Uçmak isteyene Airport

Güncelleme Tarihi:

Uçmak isteyene Airport
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 00:00

Airport’un açılışı DJ Martin Solveig’leydi. Saat 01.00’de Every Body Dance Now şarkısıyla içerideki 1000 kişi tepinmeye başladı. 01.20’da So High’la çığlık çığlığa kalkışa geçti. Açılış partisini Unilife organize etti. Unilife, biri 25, diğeri 31 yaşındaki iki biraderin firması. Erdem ve Özgür İpekçi kardeşler pek tanınmıyor ama sessiz, sedasız Scporions ve Unifest gibi ciddi işlere imza atıyorlar. 21 Aralık’ta da yine Airport’ta Roger Sanchez patlatacaklar. Giriş 50 lira olacak ama Biletix’ten şimdi alırsanız 40 lira. Airport, Zincirlikuyu, (212) 288 59 05.

Indigo, Babylon, Maslak Venue, Discorium ve diğer cümle popüler kulüplere kötü haber: Bu kış çok sıkı bir rakipleri olacak. 80’lerin efsane diskosu Airport, aynı yerinde, aynı görkemiyle geri döndü. Geçen yıl adı Stage’ken Serdar Ortaç’ın sahne aldığı mekan, bu yıl artık gece kulübü.

Birçoğunuz çay bilmez. Çay, 80’lerde yapılan içkisiz gündüz partilerine denirdi. Henüz 170 santim uzunluğunda, liseli bir bacaksızken, Airport’un pazar çaylarına giderdim. Üstünden 20 yıl geçmiş, yerini bulmakta güçlük çektik. Aslında kolay: Zincirlikuyu’dan Mecidiyeköy’e gelirken ilk sağa giriliyor. Sokağın köşesinde duran taksiciler (o gece kimbilir kaç kişiye tarif vermiş), arabanızın camını açar açmaz, daha ne soracağınızı bile dinlemeden "ikinci sağ, ikinci sağ" diye insanı tersliyor.

Girişte merdivenlerden inmeden önce, bütün mekan gözlerinizin önüne seriliyor. 1000 kişilik dev mekan tıklım tıklım. İnsan yukarıdan görünce heyecanlanıp bir an önce kalabalığa karışmak istiyor. Ortada dans alanı var. Sol tarafı boydan boya bar yapmışlar. Herhalde 60-70 metre vardır.

Airport tam kışın, soğukta doluşmalık mekan. Yüksek tavandan sarkan disko topları, avizeler, sahne arkasında yanıp sönen kırmızı lambalar gayet seksi, dinamik ve görülüp bulunulası. Yalnız havalandırması biraz zayıf. Bir de durup durup ortama bastıkları şu sis olmasa!

KIZLAR ÇOĞUNLUKTA

Dans için en iyi yer DJ kabininin önündeki sahne. Sahnenin iki yanında iki loca var. Buraları Airport’un en VİP locaları. Sahneden bakınca Airport’un en güzel anı, flaşların yandığı an. Geriye doğru bütün mekan aydınlanıyor, arkaları görüyorsunuz, kitleler halinde kalabalık. Daha arkaya, daha arkaya bakıyorsunuz: Kalabalık, kalabalık, kalabalık.

Yaş ortalaması 25-30. Havasından mıdır suyundan mı, Airport’ta insanlar 80’lerdeki gibi yuvarlak dans grupları oluşturuyor. Eller, kollar havada, kitle dans ediyor. Bir Mori Kante eksik. Çoğunluk votka içiyor, kalanı bira. Viskiciler azınlıkta Airport’ta. Kadın erkek oranı eşit, hatta kızlar az bir farkla çoğunlukta. Kalabalığın arasında 80’lerden kalmış gibi görünen bir-iki meczup da var. O yıllardan kalma tuhaf figürler yapıyorlar ama sarhoş diye kimse ilişmiyor.

Biraz mutluluk alır mıydınız?

Mucize şarkı Beggin’i dinlediniz mi? Tavsiye ederim, tam kriz ortamı şarkısı.

Dinleyen derdini unutuyor, en asık suratlar bile gevşeyip etrafa gülerek bakıyor. Sabah dinlendiğinde vitamin, öğleleri stres giderici, akşam doping ve afrodiziyak etkisi var. Daha ilk ritimleri duyulur duyulmaz "bak bu benim şarkım" diyen zıp zıp zıplamaya başlıyor.

Aslında eski bir şarkı. İlk kez Frankie Valli tarafından 1967 yılında okunmuş. Sonra uzunca bir süre unutulmuş. Derken geçen yıl Pilooski adında bir Fransız müzisyen Beggin’i tozlu raflardan indirdi, içeriğine hiç dokunmadan temizledi ve günümüz dinleyicisine sundu. Kıyamet koptu. Norveçli hip-hop grubu Madcon da Beggin’in kendi versiyonlarını yaptı. Şarkı o kadar mutlu ki, o da liste başı oldu, 6 platinium aldı.

