Kaşlarda bunlara dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Kaşlarda bunlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 10:14

Kaş trendleri hakkında açıklamalarda bulunan HighendClinic Permanent Make up Uzmanı Özlem Çevik, ünlülerin kaşlarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yüzümüzde en özen gösterdiğimiz ve en dikkat çeken yerlerden biri tartışmasız kaşlarımızdır. Verdiğimiz şekil ya da ufak bir dokunuş ifadeyi öyle çok değiştiriyor ki… Ne kadar doğal olmaktan uzaklaşmak istemesek de "trend" diye bir şey var ve çoğumuz bundan vazgeçemiyoruz. 

Kaşlar, aslında oldukça uzun ve bir o kadar da önemli bir konudur. Her yüz şekline uygun, doğal formundan uzaklaşmadan doğru ifadeyi belirleyen kaş modeli doğalına en yakın olandır.

Burada yapılan en büyük hata aslında size yakışıp yakışmadığı önemli olmadan kıyafet değiştirir gibi kaş modelini değiştirmek. Aynı fabrikadan çıkmış gibi uzun zamandır kalın, düz kalıp kaşlarla herkesin bir örnek dolaştığını görmekteyiz. Tıpkı bir ara “Kavisli Ebru Gündeş Kaşı”nın zamanın geçtiği gibi bunun da zamanı geçiyor.

Haberin Devamı

Kısa, kalın, dümdüz ve alnın yarısını kaplayan, göz kapağı görünmeyen kaşların modası da geçmeye başlıyor. Uzun süredir herkes birbirine benziyor. Yakışıp yakışmadığı ikinci planda kaldığı gibi bir de bu modeli yaptırıp, boyatıp, bin pişman olup sildirenler var. Zorlu süreç doğrusu...

Kaşlarda bunlara dikkat

Yeni trend, son zamanlarda sosyal medyada oldukça dikkat çeken "Kardashian" ailesi kaşları: Kalın ve yay gibi kaşlar… Şimdi herkes bu modeli yaptırmaya başladı. Kylie Jenner bunun en büyük örneği olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makyaj tarzı ve kaşlarına verdiği form, küçük ve yuvarlak bir yüze uygun değil. Bu kadar uzun, kalın, yay gibi kaşlar doğallıktan çok uzak ve bakıldığında sadece kaşların dikkat çektiği bir yüz oluşturmaktadır.

Aslında ailede en doğal ve yüzüne bir o kadar yakışan kaş modeli Kendall Jenner'In diyebiliriz. Bakışlarını ifadesini daha güçlü kılan, dikkat çeken kaşları yapay durmuyor.

Kaşlarda bunlara dikkat

PEKİ, HANGİ YÜZE HANGİ KAŞ MODELİ UYGUN?

Haberin Devamı

Gigi Hadid yuvarlak yüz hatlarına sahip ve göz kapakları düşük. Hafif kavisli ve uzun kaşları yüzünü daha uzun gösteriyor.

Erkekler de kaşların yüzdeki öneminin farkında olduğu için ufak dokunuşlar yaptırmayı tercih ediyorlar. Kemikli ve uzun, keskin yüz hatlarına sahip Adam Levine bunlardan biri. Düz ve uzun kaşları bunu ifadeyi yumuşatıp bakışlarını daha derinleştiriyor.

Calvin Harris de doğal ifadesini koruyanlardan biri. Daha hafif, yuvarlak kaşları var fakat biraz seyrek ve dağınık olması göz kapağını düşük gösteriyor. Kaşların uç kısmına küçük bir dokunuş, yorgun ifadesini alacaktır.

Kaşlarda bunlara dikkat

Haberin Devamı

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

BAKMADAN GEÇME!