Ünlülerin sırdaşı kitap çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin sırdaşı kitap çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2009 00:00

Pek çok ünlü isme iletişim danışmanlığı yapan Özgür Aras, anılarını “Güzel Günler Zorlu Yollarda Geçer” adlı kitapta topladı. Aras, kitabını daha çok çocukların okumasını istiyor, “Çünkü başarmak isteyenlere yol gösteriyorum” diyor.

Haberin Devamı

Ünlülerin sizi tanıması nasıl oldu?       
                
- Bodrum’da Zerrin Özer ile tanıştığım gün hayatım değişti. İsmimin duyulması ise Deniz Akkaya ile yaptığım iş sayesinde oldu. Önceden ‘Zerrin Özer’in Özgür’ü olarak biliniyordum, daha sonra ‘Deniz Akkaya ve Gülben Ergen’in Özgür’ü olarak tanınmaya başladım.

Bu işlerde olmasaydınız ne olmak isterdiniz?      

- Bir bakanın özel kalemi... Şimdi öyle bir teklif gelse, her şeyi bırakıp o alana geçerim.                              
 
İsmi olmayan biriyle çalışmak mı yoksa ünlülerle mi çalışmak daha keyifli?    

- Ünlüyse bir şey yapmanın manası yok. Ünlü olmayan insanlarla çalıştığında onun yükselişini görmek daha keyifli. Buna benim hayatımda içime sindirerek söyleyebildiğim Güzide Duran’ı örnek gösterebilirim.

Birlikte çalıştığınız insanların giyimiyle, hangi davete katılacağıyla da ilgilenir misiniz?

- Evet, a’dan z’ye her şeyleriyle ilgileniyorum. Bütün röportajlarda, çalıştığım insanlarla ilgili “Kaprisi var mı” diye soruyorlar ama ben insanları olduğu gibi kabul ediyorum. O yüzden yaptıkları hiçbir şey bana batmıyor.

Bu meslek size neler kattı?

- 18 yılda hayatta insanların tek başına olduklarını öğrendim.  

Şık yerlere gidiyorsunuz, davetlere katılıyorsunuz. Nasıl bir yaşantınız var?

- Ajlan ölene kadar kendimi şaşaalı bir hayatın içine sokmuştum. Arabam vardı, evde yardımcım vardı. Ajlan öldükten sonra bunların hepsinin gelip geçici olduğunu öğrendim. Artık mütevazı bir evde, köpeğimle sade bir yaşantım var. Bunu en yakın arkadaşımı kaybedince öğrendim ama şu anda yaşadığım hayattan çok mutluyum.

Kitabınızı kimler okusun istersiniz?

- Ümitsizliğe kapılanlar okusun. Ama en çok da çocuklar okusun. Çünkü bu kitapta başarmak isteyenlere yol gösteriyorum...

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE SANATÇILAR CİMRİ

Menajer lafını sevmiyormuşsunuz. Neden?

- Türkiye’de sanatçılar cimri. İsim olduktan sonra kazandıkları yüzde dışarı gitsin istemiyorlar. Ablalarını, kardeşlerini menajer yapıyorlar. Oysa bu profesyonellik isteyen bir iş. Ben kazandığım parayı workshop’lara, kitaplara yatırıyorum. Okuyorum, yenilikleri takip ediyorum. Onların yaptığı telefon menajerliği. Yaratmak, gazeteye haberi haber olarak göndermek, fotoğraf karesi olarak düşünmek ayrı bir şey. O yüzden o insanlarla aynı adı taşımak hoşuma gitmiyor. Benim işim iletişim danışmanlığı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!