Kahtalı Mıçe kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Kahtalı Mıçe'nin gerçek adı ve hayatıyla ilgili bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Kahtalı Mıçe kimdir, kaç yaşında, nereli İşte Kahtalı Mıçenin gerçek adı ve hayatıyla ilgili bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2021 21:49

Kahtalı Mıçe İbo Show programının bu haftaki konukları arasında yer aldı. Şarkılarıyla beğeni toplayan ve kendisine has tarzı olan Kahtalı Mıçe televizyon severlerin gündemine geldi. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendiren Kahtalı Mıçe "Beynelmilel" filminde oynadı. Peki, Kahtalı Mıçe kimdir? İşte, Kahtalı Mıçe'nin gerçek adı ve hayatı hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Kahtalı Mıçe katıldığı programların yanı sıra kendisine has üslubu ile gündeme geliyor. Kahtalı Mıçe, halk müziğinde Türkiye çapında ün salmıştır. Kahtalı Mıçe ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri ise gerçek adı. İşte Kahtalı Mıçe'nin gerçek adı ve hayatıyla ilgili bilgiler...

Kahtalı Mıçe Asıl adı Mustafa Aslan olan Kahtalı Mıçı, 1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. Mıçı, Mustafa'nın kısaltılmışıdır.

İlkokulu Kahta Kubilay İlkokulunda okudu. Çocukluğunda çokça pamuk tarlasında çalışmaya gitti. Bu sebeple ilkokulu 9 senede bitirebildi. Ortaokul diplomasını ise daha sonra dışardan imtihanlara girerek aldı. 17 Yaşından itibaren Kahta'da yerel türkücülük yaptı. Düğün ve konserlerde türküler söyledi. Okulunu bitirdikten sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğünde işe başladı.

Haberin Devamı

"Beynelmilel" filminde oynadı. 1989 ile 1990 yıllarında Gaziantep'de yaşayan Kahtalı Mıçı, 1991 yılında İstanbul'a göç etmiş ve bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra Şanlıurfa'ya yerleşti, hala orada yaşamaktadır. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir.Kahtalı Mıçı, 1975 yılında Hülya hanım ile evlendi. 4 çocuğu vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!