Tırtıl

Güncelleme Tarihi:

Tırtıl
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2006 00:00

Haberin Devamı

Soundtrack Sınav’ı Hürriyet

"Sınav" filmi, izleyicide konusu kadar müzikleriyle de güçlü bir etki bırakıyor. Manga, Göksel, Gece Yolcuları, Badem, Ogün Sanlısoy ve bu isimleri bir araya getiren Ömer Faruk Sorak ile filmin soundtrack albümünü konuştuk.

Gece yolcularI

Film için özel şarkı hazırlamak zor olmadı mı?

Yeni sistemle eskisi arasında hálá değişen bir şey olmadığını gördük. Bunun üzerine bu şarkıyı yazdık. Bu arada İstanbul Attack grubundan Ramis var. Ondan hip-hop’la ilgisi olmayan 9/8’lik bir ritim üzerine rap sözler okumasını istedik. O da "okuruz herhalde" dedi ve bu çalışmayı yaptık.

BADEM

"Sen Ağlama" filme nasıl girdi?

Sen Ağlama klibinin montajlandığı gün, Ömer Faruk Sorak orada şarkıyı duyup, çekeceği filmin bir sahnesine bu şarkının çok yakışacağını söylemiş. Sonra Sony BMG’yle bağlantıya geçmiş. Bize bu teklif geldiğinde, seve seve kabul ettik.

OGÜN SANLISOY

Filme özel bir şarkı yaptınız...


Ömer Faruk Sorak bana haber verdi ve beste istedi. 15 gün kadar kısa bir sürem vardı hatta ilk başta "inşallah bunun altından kalkarız" dedim. Öncelikli olarak filmin hikayesinin bende bıraktığı güzel etki beni tetikledi, hepimiz o yollardan geçtiğimiz için bu samimiyet beni cezbetti.

Filmi nasıl buldunuz?

Sınav filmi üzerini örttüğümüz bir konuyu işliyor. Düşünsenize, 1 milyon 800 bin kişinin katıldığı ama sadece 300 bin kişinin başarılı sayıldığı bir sınav. "Hokkabaz mı, Sınav filmi mi?" geyiklerinden çıkıp, bu filmin konusuna bakarlar umarım.

MANGA VE GÖKSEL

"Dursun Zaman"... Bu şarkı filmin lokomotif parçalarından biri, hikayesi nedir?


Bu şarkıyı yazarken sevdiğimiz bir dostumuzu kaybetmiştik ve şarkı, bu duygularla yazıldı. Üstelik bizim ilk bestelerimizden. Bu şarkıyı yapmadan önce stüdyoda Aşık Veysel’in "Kara Toprak" kasetini bulduk, iki saat dinledik. Orada, Yağmur tonu yakaladı ve şarkıyı yaptık.

Ağladınız mı?

Manga:
Göksel’in sesi zaten etkiliyor. Ağlayanlar oldu tabii.

Göksel: Ben ağlamadım ama tüylerim ürperdi. Bir de bakıyorsunuz yanınızdaki herkes ağlıyor. İnsanın kendi sesini duyarken ağlaması garip bir durum.

Ömer FARUK SORAK

Özellikle gençlerin sevdiği müzisyenleri bu albüm için bir araya getirmenizdeki amaç neydi?

Bu sektörde işe başlarken şarkılara hikayeler düşünüyordum. Şimdi ise çark terse döndü ve hikayeye şarkı düşünmeye başladım. Başta Ozan Çolakoğlu olmak üzere diğer bütün müzisyenlerin, bu film için yapılmış özel şarkıları var. Nil’in 18’i, Ogün’ün Koşu Başladı’sı, Bektaş ve Sırtlan’ın Hayat Okulu parçası, bütün şarkılar birbiriyle çok iyi örtüştü. Bu yüzden her seyirci film çıkışında "Müzikler bu kadar mı iyi kullanılır ve bu kadar mı örtüşür" dedi. Bu da "Soundtrack neye eşittir?" sorusuna cevap oldu.

Devir Ajdar devri

Ebru Elver, Ajdar için "Deli taklidi yapan zeki biri" diyor.

- İçinizden her geleni yapacak kadar söz hakkınız oldu mu bu albümde?

Albümü dinletmek için Ercan Saatçi’nin yanına gittim ve üçüncü şarkıda "Tamam bu albümü yapıyoruz" dedi. Ve bana hiçbir konuda baskı yapmadı.

- Hiç eleştiri almaması o işin başarılı olduğunu mu gösterir sizce?

Albümde daha alaturka şarkılar yapmam gerektiğini söyleyenler ve beni bu konuda eleştirenler oldu. Biraz "eller havaya" bir albüm olmasını istemişler, ama benim böyle bir tarzım yok. Arabesk kadın olmadığım için arabesk şarkılar söylemiyorum. Funda Arar, Candan Erçetin bulundukları noktaya nasıl yavaş yavaş geldiyse, ben de öyle yapacağım.

- Bu isimler dışında müzik dünyasında takdir ettiğiniz kimler var?

