Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki Seferiye Hatun kimdir? Sultan Alparslan’ın eşi Seferiye Hatun hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki Seferiye Hatun kimdir Sultan Alparslan’ın eşi Seferiye Hatun hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2022 13:22

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi yeni sezon karakterleri arasına Seferiye Hatun da katıldı. Yayınlanan fragmanda Alparslan’ın okuduğu kağıtta ‘Melik Alparslan ile Arslan Yusuf kızı Seferiye Hatun’un evlenmesine hükmedilmiştir.’ yazılı oluyor. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki Seferiye Hatun kimdir?

Haberin Devamı

Alparslan Büyük Selçuk dizisinin yeni sezon oyuncuları arasında Kayra Zabcı da yer alıyor. 2001 doğumlu olan Zabcı dizide Sultan Alparslan’ın eşi Seferiye Hatun’a hayat verecek. İşte Seferiye Hatun ve Kayra Zabcı hakkında bilgiler

SEFERİYE HATUN KİMDİR?

Seferiye Hatun, 1071'de Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan’ın eşidir. Alparslan’ın ilk eşinin ismi Aka (dizide Akça), ikinci eşinin ismi ise Seferiye’dir. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Seferiye Hatun’u canlandıracak olan isim Kayra Zabcı olacak.

2011 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Kayra Zabcı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde oyunculuk eğitimi alıyor. Aslan Malatyalı olan Zabcı’nın rol aldığı yapımlar arasında Harem, Muhteşem Yüzyıl, Aşktan Kaçınılmaz, Küçük Ağa, Vatanım Sensin, Gülperi, Doğduğun Ev Kaderindir ve Canım Annem de bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!