5 yılda 7.500 çocuğa ulaşacak

Güncelleme Tarihi:

5 yılda 7.500 çocuğa ulaşacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2023 16:40

Pınar, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yaparak Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi kapsamında 5 yılda 7.500 çocuğa ulaşacak

Haberin Devamı

Pınar, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın aracılığı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliğiyle deprem bölgesindeki çocuklar için eğitime destek veriyor. Pınar, TEGV’in Ateşböceği Öğrenim Birimleri’ne bir yenisini ekleyerek deprem bölgesindeki çocuklara ulaşmayı ve bilimi keşfetme yolculuklarına destek olmayı hedefliyor. Tasarım Mucitleri Ateşböceği ilk durağında Adıyaman’daki çocuklarla buluşuyor. Adıyaman sonrasında deprem bölgesinde çocuklarla buluşmaya devam edecek olan proje , 5 yılda 7.500 çocukla bir araya gelecek.

Minik yüreklere umut olmak için yola çıkıyoruz

Ülkemizin yarınlarına umut olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, “Deprem bölgesindeki çocuklarımızın bilimi keşfetme yolculuklarına destek olmak, eğlenirken öğrenmelerini sağlamak adına TEGV’le iş birliğine imza atarak Tasarım Mucitleri Ateşböceği birimlerine bir yenisini ekledik. Tasarım Mucitleri Ateşböceği’nin, gezdiği her şehirde depremden etkilenen çocuklara bilimi sevdirirken asıl amacı olan eğitim konusunda da çocuklara yeni bilgiler katacağına inanıyoruz.”

5 yılda 7.500 çocuğa ulaşacak
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Eğitim Programı

Haberin Devamı

Tasarım Mucitleri Ateşböceği’nde, birlikte ve yaparak öğrenme yaklaşımı ile kurgulanan içerikle, çocukların 3 boyutlu yazıcılar, 3 boyutlu tasarım kalemleri, elektronik kartlar, sensörler, motorlar, geri dönüşüm malzemelerini tanımaları ve sürecin sonunda bu araçları kullanarak gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretecekleri bir proje geliştirmeleri hedefleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!