Kocaman istifaya mecbur mu kaldı?

Güncelleme Tarihi:

Kocaman istifaya mecbur mu kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 00:00

Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım ile transfer anlaşmazlığına düşünce ipleri kopardı... İstifa sonrasındaki bir iddia ise çok konuşulacak cinsten: "Kocaman istifaya mecbur mu kaldı?"

Haberin Devamı

İDDİA 1: F.Bahçe Teknik Direktörü’nü istifaya “Tükenmişlik sendromu” götürdü. En az 10-15 gündür ayrılma sinyallerini veriyordu.

İDDİA 2: Aziz Yıldırım, arasının iyi olmadığı kardeşi Ali Yıldırım ile Kocaman’ın transfer me-saisine bozuldu. Tartıştılar ve istifa geldi.

FENERBAHÇE, Aykut Kocaman’ın şok istifasıyla sarsılırken gün boyu ortaya çok fazla iddia atıldı. Bu iddialardan en önemlisi Aziz Yıldırım’a yakın bir kaynağın söylediği sözlerdi… Bu ismin Kocaman’a da yakın biri olması iddiayı ciddiye almamıza neden oldu. Bu iddia “Tükenmişlik sendromu”ydu.

“Muhteşem Yüzyıl” dizisinin Hürrem Sultanı Meryem Uzerli’nin dizi setine gelmemesiyle medyanın gündemine gelen bu sendromun Kocaman’ın görevden ayrılmasında temel belirleyici olduğu belirtiliyordu.

Haberin Devamı

Bu iddiaya göre, önceki gün akşam saatlerinde transfer için toplantı yapan Aziz Yıldırım ile anlaşmazlığa düşen Aykut Kocaman, “Yeter artık” diye çıkışıp, istifa edeceğini söylüyordu. Kocaman’ın sözlerine sinirlenen başkan Aziz Yıldırım’ın tavrı bu kez, “Gidersen git” şeklinde oluyor ve ikili arasındaki ipler o anda kopuyordu.

YAKININDAKİLER TAHMİN EDİYORDU

KOCAMAN’ın keskin tavrını tükenmişlik sendromu ile açıklayan kaynağımız, bir süredir istifaya ilişkin işaretler verdiğini dile getiriyor. Kocaman’ın, 10-15 gündür istifa sinyali verdiğini ikinci bir kaynak daha doğruluyor.
Hem yönetime, hem Aykut Kocaman’a yakın olan iki kaynağın da aynı sıkıntıdan söz ettiği düşünüldüğünde, sarı lacivertli yöneticiler Kocaman’ın ayrılma nedeni olarak bu olayı görüyor.

KİLİT İSİM ALİ YILDIRIM

İKİ kaynağın doğruladığı iddianın dışında konuşulan bir başka durum daha var... Bu iddianın sahiplerine göre ise Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman arasındaki iplerin kopma nedeni, Kocaman’ın, Yıldırım’ın arasının iyi olmadığı kardeşiyle yakınlığı...

Ali Yıldırım ile Kocaman’ın, özellikle Londra’daki Şampiyonlar Ligi finalini birlikte izlemesi ve sonrasında transfer planlaması yapmasının, başkan Aziz Yıldırım’ı sinirlendirdiği öne sürülüyor.

Bu hareket tarzının Yıldırım’ın politikasına ters düştüğü ve ikili ile Aziz Yıldırım arasındaki ilişkilerin kopmasına neden olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

VE ÇOK KONUŞULACAK BiR iDDiA DAHA:Kocaman istifaya mecbur mu kaldı?

Aykut Kocaman’ın bir yakını, “Hoca, istifa haberleri sızdıktan sonra görevi bıraktı. Daha önce kesinlikle istifa etmemişti” dedi.

KOCAMAN’ın istifasına ilişkin ilk bilgiler geldikten hemen sonra ulaşan istihbaratlar arasında biri çok çarpıcıydı. İlk anlarda görüyoruz ki, sıcağı sıcağına ulaştığımız yöneticilerin çoğu olayla ilgili bilgi sahibi değil...

Ardından bir yöneticiyi arıyoruz... “Dün (önceki gün) yönetim kurulu toplantısından önce bazı yöneticiler tartışmayı konuşuyordu. Başkan’a sorduğumuzda ‘Öyle bir şey yok’ dedi. Bu açıklamayı kim sızdırıyorsa Kocaman’ın gitmesini istiyor” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Kafamızı ilk karıştıran olay bu oluyor.

Sonra Abdullah Kiğılı’yı arıyoruz. Kiğılı, kısa süre önce konuştuğumuz yöneticiden çok farklı bir ifade kullanıyor; “Kocaman’ın bize istifasını göndermesini bekliyoruz. İstifa geldiği anda kabul edeceğiz.”

KOCAMAN'IN İSTİFASI HOLLANDA MEDYASI'NDA


ŞOKE EDEN SÖZLER

Bu açıklamanın aslında sonun başlangıcı olduğuna dair bilgiler geliyor. Kocaman’a ulaşmaya çalışıyoruz ancak hem kendisinin, hem de ailesinin tüm telefonları kapalı… Ancak akşam saatlerinde bir yakınına ulaşıyoruz ve bizi şoke eden sözleri söylüyor:

Haberin Devamı

”Hoca istifa etmemişti. Haber sızdıktan sonra istifa etmek zorunda bırakıldı. Abdullah Kiğılı’nın açıklamasından sonra ise iş dönülmez noktaya geldi.”
Bütün bunların iç yüzünü Aykut Kocaman’ın bugün ya da yarın yapacağı basın toplantısında öğreneceğiz.

