Mayın kararttı, spor hayata bağladı

Güncelleme Tarihi:

Mayın kararttı, spor hayata bağladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2011 17:27

Şırnak'ta çobanlık yaparken mayın patlaması sonucu 2 kolunu ve bir gözünü kaybeden Bayram Yıldız (17), atletizmde il birincisi oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla okullar arasında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi amacıyla Şırnak Spor Salonu'nda tören düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, törende yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Kupası etkinliğini düzenlediklerini, okulların ferdi ve takım halinde yarışmalara katıldığını kaydederek, tüm spor dallarına yoğun bir şekilde katılım sağladığını, törende ilk üçe giren takım ve sporculara madalya ve kupalarını vereceklerini söyledi.

Çobanlık yaparken mayının patlaması sonucu iki kolunu, bir gözünü kaybeden ve okullararası atletiz yarışlarında birinci olan Bayram Yıldız'ı özellikle tebrik ettiğini kaydeden Yürenç, şöyle dedi:
“Bu etkinlikte atletizmde birinci olan ve altın madalya kazanan Bayram Yılmaz gibi keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce öğrenci ve gencimiz var. 29 Ekim Cumhuriyet Kupası etkinliğine katılım yoğundu. Bu ilimizde yetenekli sporcuların olduğunu göstermiş oldu. Spor tüm yaş düzeyleri ve beceri düzeyleri için eğitim içeriyor. Bilim olarak köklü bir tarihi olan sporun insanlar arasında birlik ve bütünlük sağlama, sosyalleşme, sağlığa olan katkıları nedeniyle insan hayatında önemli bir yeri vardır. Fiziksel faydalarının yanı sıra ruhsal duruma olumlu etkisinin göz ardı edilmemesi gerekir. Güç, düzen ve istikrar gerektirmesiyle kişiye düzgün bir hayat biçimi kazandırır. Gelişmiş ülkelerde insanlar mutlaka bir spor dalıyla ilgilenir.”

Yıldız, Şenoba Nurettin Aslan Lisesi'nde okuduğunu, 2004 yılında hayvanları otlatırken mayın patlaması sonucu 2 kolunu ve 1 gözünü kaybettiğini anlatarak, “Diğer gözümü de kısmen kaybettim. Spora küçük yaştan itibaren ilgi duymaya başladım. Fakat bu ilgi yaşadığım vahim olaydan sonra bitme noktasına geldi. Beden öğretmenim sayesinde tekrar spor sevgisini kazandım. Bana emek verenleri mahcup etmemek için milli takım formasını giyerek kendi ülkemi çok iyi temsil edeceğim” dedi.

Daha sonra öğrencilere kupa ve madalyaları verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!