Kaşlarınızı şekillendirirken bu hatalara düşmeyin!

Güncelleme Tarihi:

Kaşlarınızı şekillendirirken bu hatalara düşmeyin
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 09:19

Kaşlarınızı gereğinden fazla inceltmeniz sizi olduğunuzdan büyük gösterebilir. Sık yapılan kaş hatalarından uzak durmak için bu önerilere dikkat edin...

Haberin Devamı

Kaşlar yüz ifadesini tamamlayan en önemli noktalardan biri. Kaş şekli güzel tasarlanmış kişiler daha estetik yüz hatlarına kavuşuyor. Kaş şekillendirmek sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Bu konuda bir uzman yardımı almak istenmeyen durumların ve kaş alma hatalarının önüne geçebilir.

Şehrin En İyi Güzellik Merkezlerinde Özel İndirimler için Tıkla

İşte kaş şekillendirme konusunda dikkat etmeniz gerekenler;

1. Kaşları fazla almak

Son zamanlarda ince kaşlar yerine kalın ve düz şekilli kaşlar moda. Eskisi gibi kaşlarınızı inceltmek ve kaşlarınızı gereğinden fazla almak hem kötü bir görüntüye neden olur hem de güncel bir görüntü elde etmenize engel olur. Kaşlarınızı alırken sadece fazlalıkları almalı ve kaşlarınızın doğal şeklini bozmamaya dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Kaşlarınızı şekillendirirken bu hatalara düşmeyin

2. Her iki kaşı aynı forma sokmak

Her iki kaşınız da aynı şekle sahip değildir. Kaşlar çoğunlukla birbirine simetrik olmaz. Bu nedenle kaşlarınızı birbirine benzetmeye çalışırsanız hataya düşebilirsiniz.

3. Kaşları her gün almak

Kaşlarınızı her gün almak yerine uzamasını beklemeli ve kaşlarınıza doğru şekli uzadıklarında vermelisiniz. Böylece kaşlarınızı yanlış alma ihtimaliniz de azalır.

Kaşlarınızı şekillendirirken bu hatalara düşmeyin

4. Kaş rengini değiştirmek

Kaşlarınızı saçlarınızın rengine boyatırken seçilen boya konusunda dikkatli olun. Yanlış boya seçimi kaşlarınızı yıpratarak kaşlarınızın dökülmesine neden olabilir. Ayrıca kaş renginizi kaş maskaraları ve kaş şekillendirici farlarla da kamufle edebilirsiniz.

5. Yanlış kaş kalemi seçmek

Kaşlarınızı göz kalemi veya hiç alakası olmayan tipte kalemlerle boyadığınızda kaşlarınızda yapay bir görüntü oluşturabilirsiniz. Kaşlarınızı kaş kalemi ile şekillendirmeye özen gösterin.

Kaşlarınızı şekillendirirken bu hatalara düşmeyin

Haberin Devamı

6. Kaşı yanlış şekillendirmek

Kaş boyaları veya kaş maskaraları ile şekil vermeye çalıştığınız kaşlarınızı çok kalın bir formda boyarsanız kaşlarınızın oldukça yapay görünmesine neden olabilirsiniz. Kaşlarınıza şekil verirken kaş boşluklarını doldurmaya özen gösterin.

7. Kaşlarınıza yanlış kavis vermek

Kaşlarınızı şekillendirirken kavis vermek isterseniz kavis yerini doğru belirlemelisiniz. Bir kalemi burun kısmından göz bebeğine doğru tuttuğunuzda oluşan noktaya kavis vermeniz gerekir. Yanlış yapılan kavisler yüzünüzün tüm ifadesini bozabilir.

Kaşlarınızı şekillendirirken bu hatalara düşmeyin

8. Kaşlarınızı duştan önce şekillendirmek

Duştan sonra kaşlarınızı şekillendirmek daha kolaydır. Duş sonrasında cilt nemlenir ve kıl kökleri kaşlarınızı daha kolay şekillendirmenize olanak tanır.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!