KRİZ BAŞKA BİR BOYUTTA

Akşam saatlerinde bu gelişmeler olurken, Fenerbahçe’de bu kez yepyeni bir soruşturma başladı. Sarı lacivertli kulüp, başkan vekili Abdullah Kiğılı’nın medyaya yaptığı açıklamaların saatini araştırmaya başladılar. Sabah saatlerinde ortaya çıkan kriz bambaşka boyutlara ulaşmıştı. Bundan sonra neler olacağı ise en büyük merak konusu...

AYKUT KOCAMAN İSTİFASINDAN SONRA KONUŞTU:Artık biraz nefes almak istiyorum

Haberin Devamı

AYKUT Kocaman, istifasının ardından kimseye kırgın olmadığını söyledi. Kocaman, “Kimseyle sıkıntım yok. Böyle olması gerekiyordu. Malum süreçlerde yaşanılanlardan dolayı çok yıprandım. O yüzden bu bir nöbet değişimi olacaktır. Her zaman burada olacağım. Bir nefes almak istiyorum. Kulübün ideallerini futbolcu ve iş disiplinini iyi bir yere getirdiği düşünüyorum” dedi.
Avrupa’da çıtayı yükselttiklerini kaydeden Kocaman, “F.Bahçe artık önüne bakmalı. Kovulma ve önceden verilmiş bir karar söz konusu değil. En doğrusu buydu” diye konuştu.

Yerli olursa Denizli veya Yanal

F.Bahçe ya yurt dışından kariyerli bir hoca veya Mustafa Denizli ile Ersun Yanal ikilisinden birini tercih edecek.

SARI lacivertli yönetim kurulu, Aykut Kocaman’ın ayrılmasının ardından dün akşam olağanüstü toplandı. Toplantıda Kocaman’ın ayrılık süreci konuşulurken, ağırlıklı olarak ise yerine getirilecek isim üzerinde duruldu.
Bu ayrılık beklenmediği için bir B planı bulunmayan sarı lacivertli yöneticiler, en fazla 10 gün içinde yeni teknik direktörü takımın başına getirme konusunda fikir birliğine vardılar.

12 YIL SONRA MUSTAFA DENİZLİ Mİ?

BAZI yöneticiler, kimsenin kariyeri ve tecrübesien itiraz edemeyeceği yabancı bir teknik adam getirilmesi görüşünü ileri sürerken, bazı yöneticiler ise yerli teknik adamda ısrarcı oldu. Fenerbahçe’nin yerli teknik adamla çalışması halinde iki ismin öne çıktığı öğrenildi. Bunlardan birinin 2001 yılı sonunda görevden ayrılan Mustafa Denizli, diğerinin ise Eskişehirspor hocası Ersun Yanal olduğu belirtiliyor.

Fenerbahçe rüyamdır

KOCAMAN’ın ayrılığının ardından Yılmaz Vural, ‘’F.Bahçe benimle çalışmak isterse çok mutlu olurum. Aykut kardeşimin ayrılığına üzüldüm. Bana gelince, F.Bahçe’de çalışmak benim en büyük rüyamdır. Başarılı da olurum” diye konuştu.

Dilmen’den yalanlama gecikmedi

AYKUT Kocaman’ın istifasından sonra spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in, Fenerbahçe Kulübü’ne gelmesi kafaları karıştırdı. Dilmen’in, Fenerbahçe’ye sportif direktör olacağı iddia edildi ama ünlü yorumcu bu dedikoduları yalanladı. Rıdvan Dilmen, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Ben Sportif direktör değilim, sportif direktör de olmayacağım” dedi.

Kocaman F.Bahçe’yi ikiye böldü

AYKUT Kocaman’ın şok ayrılığının ardından Fenerbahçeliler de ikiye bölündü.
En çarpıcı tepki Fenerbahçe taraftar sitesi “antu.com”dan geldi.
Sitenin giriş sayfasındaki kapakta “Müjde! Aykut Kocaman istifa etti. Bu sefer dönüş yok gibi” sözleri yazıldı.
Buna tepki gösteren taraftarlar olduğu gibi destek verenler de vardı.  Sosyal medyada,  bazı taraftarlar ise Aykut Kocaman’ın lehine görüş bildirdiler.

Sezer’e göre güneş doğdu!

FORMA şansı bulamadığı için rahatsız olduğu bilinen Sezer Öztürk, twitter’ına “Almanya’da her gün yağmur, yağmurlu bugünde güneşi gördüm” sözleriyle Aykut Kocaman’ın istifasını yorumladı.

Ali Yıldırım resmen yok

AYKUT Kocaman’ın görevden ayrıldığı dün, Ali Yıldırım’ın kulüple ilişkisi de kesildi. Ali Yıldırım’ın daha önce verdiği istifasının dün işleme konulması dikkat çekti. F.Bahçe Asbaşkanı, böylece resmen ayrılmış oldu.

Futbolcular şaşkın

F.BAHÇELİ futbolular, Aykut Kocaman’ın istifası karşısında tam bir şaşkınlık yaşadı. Kulübü arayan futbolculardan bazılarının bilgi almaya çalışırken, yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sordukları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!