Uyuşturulan kedi kendine gelemedi

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturulan kedi kendine gelemedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2002 01:59

Sinan Çetin'in çektiği bir reklam filminde kullanılan kedinin, çekimler sırasında ilgisizlik yüzünden ölmesi hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Bu olay tüm sıcaklığını korurken, bir başka setten yeni bir haber geldi. Kadir İnanır'ın başrolünde oynadığı, ‘‘Kumsaldaki İzler’’ adlı dizide kullanılan bir kedi, yüksek dozda verilen uyuşturucu yüzünden uzun süre kendine gelemedi.

Günlerdir televizyon ekranlarında gösterilen, Sinan Çetin'in yönettiği bir reklam filminde kullanılan beyaz renkteki minik kendinin çekimler sırasında bakımsızlıktan ölmesi, tüm hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Kedinin ölümüne tepkiler yağarken, bir başka setten yine bir kediyle ilgili üzücü bir haber geldi. Kadir İnanır'la Esra Özmen'in başrolde olduğu ‘‘Kumsaldaki İzler’’ adlı dizinin bir sahnesinde hasta bir kedinin Kadir İnanır tarafından bulunması gerekiyordu. Rolü gereği yolda otomobiliyle ilerleyen Kadir İnanır, son anda kediyi fark edip frene basacak ve ezilmekten kurtulan kediyi evine götürecekti. İşte bu sahnenin çekimleri için Şile'deki dizi setine İstanbul'dan bir kedi getirtildi.

Buraya kadar her şey normal gözükse de çekimler hiç de kolay olmadı. Bir çok kez ezilme tehlikesi atlatan kediye, daha sonra uyuşturucu iğne yapıldı. Uyuşturucunun etkisiyle yarı baygın hale gelen kedi, çekimleri ezilmeden, kazasız-belasız atlattı. Atlattı ama yüksek dozda, bilinçsizce yapılan uyuşturucunun etkisiyle uzun bir süre kendine gelemedi. Herkesin meraklı bakışları arasında saatler sonra kendine gelen kedi, yeniden İstanbul'a gönderildi.

Reklamdaki kedi ölünce dört yandan tepki yağdı

Reklamda kullanılan sevimli beyaz yavru kedinin ölümü, başta hayvan hakları savunucuları ve hayvanseverler olmak üzere ünlülerin de tepkisine neden oldu. Reklamı çeken yönetmen Sinan Çetin, ‘‘Çok üzgünüm’’ derken, hayvanseverler reklam filminin yayından kaldırılmasını istiyor.


Bugünlerde TV reklamında kullanılan kedinin ölümü, Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Bir petshop'tan kiralanan ve çekimler sırasında uyanık kalması için uyku kaçırıcı haplar verilen kedinin açlıktan ölmesi üzerine, hayvan hakları kuruluşları durumu protesto ettiklerini açıkladılar.

Reklam filmine imza atan yönetmen Sinan Çetin, ‘‘Filmi çektiğim süre içinde ve daha sonra kedi son derece sağlıklıydı’’ derken şu açıklamayı yaptı: ‘‘Benim çocuklarım kediyi çok sevdiler. Sonra kedi ortadan kayboldu. Gazetedeki haberi okudum ve çok üzüldüm. Filmde kullanılacak oyuncular, aksesuarlar veya hayvanlarla prodüksiyon kanadı ilgilenir. Bu işler prodüksiyon amirleri ve reji asistanları tarafından takip edilir. Bu olayın benimle ilgili gibi gösterilmesi beni çok üzdü.’’ Neslihan AKDAŞ


TEPKİLER


Daha önce de yaptılar

Eski evimin arka bahçesinde Kış diye bir kedim vardı. Bir ara görünmez oldu. O sıralar mahallemizde, açılımı 'Kaçırdığınız Filmler Kahvesi' olan 'KaFiKa'diye bir kahve açan Sinan Çetin ekibinin, kedilerden rahatsız oldukları için, hepsini bir çuvala koydurup götürdükleri söyleniyordu. Mahalle ayağa kalktı. Çetin'in muhasebe işlerine bakan birinin kendi başına yaptığı kişisel bir iş olarak anlatıldı.

Murathan Mungan


Protesto ediyorum

Sanatçı demek insanlara doğruyu, güzeli ve iyiyi gösteren kişi demektir. Sanatçının yaptığı işlerde mutlaka bir mesaj olmalıdır. Masum bir hayvanı ölüme terk eden insanın halka bir mesaj vereceğine inanmıyorum ve onu hem sanatçı, hem de insan olarak tanımıyorum. Eğer bu olay küçük bir bebeğin başına gelseydi, yasal yollara başvurulurdu. O yüzden bir an önce hayvan haklalarıyla ilgili kanunun çıkmasını istiyorum.

Ajda Pekkan
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!