Makus talihini yenebilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Makus talihini yenebilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 01:09

Kariyerinde daha önce 4 farklı takımla küme düşen Gekas, bu sezon Süper Lig’de attığı gollerle Akhisar’ın 39 puanın 23’üne imza atmayı başardı. Manisa ekibinin ümidi son haftaya kaldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’ye Samsunspor formasıyla adım atan ve devre arasında Akhisar’a transfer olan Yunan Theofanis Gekas muthiş performansına attığı gollerle devam ediyor. Aksihar’da 14 maçta 12 gol atan ve Ege temsilcisine ligde kalma umudu veren Gekas, asistleriyle de takımına katkıda bulunuyor.
Samsunspor forması ile 11 maçta 8 gol atan yıldız oyuncu, Akhisar’da au benzer bir performans gösteriyor. Tecrübeli forvet, Orduspor, Mersin İdmanyurdu ve Akhisar dışında ligde mücadele eden 18 takımın 15’ine gol atmayı başarısını gösterdi.

AKHİSAR BİR İLK OLACAK MI?

AKHİSAR’ın kümede kalması için tüm gücüyle mücadele eden Gekas başarılı olması halinde kariyerinde bir ilki de gerçekleştirmiş olacak. Gekas, ilk takımı AEL 1964 başta olmak üzere Hertha Berlin, E. Frankfurt ve Samsunspor gibi takımlarda da gol atmasına rağmen küme düşmelerine engel olamadı. Ligde son Orduspor’la karşılaşacak olan Akhisar, kendi kaderini kendi çizecek. Akhisar’a golleriyle 23 puan kazandıran Gekas, Ordu karşısında da Akhisar’ın en büyük kozu olacak. Ege ekibi ligde kalırsa aslan payı şüphesiz Gekas’ın olacak.

Haberin Devamı

Tam bir gezgin

BUNDESLIGA’da Bochum forması giydiği 2006-07 sezonunda yıldızı parlayan Gekas, aynı yıl ligde 20 golle gol kralı oldu. Bir sezon sonra Alman devi Leverkusen’in yolunu tutan Yunan golcü 11 gol attığı ekipte fazla forma şansı bulamayınca Portsmouth’un yolunu tuttu. Aynı sezon yeniden Leverkusen’e dönen Gekas, Hertha Berlin, Frankfurt, Samsunspor, Levante ve Akhisar takımlarında top koşturdu.

Bochum onun için milat oldu

GEKAS, Panathinaikos’ta forma giydiği dönemde, kulüp başkanıyla ters düştü. Başka takıma gitmek istemeyen Theofanis, Alman ekibi Bochum’a kiralandı. Burada 21 gol kaydedip krallık tacını taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!