Vajina Daraltma Operasyonu Geçirmiş Kadın Normal Doğum Yapabilir Mi?

Güncelleme Tarihi:

Vajina Daraltma Operasyonu Geçirmiş Kadın Normal Doğum Yapabilir Mi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 16:38

Daha önce bir ya da birden fazla doğum yaptıysanız ve bu doğumlar vajinanızda genişlemeye sebep verdiği için partnerinizle birlikte düşlediğiniz cinsel hayata bir türlü kavuşamıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey bir uzman ile görüşerek vajinoplasti olarak da adlandırılan vajina daraltma operasyonu geçirmektir. Peki, bu operasyon sonrasında tekrar hamile kalmak isteyip de normal doğum yöntemine başvurursanız ne olacak?

Haberin Devamı

Sevdiği adam ile birlikte sağlıklı ve düzenli bir cinsel hayata sahip olmayı kim istemez ki? Kusursuz bir cinsel yaşamın olmazsa olmazı şüphesiz, ten uyumu ve tutkudur. Ancak özellikle daha önce yapılan doğumlardan ötürü genişleyebilen vajina, tutkunun ve ten uyumunun önüne geçip cinsel hayatınızı sekteye uğratabilir. İşte bu gibi bir durumla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, vajina daraltma operasyonu ile vajinanızı olması gereken boyuta getirtebilirsiniz. Gereğinden fazla genişlemiş olan vajinal dokuların alınması ve vajina etrafındaki dokular ile kasların sıkıştırılması ile gerçekleştirilen bu operasyon sonucunda vajinanız eski haline gelebilir.

Vajinanız tekrar eski haline geldiğine göre her şey yolunda demektir. Ama bir dakika o da ne? Siz yeni bir doğum yapmak istiyorsunuz. Peki ama daralmış olan vajinanızla tekrar normal doğum yapabilir misiniz? Evet, teknik olarak normal doğum yapmanıza hiçbir engel yok. Ancak gerçek şu ki operasyon uygulanmış olan vajinal bölgeniz normal doğum esnasında özellikle de ıkınmalar sonucunda yeniden kasılacağından tekrar genişlemiş haline dönebilir. Vajinal bölgenize atılan dikişlerde  oluşabilecek yırtıklar, her şeyi tekrar başa saracağından boş yere vajinoplasti operasyonu geçirmiş olabilirsiniz. O yüzden doğum sayınızı tamamladıktan sonra vajina daraltma operasyonunu geçirmeniz hem sizin için hem de cinsel yaşantınız için çok daha faydalı bir yol olabilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!