Kuzey ve Güney Kore arasında “yanlış anlaşılma” nedeniyle top atışı yaşandı

Güncelleme Tarihi:

Kuzey ve Güney Kore arasında “yanlış anlaşılma” nedeniyle top atışı yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 11:56

Güney Kore, Kuzey Kore’nin tartışmalı karasularında top ateşi açtığını iddia ederek komşusuna aynı şekilde karşılık verdi. Ancak, K.Kore top ateşi açtığı iddiasını reddederek, G. Kore’nin saldırı zannettiği olayın “ağır silah imalatında yaşanan sıradan patlamalar” olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

K. Kore ile sınırları üzerinde gerginlik yaşadığı sulara üç top atışı yapan G. Kore, son gelen açıklamanın ardından bir yorumda bulunmadı. Yaşanan gerginlik, iki ülke arasında yakın zamanda gerçekleşen sınır çatışmaları akıllara getirdi.

 

Kore Merkez Haber Ajansı’na konuşan K. Koreli bir askeri yetkili, “bilim çağında en son teknoloji detektör ve istihbarat imkânı bulunurken G. Kore’nin top ateşi patlamasını yanlış anlaması akıl almaz bir durum” açıklamasını yaptı.

 

Yetkili, “Yaşanan durum onaylanmadan G. Kore’nin top ateşiyle bize karşılık vermesi trajikomik bir durum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

 

“DENİZE ATEŞ ETTİK”

Güney Kore Savunma Bakanlığı sözcüsü Kim Min-seok, üç top ateşinin Sarı Deniz’deki Kuzey Limit Çizgisi’ne yapıldığını ve K. Kore’nin ateşine karşılık olduğunu belirtti.

 

Adını vermek istemeyen bir diğer yetkili ise K. Kore’nin aynı gün içinde yeniden top ateşi açtığını iddia etti. Yetkililer ayrıca, üç top atışının da suya düştüğünü belirtti.

 

Kasım ayında Güney Kore’nin Yeonpyeong adasında yaşanan çatışmalarda ikisi sivil dört G.Koreli ölmüştü. Gelecek hafta, G.Kore ile ABD bölgede ortak tatbikatlara başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!