Ajdar var! Çok akıllı bence. Hiç kimsenin yapamadığını yapıyor. Deli taklidi yapıyor! Aslında ya çok zeki ya da gerçekten deli! Neticede Ajdar gibi olmak gerekiyor galiba. İşin şakası tabii bu. Benim amacım yurtdışına açılmak.

Emre’nin

ilk konseri

cuma günü


Şu sıralar ikinci video klibinin hazırlıklarını yapan afili rocker Emre Aydın, İstanbul’da ilk konserini veriyor. 24 Kasım Cuma günü saat 22.00’de Studio Live’da sahne alacak olan Emre Aydın’a, albümünde çalan Gripin ve Manga da eşlik edecek.

EL ALEM NEDER

Sınav filminde ÖSS sorularını çalmaya çalışan arkadaşlar bu soruları çalmakta haklı mı değil mi?

O da bir şey mi, filmin senaryosu bile çalıntı çıktı. Yine de ÖSS’ye çözüm şart diyorum ben!



"Paranoyak" Ebru Elver, günümüzde güzel kadın olmanın ve iyi şarkıcılık yapmanın yetersiz kaldığını söylüyor.

Yazdığın kitabı okumazsan...

Müzik hayatının sona ermesiyle kendini modaya adayan ve yoğun uğraşılarından sonra stil ikonu unvanını hak eden Victoria Beckham, şu sıralar "That Extra Half An Inch" adlı yeni kitabıyla gündemde. Victoria, kitabında güzellik ve moda önerileri veriyor ama bu önerilere uyduğu pek söylenemez.

DEKOLTE

Kitap diyor ki:

Eğer, derin göğüs dekolteli bir elbise giyiyorsanız, bacaklarınızı gizlemelisiniz. İkisi bir arada olmamalı.

Victoria ne yapIyor?

Konu dekolte olunca kendini durduramıyor. Beşi bir arada bile olsa dekolteden vazgeçmiyor.


STİL

Kitap diyor ki:

Yeni sezon ürünler yerine, klasiklerden satın almaya bakın. Çünkü klasiklerin modası asla geçmez.

Victoria ne yapIyor?

Sportif, şık aynı zamanda trendy bir kombinasyon. Kitabını okuduktan sonra bir daha asla bu kıyafetleri giymez herhalde.


DOLGUTOPUK

Kitap diyor ki:

Bazı dolgu topuklu ayakkabılar ayaklarınızda çimento taşıyormuşsunuz etkisi yapar. Yürümekte zorlanabilirsiniz.

Victoria ne yapIyor?

Gerçekten de dolgu topukların yanlış seçimi yürümekte zorluyormuş. Yazdığına inanmadığı için kendi denemiş olabilir mi?


iMac yeniden "in" listesinde

Boy boy iPod’lar ve son olarak Intel Core 2 Duo işlemcili MacBook’larla eski popülaritesini yeniden yakalayan Apple, iMac’lerini de Core 2 Duo işlemcili üretme kararı aldı. Kutudan çıkarıldığı anda kullanıma hazır olmasıyla fark yaratan iMac’lerin hepsinde video konferans yapmaya olanak tanıyan iSight kamera ve ödüllü dijital hobi seti iLife bulunuyor.



Yaratıcıkta son nokta

"Klasik bir spor ayakkabı nasıl baştan yaratılır" sorusunun cevabı işte bu fotoğraf olmalı! Ressam Günseli Kato’un Nike için yaptığı bu tasarım, şimdilerde Paris’teki Nike Studio’da sergileniyor. Nike, seri üretime geçecekse acele etse iyi olur.



Tişörtün ne söylüyor

Tişörtlerin en gözdeleri kesinlikle mesajlı olanları. Çizgi karakterlerin baskıları ya da komik ve anlamlı yazıların süslediği tişörtler her yerde! Yeteneğine güvenenler eline bir marker alıp kendi de böyle bir tişört yapabilir ama Mudo’da hazır yapılmışı var.

Sağım solum plastik

Bir zamanlar sadece aksesuvarlarda görmeye alışık olduğumuz plastik, şimdilerde çizmelere de bulaşmış durumda. Aklınıza hemen lağımcı çizmeleri gelmesin, bunlar her daim giyilebilecek cinsten. Çiçeklisi, graffitilisi, kalplisiyle en baba partilere bile gider gibi görünüyorlar. Üstelik fiyatları da çok makul. Cevahir Alışveriş Merkezi’ndeki Guiseppo’da çeşitleri mevcut.

Nez

Nez’in "Sevgi bu mu" adlı klibinde kuyruklu bir kostümün olduğu sahneye dikkat edin. O kuyruk uçsun diye arkadan iple bağlamışlar. İpler gözüküyor!

Haşmet Babaoğlu

"Haydarpaşa Garı’nın alışveriş merkezi olmasını istemeyiz ama olursa da seviniriz."

Haşmet Babaoğlu/Yaşamdan Dakikalar

Testere 3

Testere filminin afişlerindeki diş sökmeli sahneyi filmde görebilene aferin veriyoruz, çünkü sahne filmde yok!

Kadir Çöpdemir

"Uçan daireler Etiler’de! Daire fiyatları 300 bin dolardan başlıyor."

Kadir Çöpdemir/Biri Bana Anlatsın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!