Vücudunuzu ve ruhunuzu arındıran yöntemler

Güncelleme Tarihi:

Vücudunuzu ve ruhunuzu arındıran yöntemler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 11:29

Hangi mevsimde olduğumuzun ne önemi var? Yaz veya kış olsun, bahar ya da sonbahar olsun. Hayat kendine göre dönemlerde farklı şekilde akan bir dere gibi. Bazen taşkınca akar, yoldan çıkar, bazen de sakinler durulmuş sular çekilir kuruyup çatlak yüzeyler oluşturur. Biz her koşulda bazen zayıf, bazen de güçlü bir şekilde o yatakta akan nehir gibiysek her daim vücudumuzu ve ruhumuzu arındırma gayretinde olmalıyız. Metabolik etkiler, çevresel faktörler, sosyal yaşantımız ve psikolojimizle vücudumuzu ve ruhumuzu sürekli yüklüyoruz. Şimdi yüklerden kurtulma, arınma zamanı. Vücudumuzu ve ruhumuzu arındıran birkaç yöntemden söz edelim.

Haberin Devamı

STRESE ÇIKIŞ YOLLARINI GÖSTERİN

Günümüzün uzman nörologları sürekli uyarıyor. Stresten uzak durun. Peki, ama nasıl? Derin nefes alın arkanıza yaslanın ve dik oturun.  Eliniz karnınızda olsun ve soluduğunuz havayla şişen karnınızı hissedin. 3-4 saniye nefesinizi tutup yavaşça bırakın. Nefesinizi verirken hissettiğiniz rahatlama duygusuna odaklanın ve 4-5 kez bunu tekrarlayın.

HOBİLERE VAKİT AYIRIN

Çok yoğunum, anneyim, babayım, fazla mesai yapıyorum, çok yaşlandım ve daha başka hangi bahaneleriniz varsa aklınızda artık hepsini, sizi en çok üzmüz arkanıza bakmadan kaçtığınız sevgilinizi terk eder gibi terk edin.  Puzzle’ı bitirmeniz 2 yıl sürsün ama başlayın. E-kitapları deneyin, kitap sayfalarına dokunmak gibi değil evet ama deneyin. Bowling oynayın. Su doku’ya başlayın. Yeni insanlarla tanışın, komşularınızla dışarıda kahve için. Sizi rutinlerinizden uzaklaştıracak küçük şeylere her zaman vakit ayırın.

HAREKETLENİN

Haberin Devamı

Her maddenin atomlardan oluştuğunu, çekirdek etrafında kendilerine ait spinlerde hiç durmadan döndüğünü hatırlayın. Hastalıklarımız olabilir, tembellik edip miskin davranıyor olabiliriz. Hayatınıza hareket katın. İsterseniz oturduğunuz yerden ayak ve kollarınızla eğlenceli hareketler yapın. Açın bir çılgın müzik zumba yapın mesela 20 dakika. 

SOFRANIZA DETOKSİFLERİ DAVET EDİN

Vücudunuzu ve ruhunuzu arındırırken izin verin sebze ve meyveler, balık ürünleri, kuru baklagiller, tam kepekli ekmekler size destek versin. Sizi seven bu besinleri artık kapıdan içeri alın.

 POZİTİF DÜŞÜNÜN

Hayatı, en kötü zamanınızda en büyük kayıpları yaşarken bile hoşgörü ile kucaklamayı deneyin. Affedin, değiştiremeyeceklerinizi kabullenin. Değiştirebilecekleriniz için uğraş verin.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!