Yaz boyu Çanakkale’den İskenderun’a bütün plaj, beach club, disko ve barlar Beggin diye inledi. Antidepresan şarkı Power FM, Radyo 5, Mydonose gibi radyoların baş tacı. Hatta ben de temmuz ayında Beggin fenomeniyle ilgili bir yazı yazmıştım.

İşte Beggin’i yeniden yorumlayan Norveçli grup Madcon haftaya İstanbul’a geliyor. 15 Kasım’da Beyoğlu, Jolly Joker Balans’ta çıkacaklar. Biletler Biletix’te 50 lira. Hatta tanıtımına benim yazdığım o yazıyı koymuşlar.

Gerçi başka da bir şarkıları yok ama iki doz Beggin çalsalar bile yeter. Kriz, terör derken kararmış gönüllere bir küçük meserret işte.

Yalnız dikkat! Eğer dans etmeyi sevmiyorsanız insan içinde dinlemeyin. Olduğunuz yerde dursanız bile istemdışı sağa-sola kıç atması yapıyor!

NE YESEK?

CUMA

Küba’da erikli tavuk


Hayal Kahvesi Asmalımescit’te yeni bir mekan açtı. Adını Cuba Bar koydular, paso Latin müzikleri çalıyorlar, şirin-sıcak bir mekan olmuş. Mutfakta karabiyan mutfak bilgisi kuvvetli bir aşçı var: İrfan Bayramoğlu, Havana usülü pizzalar, karayip soslu köfte gibi yöresel yemekler döktürüyor. En gurur duyduğu ise erik soslu tavuk. Fiyatı 15 lira. Yanında mutlaka bir de Küba kokteyli isteyin. (212) 245 78 70.

CUMARTESİ

Mastori’de topik

Mastori aslında bir Yunan lokantası. Bostancı’ya yeni açıldı. Müzisyen Yorgo, keyifli Yunan müzikleriyle insanları bir geceliğine olsun Ege’nin karşı yakasına götürüp getiriyor. Fakat Mastori’nin aşçısı Ermeni olduğu için mezelerin arasına topik sokuşturmuş ama ne topik! Yapımı tam 72 saat sürüyormuş. Mastori’de balıkla birlikte fiks mönü var, kişibaşı 75 lira. (216) 658 62 83.

PAZAR

Recep Usta’da kaburga

Levent’teki tavacı Recep Usta’nın merkezi Ankara’da, siyasilerin uğrak yeri. Aslında et sote tavalarıyla meşhur ama ben kaburgasına bayıldım. 22 lira. Pilav tepsinin içinde geliyor. Masanızda, gözünüzün önünde ayıklıyorlar, pilavın içinde tel tel göğüs eti oluyor. Her etoburun ağzını sulandıracak bir lezzet. Bir porsiyonuyla iki kişi hayda hayda doyuyor. Levent’te, Namlı’ya komşu. (212) 280 04 24.

ORADANELER OLUYOR?

NÜKHET DURU ANKARA’DA


Muhteşem sahne performansıyla Nükhet Duru, yarın akşam Beşevler MEB Şura Salonu’nda. Biletler 34-45 lira. www.biletix.com.

Yarın akşam 17.00’de, Kolera ile birlikte Bornova, Ooze Venue’de çıkıyor. Biletler 30 lira. (232) 388 78 70.

GLOBAL DEEJAYS BURSA’DA

Elektronik dehaları Global Deejays yarın akşam Ataevler, Bursa Suare’de. Biletler 23-28 lira. (224) 443 10 01.

NE VAR NE YOK?

Chuck Berry Parkorman’da


Rock’n Roll’un yaşayan en büyük efsanesi Chuck Berry’nin konseri pazar akşamı 21.00’de. Keşke biraz daha ucuz olsaymış: Biletler 46-125 lira. (212) 328 20 00.

Hepsi Bostancı’da

Hepsi kızları, hayranlarıyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde buluşacak. Pazar günü, 15.00’teki konsere biletler 34-45 lira. (216) 384 72 10.

Swayzak Indigo’da

Elektronik dehası Swayzak hem canlı, hem de DJ setleriyle bu akşam Indigo için hareketli bir gece hazrladı. Biletler 15-25 lira. (212) 245 13 07.

Bate Bumbo Ghetto’da

Tek batacuda topluluğumuz (Afrika tarzı samba) Bate Bumbo, kalabalık kadrosuyla bu akşam Ghetto’yu Brezilya’ya ışınlayacak. Biletler 23-28 lira. (212) 251 75 01.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!