Bakımlı olmanın en doğal yolu: Cildinize faydalı 7 mucizevi besin

Güncelleme Tarihi:

Bakımlı olmanın en doğal yolu: Cildinize faydalı 7 mucizevi besin
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 09:56

Cilt bakımı ve cilt sağlığı denildiğinde akla önce kozmetik ürünler geliyor olsa da, aslında sağlıklı bir yaşam tarzı cildimizin sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Sağlıklı yaşamın ana kollarından biri olan sağlıklı beslenmenin ise güzellik üzerinde yadsınamaz etkileri bulunuyor.

Haberin Devamı

Son dönemde adlarını sıkça duymaya başladığımız gıdalar bir yana, aslında her an mutfağınızda bulunabilecek, cilt sağlığınız çin oldukça faydalı pek çok besin mevcut.

İlginizi çekebilir: Evde cilt bakımının en etkili yolu: Doğallık

Avokado

Avokado, doğanın bizlere sunduğu en sağlıklı yağ kaynaklarından biri olmasının yanı sıra, potasyum, folik asit, karotenoid, E vitamini gibi cilde yararlı pek çok vitamin ve mineralin de kaynağı.

Bakımlı olmanın en doğal yolu: Cildinize faydalı 7 mucizevi besin

Brokoli

Brokoli, yüksek besin değerinin yanı sıra, iltihap önleyici özelliği, güneş yanıkları üzerindeki iyileştirici etkisi gibi pek çok faydaya sahip. Haftada en az bir kez brokoli tüketerek kalp ve göz sağlığınıza da katkıda bulunabilirsiniz.

Domates

Haberin Devamı

Güçlü bir antioksidan olan likopenin en önemli kaynaklarından biri olan domates, A ve C vitamini içeriğiyle cildiniz için de oldukça faydalı. Tabii tüm bu faydalardan yararlanabilmek için domates satın alırken, organik olmasına özen göstermenizde fayda var.

Bakımlı olmanın en doğal yolu: Cildinize faydalı 7 mucizevi besin

Sızma zeytinyağı

Cilt söz konusu olduğunda “yağ” kelimesi bizleri biraz korkutuyor olsa da, vücudumuzun her daim sağlıklı yağlara ihtiyacı var. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme planında yer aldığında kalp hastalıkları, kolesterol ve kanseri önlemeye yardımcı olan sızma zeytin yağı, antioksidan içeriğiyle de cildiniz için oldukça faydalı.

Siyah çikolata

Antioksidan içeriği ve faydası hala tartışılıyor olsa da siyah çikolatanın cilt üzerindeki olumlu etkileri bilinen bir gerçek. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre siyah çikolata cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından koruduğu gibi, modunuzu yükseltmek için de bire bir.

İlginizi çekebilir: Günlük bakım ve güzellik rutininiz kişiliğinizi ele veriyor

Bakımlı olmanın en doğal yolu: Cildinize faydalı 7 mucizevi besin

Yabanmersini

Haberin Devamı

Yabanmersini, düşük kalorili yapısının aksine, besin değeri açısından oldukça yüksek. İçeriğindeki C vitamini, E vitamini ve lifli yapısı sayesinde oldukça faydalı br besin olan yabanmersini, antioksidan bakımından da zengin.

Yeşil çay

Yeşil çay, içeriğindeki antioksidan polifenolleri sayesinde; düzenli olarak tüketen kişilere, uzun bir yaşam süresi, kanserden koruma ve nazik bir cilt yaşlanması gibi pek çok avantaj sağlıyor. Hem cildiniz hem de ağlığınız için günde bir fincan yeşil çay tüketmeye özen gösterin.

İlginizi çekebilir: Vücut bakımı için kullanabileceğiniz 10 doğal malzeme

uplifers.com tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!