Zirveye oynuyorum

Güncelleme Tarihi:

Zirveye oynuyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2006 00:00

Dört sene aradan sonra çıkardığı "Bağlasan Durmam" albümünün şarkılarına arka arkaya klip çeken Bengü, artık çok daha olgun, çok daha planlı ve programlı olduğunu söylüyor. "Zirveye oynayacak kadar iddialıyım" diyor.

İki albümün arası dört yıl. Şimdi de kısa aralıklarla çekilen klipler... "Acaba insanlar beni unutmuş mudur" diye endişelendiniz mi?

Aradan dört yıl geçti. Ancak bu arada sürekli konser verdim. Özel gecelerde sahneye çıktım. Anlayacağınız hayatımda müzik hep vardı. Bizim işimiz zor! Unutulma kaygısı taşımaman mümkün değil. Fakat ben o kadar takılmadım bu konuya... Öyle düşünsem, bu işi yapmamam gerek. Zaten bir yandan da sunuculuk yapıyordum. Her hafta "Elifnağme"yi sunduğum için ekranlardaydım. Dediğim gibi ben öyle çok kaygı taşıyan bir insan değilim. Sanırım bu, kendime güvenmemden kaynaklanıyor. İşimi okşayarak yapıyorum ben! Çünkü işimi seviyorum. Bir de ruhuma zarar vermemeye çalışıyorum.

- Hırslı biri misiniz?

İşimle ilgili hırslıyımdır. Mesela bu albüm ve çektiğim klipler benim için büyük bir hırs. Ama ortalarda görüneyim, hakkımda haberler çıksın gibi hırslarım yok.

- Şarkıcılıkta gelmek istediğiniz nokta neresi?

Şu anda zirvede bir yerin boş olduğunu düşünüyorum. Oraya doğru yürümek benim amacım. Bir gün o noktada olacağımı hissediyorum. Bu yüzden kendimi tamamen işime veriyorum.

- O noktaya ulaşmak için neler gerekiyor?

Çok çalışmak işin kuralı... Tabii ki, çok iyi şarkı söylemek, akıllı kararlar almak ve çok zeki olmak da gerekiyor.

- Bazen hayatın akışı da insanı etkiliyor...

Gerçekten de öyle. Ama tecrübe kazanıyorsun sonuçta. Benim istediğim noktaya gelmem sanırım iki senemi alır.

- Bir sonraki albüm için yine dört sene kadar ara verecek misiniz?

Yok canım. Üçüncü albüm seneye çıkar. Uzun süre ara verdiğim için içimde büyük bir birikim var. Çok klip çekelim istiyorum. Her şeyi çabucak ve çok güzel yapalım istiyorum. Her klibim bir diğerinden iddialı.

- Şimdiki Bengü’nün, bir önceki Bengü’den farkı ne?

Hayata bakışım değişti! Kendi içimde fark ettiğim, ancak ortaya çıkarmaktan çekindiğim bir şeyler ortaya çıktı. İlk albümde çok tecrübesizdim. Bana ne söylenirse yapıyordum. Belki yaşım çok genç olduğu için, kendimi de tanımıyordum! Şimdi daha planlı ve programlıyım. Yarınımın bile planını yapıyorum.

- Hayat ne öğretti bu süre içinde size?

Ne yazık ki, herkese güvenmemeyi öğretti! Çok yara aldım. Saatlerce ağladım. Kime, nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. Bunun dışında, elimdekinin kıymetini bilmem gerektiğini öğrendim. Bunları düşünüp, planlamak için çok boş vaktim oldu. 21 ile 25 yaş arası çok ince bir çizgi varmış. Bir genç kızın bu yaşlar arasında yaşadıkları karakterinin yüzde 80’ini oluşturuyor. Bunu fark ettim. Dört sene önce oturup ağladığım şeylere artık gülüp geçiyorum. Ya da eskiden hiç ilgilenmediğim şeyleri şimdi gidip inceliyorum.

- Hayata çok erken atıldığınızı düşünüyor musunuz?

17 yaşında sahneye çıktım. Öyle istedim, öyle oldu. İzmir’den İstanbul’a üniversite eğitimim için geldim zaten. Kendi işlerini kendi halleden bir çocuktum. Ailem de beni erkek gibi yetiştirdi. O yüzden ayakta durmakta zorlanmadım.

- Peki ailenizin endişeleri olmadı mı hiç?

İşletme öğrencisiydim. Müzik hayatına atılmak istediğimi söylediğimde babam çok kaygılandı. Ama hep birlikte hareket ettik. Benim yanımda oldular. Şimdi bile bir beste bulsam, ilk iş olarak telefon açıp onlara dinletirim. Tabii benim yarattığım güvenle de alakalı bir şey bu. Aileme verdiğim sözleri her zaman tuttum. Yüzlerini kara çıkartmadım!

AJANDA 3 13 HAZİRAN

Tiyatro dünyasının duayenlerinden Genco Erkal, İzmir Açıkhava Tiyatrosu’nda... Öğreneceğin çok şey var, sakın kaçırma!

3 15 HAZİRAN

Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil’in unutulmayan şarkıları, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicilere romantik bir yaz akşamı vaat ediyor.

3 16 HAZİRAN

Kenan Doğulu, bu yaz bol bol konser verecekmiş. Yeni albümü "Festival"in şarkılarını BKM Açıkhava’da dinleyicileriyle paylaşarak startı verecek!

BAY AŞK UZMANI

Öğretmenime aşığım

LIEBER: Ben öğretmenime aşık oldum! Şimdi siz "Öyle bir şey olamaz. Sadece beğenmiş olabilirsin" diyeceksiniz ama öyle değil. Henüz dershaneye başlamamıştım onu tanıdığımda. Dışarıda tanıştık ve benden etkilendiğini söyledi. Çok kibar ve nazikti. Biraz konuştuk, sohbet ettik. Sene başında dershaneler açıldığında şok oldum. Dershane öğretmenimdi! 23 yaşında, ben ise 17. Biraz fark var ama ondan çok etkileniyorum. Bana çok yakın davranıyor ve benden hoşlandığını söyledi. Ne yapmalıyım?

BAY AŞK UZMANI: Ne olursa olsun sonuçta o kişi senin öğretmenin. Aranızda ne geçeceğini umuyorsun ki? Meslek sahibi, senden büyük bir insan. Sen ise henüz öğrencisin, yaşın küçük. Kendi yaşıtlarından biriyle arkadaşlık etsen çok daha iyi olacak. Yine de seni uyarmak istiyorum: Sakın sana dostça davranışını aşk olarak algılama.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!