Türkiye'yi onlar tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi onlar tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 00:46

İspanya'nın ünlü isimleri Türkiye için kamera karşısına geçti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'Yİ İSPANYOL YILDIZLAR TANITACAK

Pasion Turca tarafından projelendirilip organize edilen ve Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliği tarafından desteklenen 100 sayfalık ünlüler kitabı için Monica Molina, Marta Sanchez, Monica Cruz, Lolita, Rosario Flores gibi İspanya'nın en önemli 35 yıldızı Türkiye için kamera karşısına geçti. Descubrir Amar Volver TURQUÍA (Keşfetmek, Aşık Olmak ve Yeniden Dönmek için Türkiye) başlığıyla hazırlanan kitapçıkta birbirinden meşhur yıldızların ağzından Türkiye anlatılıyor.
 
Pasion Turca İspanyol ve Latin dünyasının ünlü isimleri Lolita, Rosario, Marta Sanchez, Chenoa, Monica Molina, Azucar Moreno, Poty, Ana Milan, Belinda Washington, Paula Vasquez, Paco Leon, Carlos Baute, Falete, David Delfin, Miguel Abellan, Arturo Arribas, Manu Tenorio’nun aralarında bulunduğu 35’ten fazla ünlüyü Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliğimizin destekleri ile Türkiye’de ağırlamış ve imajlarını Türkiye’nin güzellikleri ile birleştirip yazılı ve görsel basında milyonlarca dolar değerinde kapak haberler yaptırmıştı. Son dört yılda yapılan çalışmalar ile Akdeniz'in bir ucundan ülkemize gelen turist sayısındaki 4 kat artış dikkati çekerken, Pasion Turca yeni bir projeyle Madrid, Barselona, Valencia ve Sevilla gibi önemli şehirler başta olmak üzere ücretsiz olarak dağıtılacak 100 sayfalık bir ünlüler kitabı hazırlanmasına önayak oldu.

Dünyada kozmopolit ve multi-kültürel sıfatlarını en fazla hakkeden şehir olan İstanbul'un büyüsünü İspanya’nın Ajda Pekkan’ı Marta Sanchez ve Türkiye’nin aşık olduğu diva Monica Molina'nın aktardığı ünlüler kitabında, kültür başkentimiz sarayları, camileri, kiliseleri, sanatı, müzeleriyle tanıtılıyor. Doğu ile batının büyüleyen uyumunun hissedildiği, uygarlıklar beşiği Istanbul, İspanyol televizyon starları Pepon Nieto, Belinda Washington, Paula Vazquez, Paula Echevarria, Arturo Arribas, Paco Leon, Alex Barahona, dünyaca ünlü dans grubu Los Vivancos, İspanya’nın en ünlü şarkıcıları Manu Tenorio, David Bustamante, Falete, İspanya’nın en ünlü matadoru Miguel Abellon ve Latin dünyasının en önemli seslerinden Carlos Baute gibi ünlülerin fotoğrafları ve röportajları ile tanıtılıyor.

Rol aldığı Pedro Almodavar'ın ‘Konuş Onunla’ filmi sayesinde Türkiye'de de hayran kitlesine sahip şarkıcı ve oyuncu Rosario, Anadolu'nun binlerce yıllık tarihini Efes'te yapılan çekimlerle yaşayıp, “çok gizemli ve özel” bulduğu ülkemizdeki bu tecrübesini bir tarih öğrencisinin heyecanıyla aktarıyor. İspanya’nın Sezen Aksu’su, efsanevi sesi Lola Flores’in kızı şarkıcı Lolita “bu kadar eski tarihe sahip olup bu derece modern bir ülke olmayı başardığı için kendisini şaşırtan” ülkemizi “çok etkileyici bir karışım” ifadesiyle tarif ediyor. Bodrum ve Ege sahillerinin doğa ile tarihin birlikteliğinden oluşan büyüsünün yansıtıldığı haberde mavi yolculuk ve guletler de sunuluyor. UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alan Hierapolis ve Pamukkale'de bir moda çekimi yapan meşhur oyuncu ve manken Ivan Sanchez, “bu olağanüstü manzara karşısında ağzının açık kaldığını” itiraf ediyor.

Ünlüler kitabında ayrıca Ankara, Karadeniz Bölgesi, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri de tanıtılmış, kitap bugüne dek ülkemizde ağırlanmış farklı ünlülerin fotoğraflarına, son 5 senede yapılan GEO, Lonely Planet, Altair, Intramuros monografik Türkiye sayılarının kapaklarına ve Hola, Diez Minutos gibi milyonlarca tirajı olan dergilerin Türkiye kapaklarına yer verilmiş. Türkiye’ye Monica Molina, Pink Martini, Cesaria Evora, Joaquin Cortes, Paco de Lucia, Buika, Lara Fabian, Azucar Moreno, Mariza gibi çok sevdiğimiz sanatçıları yıllardır getiren Pasion Turca, daha önce de Guess’in dünya takvimi çekimleri, Lonely Planet özel Istanbul ve Türkiye sayıları, özel GEO Türkiye sayısı, Intramurros özel sayısı, Conde Nast kapak çekimleri, Monica Molina albüm kapağı özel çekimleri, İspanya’da kültürel çıkarma yaptığımız La Mar de Musicas festivali, ünlülerle Türkiye tanıtımı gibi çarpıcı projelere imza atmış, yapılan bu ünlüler kitabı ile Türkiye’yi İspanya’da medyada bir cazibe merkezi haline getirmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!