Yayın yelpazesi en geniş kanalız

Güncelleme Tarihi:

Yayın yelpazesi en geniş kanalız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2006 00:00

Kanal D Genel Yayın Yönetmeni İrfan Şahin, yeni yayın döneminde yapacaklarını Kelebek’e anlattı. "Aslında biz yayın dönemine ağustosta başladık, yazın yayına soktuğumuz dört dizi de devam ediyor" diyen İrfan Şahin, sadece dizi yayınlamadıklarını, şovlar, yarışmalar ve filmlerle Kanal D’nin çeşitliliği en bol kanal olduğunu söyledi.

Genel yayın yönetmenliğini üstlendiğiniz Kanal D’de yeni yayın dönemi başladı. Yeni projeler teker teker ekrana geliyor. En zor dönem şimdi başlıyor değil mi?

- Aslında beklemek dünyanın en zor şeyi... Hazırlık dönemimiz çok yoğun geçti. Kanal D’de, Türk halkını ekran başından ayırmayacak diziler olduğuna inanıyorum...

n Dizilerden söz etmeden önce Kanal D’nin genel konseptinden bahseder misiniz? Bu noktada değişiklikler var mı?

- Kanal D, Türkiye’yi ekranlara taşıyan, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmaya çalışan bir kanaldır. Biz, yeni bir döneme hazırlanırken mutfak konseptini baz aldık. Birbirinden lezzetli yemekler yapıyoruz. Yani birbirinden güzel diziler yapıyoruz, sanatçılarımızı, Türk halkıyla buluşturuyoruz. En leziz yemekleri yapıyoruz, en iyi aşçılar bizde. Türk seyircisi bu mutfaktan çıkan lezzetleri eylül ve ekim aylarında izleyecek. Biliyoruz ki mutfak Türkler için çok önemlidir ve biz de TV mutfağının en iyisiyiz. Kanal D, her zaman çağdaş bir kanaldır, sektörün amiral gemisidir ve bu gemi her zaman herkese liderlik yapar, yapmaya da devam edecektir. Dolayısıyla bizim mutfağımız örnek alınacak bir mutfaktır. "Kanal D bunu yapıyor bizde benzerini yapalım" deyip bizi kopyalamaya çalışacaklardır.

n Bu mutfakta hiç mi eksik yok?

- Türkiye’de 21 milyon öğrenci, 28 milyon da genç nüfus var. Genç nüfus demek, hayaller ve umut demektir. Dolayısıyla bizim önce bu hayalleri, umutları beslememiz, onlara farklı lezzetler vermemiz gerek. Bizim yayın formatımızda, diziler, talk-show’lar, haber bültenleri, kadın, çocuk ve spor programları var. Klasik eserlerimizi günümüze uyarlıyoruz... TV demek, çeşitlilik demektir, her kesime, herkese hitap etmek demektir. Bu anlamda biz, eksiksiz olduğumuza inanıyorum. 70 milyon insanın izlemesi için, program çeşitliliği ve program kalitesine önem vermeliyiz. Yeni dönemde biz bunu yapmayı amaçladık. Türk seyircisi, hedefimizin doğru olup, olmadığını yakın bir gelecekte gösterecektir.

n Hayalleri gerçekleştirmek dediniz de sanırım yeni bir program başlıyor. İnsanların evleri yıkılıp, yeniden inşa edilecek, değil mi?

- Evet. "Extreme Make Over Home Edition" şu an dünyanın her yerinde izlenen bir program. Bu program, bizde aralık ayında yayına girecek. Bir aile düşünün, çok zor şartlar altında kötü bir evde yaşıyor ya da evleri yok. Biz de hiç kimsenin yapamadığını yapıyoruz. Alıyoruz dozerlerimizi, eski evi yıkıp yerine muhteşem bir ev yapıyoruz. Nasıl yapıyoruz? Orada yaşayacak insanların ihtiyaçlarına göre yapıyoruz. Çocukları varsa, okuyorlarsa odaları ona göre hazırlıyoruz. Babanın hobisi varsa onu sağlayacak oda yapıyoruz. Kimse inanmıyor ama öyle iki oda falan değil, villaya yakın evler yapacağız. Şu an programa başladık. Ön hazırlıklar bitti. Başvuruları değerlendirdik.

n Programın adı ne?

- Bilmem, ne koyalım? "Yoksa Rüya mı" olabilir... Aslında bu program bir "ev-yap" programı değil. İnsanların umutlarını gerçekleştiren bir program. Hani hep, "Bir hızır bana dokundu, hayatım değişti" derler ya, işte bu da öyle bir program...

n Kanal D’nin en iddialı dizilerinden biri de "Sağır Oda". Bu dizi, Kurtlar Vadisi’nin boşluğunu doldurabilecek mi?

- Bu diziyi Kurtlar Vadisi gibi adlandırmak doğru değil. Sağır Oda, kendine has karakteri, kişiliği olan bir dizi. Evet bu dizi, en iddialı dizilerimizden biri. Ve biz şöyle düşünüyoruz, bu dizi ile insanlar ekran başından kalkamayacak.

n Kod Adı dizisi de yeni bölümüyle çok iddalı başladı.

