Yaşadığım her anın kıymetini biliyorum

Güncelleme Tarihi:

Yaşadığım her anın kıymetini biliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 00:00

İzleyicilerin "Son Tercih" dizisindeki rolüyle tanıyıp sevdiği İpek Özkök, yeni bir projeyle ekranlara gelmeye hazırlanıyor. İş ve özel yaşamını Hello! dergisine anlatan genç oyuncu, "Yaşadığım her anın kıymetini biliyorum" diyor.

İpek Özkök kimdir?

- 1982, İstanbul doğumluyum. Üç çocuklu bir ailenin en küçük çocuğuyum. Sakarya’da seramik bölümünden mezun oldum. Okuduğum bölüm de sanatın bir dalıydı ama kısmet oyunculukmuş. Çerkez bir aileden geldiğim için iş hayatımda da özel hayatımda da disiplin ön planda yer alıyor. Koç burcuyum ve özelliklerinin birçoğunu taşıyorum. Yani çok inatçı, hırslı ve lider ruhluyum. Oyunculuk eğitimi almak için herhangi bir okula gitmedim, ama yaklaşık bir sene önce Turgay Tanülkü oyuncu koçluğumu yaptı ve hálá zorlandığım zaman birlikte çalışırız.

n Oyunculuk kariyeriniz nasıl başladı?

- Yaklaşık altı senedir Gaye Sökmen Ajans’la çalışıyorum. Kuzenimin zoruyla resimlerimi ajansa göndermiştim. Önce bir katalog, ardından da reklam çekimi geldi. Yani oyunculuğa reklam filmleriyle başladım. İlk dizim "Camdan Pabuçlar"ın görüşmesine gittiğimde çok heyecanlıydım ve deneme çekiminden sonra benimle çalışmak istediklerini söylediklerinde inanamadım. İlk deneyimim olmasına rağmen çok ilerleme kaydettiğimi söyledi çevremdekiler. Bunun üzerine oyunculuğa devam kararı aldım.

n Hangi dizilerde rol aldınız?

- Yaz döneminde "Son Tercih" adlı dizide Nil karakterini canlandırıyordum. Ondan önce "Tutsak", "Beyaz Gelincik", "Güz Yangını" adlı dizilerde oynadım. 12 tane reklam filmi çektim. Bu arada üç sene önce Lig TV’de Hıncal Uluç, Atilla Gökçe ve Melih Şendil’le birlikte, bir yıl boyunca "Derin Futbol" adlı futbol programının sunuculuğunu yaptım. Yakında Star TV’de yayınlanan "Yalan Dünya" adlı diziye başlıyorum.

n Bir sürü genç oyuncu var. Sizce nasıl bir rekabetin içindesiniz?

- Gerçekten çok fazla genç oyuncu var. Bu bir yandan avantaj, bir yandan da dezavantaj oluyor. Çok genç olması tabii ki iş gelmesi açısından hepimizi etkiliyor. Çünkü ilk bakışta herkesin bir alternatifi olabilirmiş gibi gözüküyor. Ama oyunculuğunu bir şekilde kanıtlayabilirsen, aralarından sıyrılıp aranılan kişi olabiliyorsun. Tabii bunun yolu da iyi projelerde doğru oyunculuk sergileyebilmekten geçiyor.

n İdolünüz kim?

- En beğendiğim kadın oyuncu Charlize Theron diyebilirim. Hem vücut dilini hem de güzelliğini çok iyi kullanıyor. Aynı şekilde Başak Köklükaya’nın da oyunculuğunu çok beğeniyorum.

n Hayat felsefeniz nedir?

- Hayat felsefem; "Anı yaşa, bu hayata bir kere geliyoruz"... 4 buçuk ay önce babamı kaybettim ve yaşadığımız her saniyenin kıymetini daha iyi anladım. Daha az insan kırmaya ve daha çok mutlu olmaya çalışıyorum. Babamın beni izlediğini düşünerek ona layık olmaya çalışıyorum. Seni seviyorum babacığım.

n Yeni projeler var mı?

- Şimdilik yok... Ama Şener Şen, Uğur Yücel gibi usta oyuncularla bir sinema filminde oynamak ve projesini kendi yapmış olduğum bir programı sunmak isterim.

Duygularımı dışa vurmayı sevmiyorum

- Dizilerde genelde kendinize yakın karakterleri mi canlandırdınız?

İçlerinde bana en yakın olan, "Son Tercih"teki Nil karakteriydi diyebilirim. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, çok duygusal bir karakterdi. Tek farkımız, o çok çalışkan ve duygularını dışa vuran biriydi. Ben ise okul hayatımda o kadar çalışkan değildim, ayrıca duygularımı çok fazla belli etmeyi de sevmem.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!