Yüz vermedim diye iÅŸimden oldum

Güncelleme Tarihi:

Yüz vermedim diye işimden oldum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2007 00:00

"Ezo Gelin" dizisinin güzel oyuncusu Yasemin Öztürk, yönetmen Şakir Gürzumar hakkında şok bir iddiada bulundu.

Haberin Devamı

Yasemin Öztürk fotoğrafları için tıklayın

"Ezo Gelin" dizisinin güzel oyuncusu Yasemin Öztürk, yönetmen Şakir Gürzumar hakkında şok bir iddiada bulundu. Öztürk, 2004 yılında sahnelenen "Çayhane" oyunundaki geyşa rolünü, Gürzumar’ın ilgisine karşılık vermediği için başkasına kaptırdığını ileri sürdü.

Öncelikle biraz kendinizden bahseder misiniz?                Â

- Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunuyum. 1998’de mezun oldum ve ardından İstanbul’a geldim.

Yüz vermedim diye işimden oldum
Uzun süre Uygur ailesiyle çalıştınız...

- Evet, yaklaşık dört yıl boyunca onlarla çalıştım. Bu benim için çok büyük bir şanstı. Daha sonra Bakırköy Belediye Tiyatrosu’na yaptığım başvurunun kabul edildiğini öğrendim. Aynı dönemde Devlet Tiyatrosu’nun seçme sınavına da katılmıştım. Kabul edildim, üstelik başrol oynayacağım söylendi. Bu yüzden Bakırköy’ü reddettim. Yaklaşık bir buçuk ay prova yaptım. Provanın sonunda ise bir tatsızlık yaşandı. Yönetmen Şakir Gürzumar’ın gazabına uğradım, diyebilirim. Sözleşme yapmama, provalara katılmama rağmen yerime başkasını oynattı.

Neden?

Haberin Devamı

- O dönemde "Hababam Sınıfı Askerde" filminde de rol alıyordum, "Çok az provam kaldı, izin verir misiniz?" dedim. "Hiç problem değil. Biz seninle bu geyşa rolüne daha sonra çalışacağız, dert etme" dedi. Her şey yolunda gidiyor sanırken, kadrodan çıkarıldığımı öğrendim!

Sizin yerinize kimi oynattılar?

- Ayumi Takano... Ama en başında da onu seçebilirlerdi. Ben sınava girip rolü aldım, kendimi zorla kabul ettirmedim. O rol benim hakkımdı... Yapılan şey bana çok ağır geldi. Bu oyun için 3-4 teklifi geri çevirmiştim.

Sizce niye böyle bir şey yaşandı?

/images/100/0x0/55eb5525f018fbb8f8ba7c2b
- Yönetmen, bana "Geyşa rolüne özel olarak çalışacağız" diyordu. Bu tür çalışmalarda bulunmadığım ve gereken ilgiyi yönetmene göstermediğim için de beni oyundan çıkardılar. Bana haber verilmeden başka bir oyuncunun alınmasını tahmin bile edemezdim. Daha da acısı, durumu figürasyon yapan birinden öğrendim.

Haberin Devamı

Bu olay sizi nasıl etkiledi?

- Her şeyden önce güvenimi sarstı. Devlet Tiyatrosu’nda böyle bir olayın yaşanmasını içime sindiremedim. İki yıl tiyatro oyununda yer almadım. Şimdi iyi ki oynamamışım diyorum. Artık neyin ne olduğunun farkındayım.

İki yıl aradan sonra da "Karmakarışık"la tiyatroya döndünüz...

- Evet, kalbimi tamir etmem biraz zaman aldı. Şimdi Ali Sunal’la birlikte "Karmakarışık" adlı oyunda rol alıyorum.

Aradan üç yıl geçti... Neler değişti hayatınızda?

- Artık yere daha sağlam basıyorum. Daha çok hırslandım. Ama hırsımı sadece ideallerim uğruna kullanıyorum. Bana saygı duyulmadığını hissettiğim an çekip gidebiliyorum. Olaylara bakış açım değişti.

Haberin Devamı

Son soru: Yasemin Öztürk aşk kadını mı?

- Evet, kesinlikle öyleyim.

Kişiye özel kıyafet tasarlıyorum

Yüz vermedim diye işimden oldum
  Üniversite yıllarında vokal de yapmışsınız. Sesiniz güzel anlaşılan...

- Çok iddialı değilim. Arada Cem Kılıç arkadaşımla birlikte söylüyorum, o kadar... Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığım bir oyun var. Orada bir şarkıcıyı canlandıracağım.

Kıyafet tasarladığınızı da duydum, doğru mu?

- Evet, doğru... Giyim tarzımı beğenen arkadaşlarım, "Alışverişe birlikte gidelim" derlerdi. Bir gün düşündüm ve neden ben bu işi yapmıyorum dedim. "Yasemin Öztürk" etiketi bastırdım. Şimdi kişiye özel kıyafetler tasarlıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!