Birbirinden güzel ahşap mutfaklar

Güncelleme Tarihi:

Birbirinden güzel ahşap mutfaklar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 11:54

Ahşabı taklit eden hiçbir ürün, ne kadar dayanıklı ve ucuz olursa olsun hiçbir zaman ahşabın yerini tutamaz. İşte birbirinden göz alıcı ahşap mutfaklar...

Haberin Devamı

Bugünlerde evlerimizin hemen her odasında ve bölümünde olduğu gibi laminant tabanlı ürünler mutfaklarda da yaygın olarak kullanılıyor. Ucuz ve kolay işlenebilir olan bu ürünler hem paradan hem de zamandan tasarruf için tercih ediliyor. Ancak şurası açık bir gerçek ki, ahşabı taklit eden hiçbir ürün, ne kadar dayanıklı ve ucuz olursa olsun hiçbir zaman ahşabın yerini tutamaz. Doğru ağacın doğru yaşında kesilip sağlıklı bir şekilde işlenmesiyle ortaya çıkarılan ahşabın güzelliğini ve dayanıklılığını başka herhangi bir malzemede bulmak kolay değildir. Binlerce yılda oluşan geleneklere ve yerel mimari değerlere bağlı olarak inşa edilen evlerin yer yer taş evlerden bile uzun süre ayakta kaldıkları bilinen bir gerçektir. Çin’de bin yıldan uzun süredir kullanılan ahşap evler bile olduğu söylenmektedir. Kullanıldığı her alana estetik ve kalite katan ahşabın mutfaklarda da mükemmel sonuçlar yarattığını söylemek bile gereksiz aslında. Bu yazımızda birbirinden güzel ahşap ağırlıklı mutfaklardan oluşan harika bir seçki hazırladık.

 

Haberin Devamı

İSKANDİNAV ŞIKLIĞI

Birbirinden güzel ahşap mutfaklar

Kaynak: Veta & Diseno

İskandinav ülkelerinin ahşaba düşkünlüğü, özellikle evlerinin hemen her noktasında ahşaba yer verdikleri malum. Mutfaklar için de bu durum farklı değil doğal olarak. Bu örnekte ise doğal taş ve ahşabın harika uyumu ayrıca dikkat çekici bir görüntü ortaya koyuyor.

 

ONA HER RENK YAKIŞIR

Birbirinden güzel ahşap mutfaklar

Kaynak: Silvina Lightowler - Diseno a Medida

Kimilerine göre ahşabın en güzel hali doğadaki haline en yakın olanıdır: boyasız, renksiz ve hatta cilasız. Ama ahşap yalnızca bu haliyle değil, her haliyle, her rengiyle güzeldir. Bu mutfakta klasik bir mutfak dolabı grubunda ahşap üzerine gri renk tercih edilmiş. Beyaz tezgâhla da yumuşak bir kontrast yakalayan bu gri tonu ahşaba yakışmadı demek pek doğru olmaz sanıyoruz.

 

SİMETRİ

Haberin Devamı

Birbirinden güzel ahşap mutfaklar

Kaynak: Grange Mexico

Bu mutfağı karakterize eden unsurların başında hiç şüphesiz simetri geliyor. U şeklindeki mutfağın evyesi, yine simetrik bir şekilde bölünmüş olan çok gözlü pencereyi tam olarak ortalayacak şekilde konumlandırılmış. Tavanı ve tezgâhı ahşap olan mutfağın bir diğer dikkat çekici yönü ise geniş pencerelerden mutfağa dolan mükemmel manzarası.

 

SADE VE İŞLEVSEL

Birbirinden güzel ahşap mutfaklar

Kaynak: Masifpanel Park

Ahşap mutfaklar mutlaka çok sofistike veya gösterişli olacak diye bir kaide yok. Bu örnekte görüldüğü gibi son derece sade ve işlev odaklı bir mutfakta da ağırlıklı olarak ahşap kullanmak pekâlâ mümkün.

 

Haberin Devamı

AHŞABIN BEYAZA DOYDUĞU AN

Birbirinden güzel ahşap mutfaklar

Kaynak: Mowlem & Co

Bu mutfağın ya sahibinin ya da tasarımcısının, yahut ikisinin birden hijyen takıntılı olduğu ihtimali bir hayli kuvvetli görünüyor. Sebebi her ne olursa olsun bu kadar yoğun beyaz kullanımı oldukça cesur bir tercih. Buna karşın alınan sonucun oldukça şık olduğunu da teslim etmek gerekiyor.

 

BENZERSİZ BİR TASARIM

Birbirinden güzel ahşap mutfaklar

Kaynak: Masifpanel Park

Ahşabın her alanda olduğu gibi mutfaklarda da büyük bir başarıyla kullanılmasının önemli sebeplerinden bir tanesi de son derece esnek bir malzeme olması. Betonla, laminantla ya da başka bir malzemeyle yapmanıza imkân olmayan incelikli tasarımları ahşapla çok daha kolay yapabilirsiniz. Bu sıradışı mutfak adası sanıyoruz ne demek istediğimizi çok daha iyi anlatıyor. Ahşap yerine başka bir malzemeyle yapılsaydı, çok daha fazla masraf ve emek gerektirecekti.

 

Haberin Devamı

HAYALLERİ SÜSLEYECEK BİR MUTFAK

Birbirinden güzel ahşap mutfaklar

Kaynak: Masifpanel Park

Bu mutfağı tek kelimeyle tarif etmek gerekseydi, sanıyoruz bu kelime “muhteşem” olurdu. Mutfak adası, yemek masası ve tezgâh arasındaki mükemmel uyum, farklı malzemelerin bir arada dengeli kullanımı, ahşap tavan konstrüksiyonu, ferahlığı ve aydınlık ortamı ile “muhteşem” tanımının altını doldurmakta hiç güçlük çekmiyor. Böylesi bir mutfağın pek çoğumuzun hayallerini süslediğini söylemek yanlış olmaz.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!