Evlerinizi güzelleştirmek için düşük bütçeli öneriler

Güncelleme Tarihi:

Evlerinizi güzelleştirmek için düşük bütçeli öneriler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 11:41

Ev dekorasyonların hayatımızda bu kadar büyük yer kaplamasının tek sebebi elbette estetik kaygıların giderek çoğalması değil, aynı zamanda modern çağın ve bugünün yaşam tarzının içinde hayatlarımızdaki en önemli rolü evlerimizin oynaması.

Haberin Devamı

Çalışma hayatının giderek daha da ağırlaştığı, koşturma, telaş ve stresin her geçen gün biraz daha arttığı, gelişen teknoloji ve uzayan mesafelerle orantılı olarak azalan insan ilişkileri ve yalnızlaşmanın sonuçlarından biri de, modern yaşamın tüm olumsuz yanlarından uzaklaştığımız ve olumlu özellikleriyle iç içe olduğumuz evlerimiz pek tabii ki.

Hepimiz kendimize has, estetik ve güzel evlerde yaşamak istiyoruz. Çünkü modern yaşam koşulları içinde evlerimiz bizim için adeta birer sığınak. Ancak elbette şık ve özel tasarımlar ve uzmanlarca yaratılmış dekorasyonlara yetecek bütçeler ayırabilmek oldukça güç. Ama bu düşük bütçelerle evinizde ilk bakışta kendine hayran bırakacak dekorasyonlar oluşturamayacağınız anlamına gelmiyor. İşte yaşam alanlarınızın dekorasyonlarında fark yaratacak her bütçeye uygun öneriler.

Haberin Devamı

KANVAS BASKI TABLOLAR 

Evlerinizi güzelleştirmek için düşük bütçeli öneriler

Kaynak: Tiago Patricia Rodrigues Arquitectura e Interiores

Yaşam alanlarını güzelleştirmenin en kolay ve doğrudan yollarından biri duvarları süslemektir. Sıradan bir dekorasyona sahip olan odalarda bile sıra dışı ve göz alıcı duvarlarla estetik bir atmosfer yaratmak mümkün. Duvarları süslemenin en ekonomik yollarından biri kanvas baskı tablolar. Özenle seçilmiş renkli ve canlı bir tuval baskı tablo ile oldukça düşük bir maliyetle odanıza sanatsal ve estetik bir dokunuş ekleyebilirsiniz. 

DUVAR BOYASI 

Evlerinizi güzelleştirmek için düşük bütçeli öneriler

Kaynak: Cactus Architekten

Boya zamanı geldiğinde yaşam alanlarınıza biraz renk katarak evinizin tüm atmosferini değiştirebilir ve canlandırabilirsiniz. Genellikle duvar boyalarında tercih edilen açık renklerin yanında, yalnızca bir cephedeki duvarı canlı ve dikkat çekici bir renkle boyarsanız evinizin havası tahmin edeceğinizden çok daha fazla değişecektir.   

Haberin Devamı

İLERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERİ 

Evlerinizi güzelleştirmek için düşük bütçeli öneriler

Kaynak: Galleria Gaia

Tüketim toplumunun doğaya ve insana verdiği zararın artık hepimiz farkındayız. Bu yüzden de dekorasyonda “ileri dönüşüm ürünleri” adı verilen mobilya ve eşyalar son yıllarda giderek yaygınlaşmaya başladı. İleri dönüşüm ürünleri, eskimiş, bozuk ya da artık kullanılmayan mobilya ve malzemelerin yeniden dizayn edilerek farklı bir işlevle tekrar kullanıma sokulmasıyla ortaya çıkan, üstelik yaratıcılıkla üretildikleri için estetik yönleri de kuvvetli ürünler oluyor genellikle. Örneğin eski bir bavul, eski bir sandalyenin ayaklarıyla birleştiğinde yaratıcı ve vintage şıklığını evinize getiren bir kahve sehpasına dönüşebilir. Üstelik yok denecek kadar az bir masrafla! 

Haberin Devamı

AYRINTILAR ÖNEMLİDİR

Evlerinizi güzelleştirmek için düşük bütçeli öneriler

Kaynak: Atkin & Thyme

Evlerinizi sıradanlıktan kurtaracak şeyler aslında detaylarda gizlidir. Sıradan tasarımları alışılmadık ve çarpıcı detaylarla süsleyerek son derece göz alıcı yaşam alanları yaratabilirsiniz. Kapı kolları, çekmece ve dolap kulpları da bu detayların en küçük ama en etkili olanlarından. Aslında son derece ucuza satın alınabilecek birbirinden farklı ve güzel kapı kolları ya da çekmece ve dolap kulpları, standart ve alışılmış olanlarla değiştirildiğinde detayların estetiği tüm alana hakim olacak ve evinizi güzelleştirecektir.

CANLANDIRICI BİTKİLER

Evlerinizi güzelleştirmek için düşük bütçeli öneriler

Haberin Devamı

Kaynak: Mikkael Kreis Architechts

Evinizi güzelleştirmenin en güzel yollarından biri şüphesiz onu canlandırmaktır. Evinizi canlandırmak için de ona gerçekten canlı unsurlar eklemelisiniz. Ev ağaçları, süs bitkileri ve çiçekler bulundukları ortamlara eşsiz bir estetik katmakla kalmaz, aynı zamanda insanlar üzerinde de iyileştirici bir etki yaratırlar. Üstelik çoğu dekoratif aksesuardan da çok daha ucuza mal olurlar! Eğer evinize canlılık, neşe ve huzur katmak istiyorsanız, mutlaka yemyeşil ev ağaçlarından, rengarenk çiçeklerden faydalanın.  

RENKLİ YASTIK VE KIRLENTLER

Evlerinizi güzelleştirmek için düşük bütçeli öneriler

Kaynak: Amory Brown Ltd.

Haberin Devamı

Renkli yastık ve kırlentler, oturma odalarını her zaman daha modern ve zengin gösteren tasarım unsurlarıdır. Koltuk takımınızdaki bir ya da iki yastıkla yetinmeyin ve oturma odanızın daha güzel ve canlı görünmesi için semt pazarlarında bile bulunabilecek birbirinden canlı renkte yastık ve kırlent kılıflarıyla çok sayıda yastığı oturma grubunuza eklemekten çekinmeyin. 

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!