- Kod Adı, Susurluk’u anlatan bir dizi. Bu dizi ile insanlar Susurluk’un ne olduğunu ve merak ettiklerini öğrenecekler. Susurluk, aslında bir trafik kazası değil, bir devletin, ülkenin gerçeğidir. İşte Kod Adı, bu gerçekleri anlatmaya çalışan bir dizi.

n Bu dizide, oyuncuları hep yeni yüzler...

- Bu konuda çok net bir politikamız var. Susurluk çok önemli bir olaydır ve biz bu yüzden tanıdık yüzler olsun istemedik. Türk halkının hikayeyi, yeni yüzlerle daha iyi algılayacağına inanıyoruz.

n Yeni diziler arasında Karınca Yuvası ve 1001 Gece de var...

- Karınca Yuvası, müthiş bir komedi... Bu ekiple müthiş bir şey yapıyoruz, ekim başı yayınlamayı planlıyoruz. 1001 Gece, kasım başında yayına girecek. Bu dizide Hasan Ali Mete oynuyor. Almanya’da yaşayan bir oyuncu Hasan Ali... Bu dizi ile Türkiye yeni bir yıldız kazanacak. Hasan Ali Mete, sadece jön değil, gerçekten çok iyi bir oyuncu. Tabii bu arada devam eden dizilerimiz var. Yazın 4 tane dizi yayına girdi. Aslında bizim yeni yayın dönemimiz ağustosta başladı. Kimsenin cesaret edemediği bir şeyi yaptık ve dört dizi yayına soktuk. Acemi Cadı, Arka Sokaklar, Fırtına, Ah Polis Olsam... Dördü de iyi tepkiler aldı. Arka Sokaklar ciddi bir başarı elde etti...

n Bitecek diziler var mı?

- Ben hep şunu söylerim, dizilerde hikaye önemlidir. Hikaye iyiyse, o dizi mutlaka beğenilir ama her hikayenin bir başı bir de sonu vardır. Hikaye bittiği zaman, biz o dizileri kaldırıp yenilerini koyacağız.

n Ya sabah programları...

- Yeni dönemde öyle kavgalar falan olmayacak. Çok farklı, çok güzel programlarımız olacak. Seda Sayan zaten formatını değiştiriyor. Esra Ceyhan da çok sosyal içerikli bir program hazırlıyor. Ayrıca şov programımız da hazır. Huysuz Virjin kasım ayında yepyeni bir programla ekranda olacak. Yine yarışma programlarımız olacak...

n Pazar günleri yayınlanan film kuşağında yine iddalı yabancı yapıtlar var mı?

- Evet, müthiş filmlerimiz var... Yeni Türk filmlerimiz de var. Kurtlar Vadisi Irak, Hababam Sınıfı 3,5 ilk kez Kanal D’de yayınlanacak. Yabancı filmlerde de çok önemli filmlerimiz var. Aralık ayına kadar filmlerimiz hazır. Yılların değişmeyen klasiği 32. Gün, Genç Bakış gibi kaliteli haber programlarımız da var. Pazar günleri ekrana gelen Güneri Civaoğlu ile Şeffaf Oda’da izleyicilerimizi yine keyifli sohbetler bekliyor. Ben şu konuda çok iddialıyım: Hiçbir TV kanalında bizim kadar çeşitlilik yoktur. Kanal D, sadece dizi kanalı, eğlence ya da şov kanalı değildir. Biz bir aile kanalıyız, biz Türkiye’deki herkese seslenebilme gücüne sahip bir kanalız. Biz Türkiye’nin kanalıyız.

Kurtlar Vadisi ekibi kasımda sürpriz yapacak

Kurtlar Vadisi ekibinin Kanal D için yeni bir proje hazırladığını duyduk. Karşı taraf hiçbir şey bahsetmiyor, sanırım siz de bahsetmezsiniz.

Raci Şaşmaz ile birlikte yeni bir dizi planı yapıyoruz. Bu diziyi, Ramazan Bayramı’ndan sonra yayınlamayı planlıyoruz. Emin olun yine müthiş bir dizi geliyor!

- "24" tadında bir dizi olduğu söyleniyor.

Valla ne doğru ne de yanlış demeyeceğim. Sürpriz! Ben o dizinin konseptinin ne olduğunu açıklamayı Raci Şaşmaz’a bırakıyorum. Ama ekibin çok uzun zamandır bu proje üzerine çalıştığını biliyorum. Yaklaşık bir yıldır sadece karakter analizi yaptılar, müthiş bir ekip kurdular. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Eğer bir aksilik olmazsa bu dizi, kasımın ilk haftası seyirciyle buluşacak.

Yaprak Dökümü en iddialı dizilerimizden birisi

n Ve bir klasik... Yaprak Dökümü...

- Yaprak Dökümü, gurur verici ve en iddialı dizilerimizden bir tanesi. Yaprak Dökümü’nü, günümüze uyarladık. Yani Yaprak Dökümü geçmişte değil, bugünde geçiyor... Çünkü bu çatışmaları her gün yaşıyoruz. Tanıtımda da söyledik; Her aile ilkbahar yaşar ama sonbahar yaşayacağı dönemler de olur. Yaprak Dökümü de sonbaharı yaşayan bir ailenin hikayesi. Bizim için gurur verici işlerden biri. Bu tür projelerimiz devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!