Felsefeci yazar Deniz Alter bu kez 'arkadaşlık' kutusunu açıyor

Güncelleme Tarihi:

Felsefeci yazar Deniz Alter bu kez arkadaşlık kutusunu açıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 13:56

Daha önce kaleme aldığı Hayaller Bir Baloncuğa Sığar mı ve Güzellik Bir Tabloya Sığar mı? adlı kitaplarıyla tanınan P4C eğitmeni Deniz Alter üçüncü kitabıyla minik okurlarını yeni bir felsefi yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

P4C – Çocuklar ve Topluluklar İçin Felsefe eğitim uzmanı Alter, Sincap Kitap'tan yayınlanan ve "Sormazsam Olmaz" serisinin üçüncü kitabı Arkadaşlık Bir Kutuya Sığar mı? ile arkadaşlık ve yalnızlık gibi hayatın içinde yer alan kavramları çocuklarla birlikte sorgulamayı amaçlıyor.

Çocukların bu keyifli keşif ve düşünme sürecine illüstratör Sezen Aksu Taşyürek’in renkli ve sıcacık çizimleri eşlik ediyor.

Kitabın amacı soruların doğru yanıtlarını bulmak değil çocukların düşünme becerilerini geliştirmek, kendilerini ifade etmelerini ve farklı bakış açılarını keşfetmelerini sağlamak.

Çocuklar, Deniz Alter'ın aynı seriden çıkan diğer kitapları "Hayaller Bir Baloncuğa Sığar Mı?" ve "Güzellik Bir Tabloya Sığar Mı?" da olduğu gibi sorularla bezenmiş hikayeler eşliğinde erken yaşlardan itibaren felsefe yapabiliyor.

Haberin Devamı

Farklı yaş gruplarından çocuklarla düşünme pratikleri yapan Alter çocuklar için yazmaya ve “Çocuklar İçin Felsefe” eğitim yöntemini öğretmenlerle, ebeveynlerle paylaşmaya devam ediyor.

P4C NEDİR?
P4C pedagojisi, çocukların yaratıcı, eleştirel, özenli ve iş birlikçi düşünme becerileri geliştirmeyi amaçlayan bir disiplin. Çocukların sahip oldukları merak ve soru sorma yetileri P4C pedagojisi ile canlı tutulurken erken yaşlardan itibaren kavramlar karşısında farkındalık kazanmaları sağlanır.

Alter'in her üç kitabının da son bölümünde yer alan yönerge sayesinde çocukların öğretmenleri ve ebeveynleri de çocuklarla birlikte felsefe yapmak için gerekli ipuçlarına erişebilirler.

BAKMADAN GEÇME!