Kılıç'tan Monako yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçtan Monako yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 21:30

Boğaziçi’ndeki yüzme yarışında konuşan Spor Bakanı Kılıç, “F.Bahçe maçı için garanti isteyen Monaco yönetimine, Fransa’daki EURO 2016’nın olağanüstü halin devamı altında gerçekleştiğini belirttik. Bizim de değerlendirmemiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, startını verdiği ‘Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın ardından önemli açıklamalar yaptı. 

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile Monaco arasında yapılacak mücadeleye Türk taraftarların alınmayacağının açıklanması yönündeki bir soruya Kılıç, “Monaco yönetiminin bir takım garantiler istediğini duyduk. Bir takım cevaplar verdik.

‘İŞBİRLİĞİ GEREKİR’

O cevapların içerisinde kendilerine şunu da hatırlattık, Fransa 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı, olağanüstü halin devamı altında gerçekleştirdi. Paris’in sokaklarında ağır silahlı güvenlik görevlilerinin görev yaptığı bir durumda gerçekleştirildi. Bu tip durumlarda Uluslararası camianın her zaman demokrasiye ve hukuka inanan, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Son alınan ve kesinleşen kararlar doğrultusunda bizim de bazı değerlendirmelerimiz olacaktır” şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

‘ETKİNLİK ANLAMLI ZAMANA DENK GELDİ’

Bakan Kılıç, etkinliğin çok anlamlı bir zaman dilimi içerisinde yapıldığını vurgulayarak, “Burada uluslararası katılımı gerçekleştirenler, geçen hafta yaşanan girişimler sonucunda ülkemizde herhangi bir olağanüstü durumun olmadığını ve Türkiye’de her türlü spor faaliyetinin; gayet normal, rahat ve en iyi şekilde yapıldığını görüyorlar” dedi.

49 ülkeden 1541 sporcunun katıldığı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Ömer Tara 47 dakika 39 saniyelik derecesiyle birinci sırada tamamladı. Kadınlarda ise Nilay Erkal 52 dakika 38 saniye ile kürsünün en üstüne çıktı.

ŞAMPİYON DA YÜZDÜ

217 ‘si Türk 363 kadın yüzücü, 866’sı Türk olmak üzere 1178 erkek yüzücünün Boğaz’da yaşadığı bu eşsiz deneyimde, konuk şampiyon yüzücü Shelley Taylor-Smith de Boğaz’ın bu zorlu parkurunda kulaç attı.

KUPALARI TÜZMEN  VE ERDENER VERDİ

YARIŞ sonunda dereceye girenlere madalya ve kupalarını eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, TMOK Başkanı Uğur Erdener, TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!