiş. Bunu hiç unutmadı. Siz de ben de biliyoruz, Demet Akbağ büyük sanatçı. Ama daha önemlisi muhteşem insan. Bu çok önemli gerçeği bilmenizi istedim.”

Ben de sizin bu yazıyı okumanızı istedim.

DB Tercüman, 1 Mart

*

MÜTHİŞ BİR GAZETECİLİK BAŞARISI, ATLATMA HABER

Ayçekirdeğine düşkün olan Tarkan stüdyo çalışmaları sırasında stres atmak için tam 8 kilo çekirdek yemiş. Bu kadar çok çekirdek yiyince de sivilce paniği sarmış.”

Haberin güzelliği bir yana ‘panik sarmak’ fiiline de dikkatinizi çekerim...

Şok, 1 Mart

*

SEVİYELİ MANŞET

Takvim’in ilavesinden son derece ‘seviyeli’ bir manşet:

Servet günde çift antrenman yapıyor, gündüz Fenerbahçe’yle, gece Seren Serengil’le...

Takvim-Papatya, 1 Mart

*

ASTROLOG AYDA ERSAN ‘UYARIYOR’MUŞ

11 Mart Hilal-Merkür buluşması: Koç burcunun ilk 10 gününde doğanlar zihinsel olarak güçlenecekler.

... Eh bir gün bir gündür!

29 Mart Venüs-Merkür buluşması: Koç’un ilk 10 gününde doğanlar bir anda alışveriş tutkusuna kapılabilirler.

Ana!

Vatan-34

*

FİLMATİK

Sinema filmi biraz zor çünkü FİLMATİK yani çok güzel bir yüze sahip olmak lazım!”

Banu Alkan

Not: İnşallah iyi bir senaryo gelir önüne de, biz sevenleri Buna Alkan’ı bir dizide seyrederiz, çünkü kendisi ‘filmatik’ olduğu kadar ‘televizyonmatik’ dir de aslında!

Star-Box-Magazin-Hepsi-Bu-Kadar-Mı?, 1 Mart

*

İNTİKAL

Eğer ki benim üstümdeki baskı ve eziyetleriniz devam ederse insanlıktan istifa eder, gider hayvanlar âlemine intikal ederim. Hayvanları Koruma Cemiyeti’ne gider ve ‘Beni bu insanlardan koruyun’ derim.”

İbrahim Tatlıses

Hürriyet, 1 Mart

*

MERAKTAN...

Sapığı 90 metreden yakınına yaklaşırsa (Ne güzel bir Türkçe!) hapsi boylayacak, diyen haber hatırlatıyor: “Kedi Kadın’daki performansıyla yılın en kötü kadın oyuncusu unvanını alan Halle Berry’nin başı fanatik bir hayranıyla dertte...”

Bu haberi okurken, tuhafıma giden şu: Nasıl oluyor da 2002 yılında ‘Amerikan tarihinin Oscar kazanan ilk siyah oyuncusu’ olarak tarihe geçen biri, iki sene sonra ‘Yılın en kötü oyuncusu’ ilan edilebiliyor?

Vatan, 2 Mart

*

HAKKI DEVRİM’İN CİHANNÜMA’SINDAN BİR ALINTI, ‘Filmin asıl adı: Saygısızlar’ başlıklı yazıdan...

İzmir'de yemek yeniyor gerekçesiyle Ajda Pekkan sahneye geç çıkmış; vali ve belediye başkanı toplantıyı terk etmişler.

Star TV'de İbrahim Tatlıses seyirciye «Üzerimdeki baskı devam ederse hayvanlar âlemine katılır ve beni insanlardan koruyun diye Hayvanları Koruma Cemiyeti'ne müracaat ederim» demiş. Estağfurullah diyen olmuş mudur, haberde bir bilgi yok.

Maraton adlı programda Erman Toroğlu bir kaleciye, «Senin anneni...» diye başlayıp normal yoldan da değil, tersten...» diye küfredilişinden şikâyet ediyormuş (Yüksel Aytuğ yazıyor, 1 mart, Vatan). Şansal Büyüka uyarsa da o sözünü tamamlamış: «Beşiktaş seyircisine derim ki, onun annesini lütfen doğru yoldan götürün...»

