Yeni başlayanlara evcil hayvan rehberi

Güncelleme Tarihi:

Yeni başlayanlara evcil hayvan rehberi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2013 01:27

Yalnızlığınızı gidermek, fotoğrafını çekip Instagram’da like’a doymak gibi nedenlerden dolayı bir hayvanın bakımını üstlenmeye niyetlendiyseniz, önce bu yazıyı okumanızda fayda var.

Haberin Devamı

Kedi: Kediyle yaşamaya başladıktan bir ay sonra, aslında evde evcil bir hayvan beslemediğinizi, bir kediye evcil ev sahipliği yaptığınızı fark edersiniz. Yemeyip yedirdiğiniz, giymeyip giydirdiğiniz, o evde yalnız diye sosyal hayatınızdan feragat ettiğiniz bu hayvan asla size minnet duymayacaktır. Çok trip atıyor diye sürekli şikayet ettiğiniz bir sevgiliniz mi var? Bir de kedi bakmayı deneyin. En azından sevgiliniz, ilgilensin diye iki günlüğüne bir arkadaşınıza emanet ettiniz diye küsüp halının ortasına işemez.
Hamamböceği: Evde hamamböceği beslediğinizi, genelde gece tuvalete kalktığınızda mutfakta, banyoda fıtı fıtı dolandıklarını gördükten sonra fark edersiniz. Hamam böceği nasıl ki hayatınıza sizden bağımsız olarak girmişse, çıkışı da aynı şekilde sizin iradeniz dışında gerçekleşecektir. Onları beslemekten vazgeçmek gibi bir opsiyon yoktur. Hamam böceği bitti demeden bu ilişki bitmez. Tutup hayvan barınağına götürseniz bir dert. Önce kendisini canlı bir şekilde tutmak gerekiyor. İğrenç. Siz en iyisi tuvaletinizi bitirin ve o hiç yokmuş gibi uykunuza devam edin. O yolunu bulur.
Vaşak: Aslan, kaplan besleme tutkusuyla yanıp tutuşan kedi meraklıları, bir ileri aşamada vaşak beslemeye meyl eder. Hatalıdır. Vaşak dediğin hayvanın bugün en kötüsü, günde 7 kilo et yer. Masraflıdır. “Neticede bu da bir kedi” diyerek süte ekmek papara yaptığınız noktada niyeti bozup size de alıcı gözle bakmaya başlayabilir. Siz yine o kuru mama ile beyni uyuşturulmuş uyuz İran kedisinden şaşmayın.
Hamster: ‘Kuyruğu olmasa çok tatlı’gillerden olan hamsterlar, geniş bir akvaryum ve içinde rahatlıkla dönebilecekleri bir çemberleri olduğu müddetçe suya sabuna dokunmayan, son derece sevimli hayvanlardır. Dehşet verici hamster iştahı, bir süre sonra kişisel deneyinize kurban gidecek, “Oha üçlü priz verdim onu da yedi” şaşkınlığınızla iyiden iyiye göbek yapacaktır. Altı ay sonra çoğu hamsterın koşu çemberini çamaşır asmak için kullandığı bilinen bir gerçektir.
Balık: Evde bir hayvan beslemeye hevesli, ama bir o kadar da sorumluluk almaktan korkan bir insan mısınız? O zaman bir kavanoz suyun içindeki balıklar tam size göre. Renk renk, desen desen balıklar suda aşağı yukarı giderken kendinizi dinlenmiş hissedecek, bir sabah uyandığınızda suyun üstünde hareketsiz bulana dek gönlünüzü eyleyeceksiniz. Ve son olarak, sevgiliniz size balık hediye etmişse “Sen en fazla buna bakabilirsin” mesajı vererek, ilişkide güvenilmez biri olduğunuzu yüzünüze vurmak istemiştir...

Son Dakika

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da ailelere 4 çocuk tavsiyesinde bulunmasına vatandaşlardan tepki: “Geri kalanı ne yapak, sokağa mı atak?”
Altın gününde çıkan “Candy Crush’ta bana neden can göndermedin?” kavgası kanlı bitti.
Kan duyurusunu okurken, aranan kan grubunun kendisininki olmadığını gören gençte kısa süreli rahatlama gözlendi.
Henüz Muhteşem Yüzyıl’da Oynamamış Oyuncular Sendikası, ayakta kalma savaşı veriyor.
Vize haftasına giren öğrenci evlerinde 2 aydır bekleyen tüm ev işleri yoğun bir titizlikle yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!