Tomris Oğuzalp'in vasiyeti yerine getirildi

Güncelleme Tarihi:

Tomris Oğuzalpin vasiyeti yerine getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2013 01:20

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp, 80 yaşında vefat etti.

Haberin Devamı

25 gün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören sanatçı, birkaç gün önce evine getirilmişti. Önceki akşam doktorunun evde serum verdiği Oğuzalp, dün sabaha karşı saat 04.30’da, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle yaşamını yitirdi.

Sanatçı, Karacaahmet’teki Şakirin Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.


Cenaze törenine katılan az sayıda isim arasında Arzum Onan, Can Gürzap, Irmak Ünal ve Ebru Cündübeyoğlu gibi ünlüler de vardı.

SON GÜNLERİNDE STAR GİBİYDİ

Oğuzalp’e son zamanlarında maddi ve manevi destekte bulunan Mahsun Kırmızıgül de cenazeye çelenk gönderdi. Aile dostu Emine Barutçuoğlu, Oğuzalp’in son günlerini tam bir yıldız gibi geçirdiğini söyledi: “Son zamanlarda yoksulluğuyla, borçlarıyla haber yapılıyordu. Ama Mahsun Kırmızıgül borçlarını ödedi. Devlet tiyatrosundan arkadaşları da giderlerine yardımcı oldu. Sağ olsunlar hiç yalnız bırakmadılar. Benim de yardımlarımla son günlerini star gibi geçirdi. Ama hep tiyatroyu özlüyordu.”

Oğuzalp’in vasiyeti üzerine anma töreni yapılmadı.

Haberin Devamı

Cenaze törenine katılan Irmak Ünal, “Çocukluğumdan bu yana hayatımda olan biriydi. Babamın yakın ardadaşıydı. O bizim Tomi’mizdi. Kaybettiğime çok üzgünüm” dedi.

17 YIL ÖNCE EMEKLİ OLDU

1933 doğumlu Tomris Oğuzalp, 1958 yılında dram bölümünde stajyer olarak işe başladığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde, 1959 yılında kadrolu sanatçı olarak çalışmalarını sürdürdü. 1990-1992’de İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda müdür olarak görev yapan Oğuzalp, 1996’da emekliye ayrıldı. Sanatçı, tiyatro oyunlarının yanı sıra pek çok sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!