Birçok şeye en başından başlamamız gerekiyor. Neredeyse insanın var oluşuna kadar geri giderek.

Radikal, 2 Mart

*

VALLAHİ İNSANIN AĞIRINA GİDİYOR

Hayatımda bir kere yabancı patrona proje danışmanlığı yaptım, bana bir ay için 1000 $ ödedi. Gencecik bir adamdım, bilgime, tecrübeme, aklıma bu parayı verdiler diye ne kadar övünmüştüm, haklı olarak!

Posta’dan bir haber: Gelinim Olur Musun? evinin (!) ünlü kaynanası (!!) Semra Hanım’ın... iki saat için 10 bin dolar alıp mağaza açılışlarına katıldığı öğrenildi.

Posta, 2 Mart

*

BOŞLUKLARI DOLDURUNUZ

Şok’ta bir haber, İzmir’den boyoz istedi, diyor

Şöyle: “Bülent Ersoy’un canı İzmir’in meşhur poğaçası boyozdan istemiş. Geceyarısı uyanan Ersoy, İzmir’deki arkadaşını arayıp boyoz sipariş etmiş. Arkadaşı da Ersoy gece 4’te fırın açtırıp ... tane boyoz yaptırmış, İzmir’den İstanbul’a sabah 7’de kalkan uçakla boyozları Ersoy’un evine göndermiş.”

Arkadaşı Bülent Ersoy’a taze taze kaç tane boyoz yaptırmış bilin bakalım...

150 tane!

Eh, ancak... yani canı o kadar çok çekmiş ki...

Şok, 2 Mart

*

HINCAL ULUÇ DİYOR Kİ:

Sünneti sünnetçi doktordan çok daha kolay, çok daha acısız yapar. Oysa operasyondur, doktor işidir, ama doktorun pratiği yoktur. Babam bizi sünnetçiye değil, doktora emanet ettiği için, Öcal Ağbimle başımıza neler geldiğini çok iyi bilirim..”

Sabah, 2 Mart

Not: ‘Doktora değil de hemşireye iğne olurum’ diyen Başbakan mı önce konuştu yoksa ‘doktora değil sünnetçiye kestiririm’ diyen Uluç mu acaba?

*

EBRU ŞALLI’LA İLGİLİ HABERİ OKUDUNUZ MU?

... diye soruyor Nurdan Tunay ve ekliyor :

“Haberde ‘Hamilelikte Güzel ve Sağlıklı Kalmak' adlı kitabında dokuz ay boyunca neler yaptığını anlattı" diyorlar. Ne çabuk unuttular hanımefendinin kilo almamak için çocuğunu 7 aylıkken aldırdığını? Anneliği Ebru Hanım’dan öğreneceksek vay halimize!”

“Kitabı okumadım ama ben verebileceği öğütleri tahmin edebiliyorum:

1. Dünyanın en pahalı işlerinden biri haline gelen zayıflama masraflarını karşılaşacak bir zengin koca bulunur
2. Annenin güzelliğini çocuğun sağlığından önde tutan bir doktor bulunur

3. Kilo almamak için çocuğu 7.ayda sezeryanla aldıracak bir dizi de vicdan bulunur.
4. Sonra bunlar bir güzel kitap haline getirilir, bu kitabı para verip alacak bir takım dııt.lar da bulunur...”

Haksızlık ediyorsunuz! Benim bildiğim Ebru Şallı ‘tıp öyle gerektirdiği için’ istemeye istemeye çocuğunu erken doğurduğunu söylemişti, ben Ebru Hanım’ın sözüne inanırım! Sonra ha 7, ha 9 iki ay için mi kavga edeceğiz!
J

Sabah, 2 Mart

*

BİLİNÇALTIMIN DERİNLİKLERİ BOŞUNA TETİKLENMEYİ BEKLEDİ

Seviyorum bu astroloji jargonunu. Bugün neler olacak? köşesinde Yasemin (Boran) diyor ki, “Eski dostlarla karşılaşacaksınız - Bugün Yay burcunda dolaşan Ay, öğle saatlerinde Koç burcundaki Kuzey Ay düğümünü harekete geçirirken aynı zamanda Pluto’nu tetikleyecek. Oldukça ilginç karşılaşmalar meydana gelebileceği gibi bilinçaltınızın derinlerini tetikleyip, büyük heyecan uyandıracak karşılaşmalar da meydana gelebilir. Özellikle geçmişte kalmış dostlarla bugün karşılamanız ve derinlerden etkilenmeniz mümkün.”

