Country tarzı ev dekorasyonu

Güncelleme Tarihi:

Country tarzı ev dekorasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:01

Sıcak ve samimi, pastel veya toprak renklerinin hakim olduğu mobilyalarla döşenmiş bir ortam sizi daha çok keyiflendiriyor ise, tarzınız Country...

Haberin Devamı

Birçoğumuzun bildiğinin aksine, Country tarzı dekorasyon koyu renklerden meydana gelmez. Daha çok pastel ve toprak renklerinin hâkim olduğu ve ayrıca içine doğada bulunan renklerin estiği bir tarzdır. Country tarzı ile evinizi sade ama şık, basit ama oldukça konforlu, pastel fakat rengârenk bir yaşam alanına çevirmeniz oldukça kolay. Bunun için püf noktaları bilmek yeterli.

Renkler

Pencerenizden baktığınızda göreceğiniz ağaçlar, çiçekler, gökyüzü renk seçiminde ilham alabileceğiniz öğelerden. Bunları gün ışığında eskittiğinizde işte Country tarza uygun renklere ulaşmış olursunuz. Bunları beyaz, krem veya toprak tonlarıyla kombinleyebilirsiniz. Pastel tonlarda tek renk paleti üzerinde gitmeniz harika sonuçlar verecektir.
Koltuklar oldukça geniş ve rahattır. Rengârenk yastıklarla konforunuzu artırmanız mümkün.

Country tarzı ev dekorasyonu


Kumaşlar

Koltuk ve sandalye döşemelerinde, yastıklarda daha çok pamuk, keten ve yünlü kumaşlar tercih edilir. Düz, çizgili, ekose veya çiçekli desenler arasından ruhunuza hitap edeni kolaylıkla seçebilirsiniz.

Country tarzı ev dekorasyonu


Mobilya

Daha çok açık renkli ahşap malzemeler kullanılır. Doğal ahşaplar, ceviz, maun en fazla kullanılanlardandır. Ayrıca hasır ve bambu mobilyalar da özellikle kış bahçelerinizde, teraslarınızda veya evin herhangi bir köşesinde de olabilir, oldukça şık bir hava verir.

Country tarzı ev dekorasyonu


Aksesuarlar

Seramik ve topraktan yapılmış aksesuarlar, ferforje serpiştirmeler ev dekorasyonunuzu tamamlamanıza yardımcı olacaktır.
Country tarzda mobilyalarda el işçiliği oldukça önemlidir. Yumuşak hatlar, gözleri rahatsız etmeyecek şekilde uygulanır.
Evinizin tamamında ferah ve havadar bir ortam yaratmak için duvarları açık renklerle boyayabilirsiniz.
Renk seçiminizi yaparken aynı renk paleti üzerinde gitmeye dikkat etmenizi öneririm. Eğer kontrastlık yaratmak isterseniz, seçeceğiniz rengin ortamda bir karmaşaya neden olmaması için, oranını az tutmanız uygun olacaktır.

Unutulmaması gereken 3 nokta sadelik ( herhangi bir karmaşadan uzak ), ferah ve samimi.

Country tarzı ev dekorasyonu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!