Yeşilçam yıldızlarına gül yağdı

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçam yıldızlarına gül yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 00:00

47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Yaşam Boyu Onur Ödülleri, önceki gece Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Gecede ödül alan Yeşilçam yıldızlarının üzerine gül yaprakları yağdırıldı.

Haberin Devamı

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

Sunuculuğunu Zahide Yetiş’in yaptığı Yaşam Boyu Onur Ödülleri Töreni, Orhan Şallıel yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni ve Klarnet Sanatçısı Serkan Çağrı’nın Rumeli Band Orkestrası’nın konseriyle başladı. Gecede Yeşilçam filmlerinin gizli sesi Belkıs Özener de sahneye çıktı. Yaşam Boyu Onur Ödülü’nün bu yılki sahipleri yönetmen Ertem Göreç, Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları Nur Sürer, Gülşen Bubikoğlu, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve senarist Safa Önal oldu. Daha önce iki kez “En İyi Kadın Oyuncu” dalında Altın Portakal kazanan Nur Sürer, aldığı Onur Ödülü’nü taş atan çocuklara adadı. Sürer, “Ödülümü şu anda aslında okulda olmaları gerekirken taş attıkları ve pankart açtıkları için cezaevinde olan çocuklara adamak istiyorum” dedi. Gecede, “Korsana Hayır Emeğe Saygı” projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar nedeniyle Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’a teşekkür plaketi verildi. Tören, ödül alan sanatçıların bir arada fotoğraf çektirmesiyle sona erdi. Bu sırada sanatçıların üzerine gül yaprakları yağdırıldı.

Haberin Devamı

Vampir kim?       

Altın Portakal Film Festivali’ne katılan Nejat İşler, Gürgen Öz ve Mert Fırat, festivalin resmi sponsoru Ramada Plaza Otel’in restoranında arkadaşlarıyla “Vampir kim?” adlı oyunu oynadı. Kartlarla oynanan oyunu iki kez İşler kazandı. Ünlü oyuncular oyun sırasında kahkahalarıyla oteli inletti...

Hamama girdi
 
“Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak” filminin İtalyan yıldızı Lavinia Longhi, Türk sinemasını yakından takip ettiğini ve Ferzan Özpetek’in hayranı olduğunu belirtti. Genç oyuncu, “Ferzan Özpetek’in ‘Hamam’ filmini izledikten sonra Türk hamamını merak etmeye başlamıştım. Bu merakımı, kaldığım oteldeki Türk hamamına girerek giderdim” dedi.

Dayı değilim

“Ezel” dizisinde Ramiz Dayı karakterini canlandıran Tuncel Kurtiz, ‘Ahmet Nihat’ rolünü oynadığı “Siyah Beyaz” filminin galasında, “Beni her gören ‘dayı’ diyor. Ben dayı değilim, benim adım Tuncel Kurtiz” dedi.

22 yıl sonra sahnede

1988 yılında düzenlenen 25. Antalya Film Şenliği’nde, “Kurtar Beni” filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan Gülşen Bubikoğlu, 22 yıl aradan sonra Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde sahneye çıktı. Bubikoğlu, Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın elinden aldı.

Haberin Devamı

Magazin tarihi sergisi

Geniş bir magazin fotoğrafı arşivine sahip olan Hafta Sonu dergisi, Altın Portakal Film Festivali kapsamında Ramada Plaza Otel’de “Magazin Tarihi Sergisi” açtı. Yayın hayatında 43 yılı geride bırakan derginin sergisini ziyaret edenler arasında Müjdat Gezen, Doğa Rutkay, Nefise Karatay, Ali Sunal ve Can Dündar da vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!