Vay be, demek ki müthiş bir gün olacak! diye ummuştum, hıyar gibi bütün gün çalıştım!

Hürriyet-Kelebek, 4 Mart

*

OSCAR ALAN EN PİS FİLMLER

Zaman gazetesinin Azerî Türkçesiyle hazırlanan internet sitesinden bir sinema haberi. (Bu köşede kullandığım ‘verdana’ fontuyla yazı bozuldu, onun için orijinal ‘lucide sans unicode’ fontunda bıraktım. İnşallah yayına koyunca bir sorun çıkmaz. Çıkarsa, kusura bakmayın! Bu arada bu ‘güzel yazıyı’ bana gönderen Yakup Karahan’a tşk.)

“Oskar” alan ən pis filmlər

“Empire” jurnalı maraqlı bir yazı ilə çıxış edib. Jurnal “Oskar”a layiq olmayan, ancaq “Oskar” alan 10 filmin siyahısını verib.

Kinoşünas Patrik Petersin hazırladığı siyahıda 1995-ci ildə çəkilən “Cəsur ürək” filmi birinci olub. İkinci yeri 2001-ci ildə çəkilən “İntellektual oyunlar”, üçüncü yeri isə 1952-ci ildə çəkilən “Möcüzələr sirki” tutub...


1. Cəsur ürək (1995).
2. İntellektual oyunlar (2001).
3. Möcüzələr sirki (1952).
4. Ordinary people (1980).
5. Forrest Gump (1994).
6. Terms of endearment (1983).
7. 80 gün dünya ətrafında (1956).
8. Cavalcade (1933).
9. Rocky (1976).
10. Vadim o qədər yaşıl idi ki (1941).

Zaman qezeti - Azerbaycan, 5 Mart

*

DİLİMİN UCUNA KADAR GELİR AMA...

Seda Sayan’dan ani bir şekilde boşanan Gökhan Şükür’e ailesi bir kız bulmak için adeta seferber oldu, diyor spot. Başlık: Gökhan’a eş aranıyor

Kayınpederimin bir esprisi vardır, her seferinde çok gülerim, nedense onu hatırladım. Sofrada ‘Kürdan var mı?’ diye soran biri olursa, iğrenç esprisini patlatır hemen:

‘Mutfakta az kullanılmış bir kürdan olacaktı...’

Takvim-Papatya, 5 Mart

*

BİR ALLAH BİLİR, BİR YEŞİM, BİR DE KAMUOYU

Basına açıklama yapan Yeşim Salkım: “4 çocuk okutuyorum ama bu tür yardımlarımı kimse bilmiyor, Allah’la benim aramda kalmalı zaten!..”

Milliyet, 5 Mart

*

AYŞE ARMAN SORUYOR: AYLA MEY’İN GÖBEK BAĞINI NEREYE KOYAYIM

Meğer, Ayşe Arkan okurlarına ‘Kızımın göbek bağını nereye koyayım’ diye sormuş, bir anket yapmış, cumartesi günü Hürriyet’in ½ sayfasında cevapları yayımlıyordu.

Ben de ankete cevap vermek isterdim, ama geç kaldım!

Kelebek, 5 Mart

*

 

ONLAR DA DİNLEMEYE GELMEDİ HERHALDE

Bir gece kulübünde sahneye çıkan Yeliz Yeşilmen, geçen akşam tam anlamıyla hüsrana uğradı” diyor minik haber “Şarkıcıyı dinlemeye topu topu 9 müşteri gelmiş.”

Onların da dinlemeye mi seyretmeye mi geldikleri şüpheli!

HO Tercüman, 6 Mart

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!