Liverpool’un 8 harikası

Güncelleme Tarihi:

Liverpool’un 8 harikası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 00:00

İngiliz basını Şampiyonlar Ligi maçına geniş yer verdi. Gazeteler, Kırmızı şeytanların yine Avrupa’da meydan okuyacak güçte bir takım olduğunu gösterdiğini kaydetti. Beşiktaş’ı yerden yere vurdu.

Haberin Devamı

Liverpool - Beşiktaş maçının fotoğrafları için tıklayın

ŞAMPİYONLAR Ligi A Grubu’nda Beşiktaş’ın Liverpool’a 8-0 yenilmesinin ardından İngiliz basını, kırmızı beyazlı takıma övgüler yağdırdı. Maçın sonucunu dünyanın sekiz harikasına atıfta bulunarak yorumlayan Daily Express gazetesi, "Liverpool’un sekiz harikası" başlığını attı. Anfield Road Stadı’nda oynanan maçta kırılan rekorun fitilini Benayoun’un ateşlediğini yazdı.

Turkey shoot

Daily Mail gazetesi ise hindi benzetmesine başvurdu ve "Hindi avlandı" anlamına gelen "Turkey shoot" başlığını kullandı. Gazete, haber-yorumunda, Liverpool’un yine Avrupa’da meydan okuyacak güçte bir takım olduğunu gösterdiğini kaydetti. Daily Star gazetesi de Benayoun’un Liverpool’un Şampiyonlar Ligi çabasını yeniden yoluna koyan futbolcu olduğunu vurguladı. The Daily Telegraph gazetesi, Liverpool’un kolay bir zafer kazandığına dikkat çektiği haber-yorumunda, Başiktaş’ı ağır bir yenilgiye uğratan ev sahibi kulübün kaybolmakta olan Şampiyonlar Ligi umudunu dramatik bir sonuçla kurtardığına işaret etti. The Guardian, Liverpool’un bu sonuçla bir misilleme yaptığını yazarken, "Liverpool bundan fazlasını yapamazdı. Güven duyguları arşa ulaştı" denildi. Beşiktaş’ın merhametsizce ezildiğini iddia etti.

The Times ise Liverpool oyuncusu Peter Crouch’u takımını yeni zirvelere taşıyan ve rekor bir zafere imza attıran kişi olarak ilan etti. The Independent de maç sonucunu yansıtan ışıklı tabelanın fotoğrafıyla sundu, galibiyeti Daily Express gazetesi gibi "Muhteşem sekizler" olarak adlandırdı. "Kahramanlardan kahraman beğenin" denilen yazıda, Crouch ve Benayoun skorda etkisi olan isimler olarak sıralandı. Liverpool’un, Beşiktaş’ın çöküşünün ilk işaretleriyle birlikte "kan kokusu" alıp maça yüklendiğinin belirtildiği haberde, kırmızı beyazlıların bu sonuçla yeniden doğduğu kaydedildi.

Noel erken geldi

İtalyan gazetelerden La Gazzetta delo Sport, maç için "Liverpool Şampiyonlar Ligi’nin tarihi gol rekorunu kırdı 8-0. Noel Baba Anfield Stadı’nda. Noel yemeği Turkey (Hindi) nin içini golle doldurup armağan etti. Sahada o kadar çok kırmızı formalı Noel Baba vardı ki hepsi de Hindi’nin bir parçasını yemek için adeta açtı" yorumunu yaptı. Corriere dello Sport, "Liverpool, Beşiktaş’ı Anfield Stadı’nda aşağılayarak tarihi rekora imzasını attı."

Beşiktaş’ı parçaladılar

Alman ve Avusturya basını, Beşiktaş’ın Liverpool karşısında aldığı tarihi hezimeti "Beşiktaş’ı parçaladılar" başlığıyla verdi. Ober Österreich Nachrichten gazetesi, "İki kere kaleci topu sektirdi ve ikisinde de Benayoun golü attı", Eurosport: "Liverpool’un sırtı duvara dayalı idi. İngilizler, harika bir futbol sergileyerek tamamen çaresiz Türkler’i 8-0 ile eve gönderdiler", OÖ Nachrichten, "Liverpool, Beşiktaş’ı 8-0 ile parçaladı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!