Şok’a boşuna mı bayılıyorum ben!

Güncelleme Tarihi:

Şok’a boşuna mı bayılıyorum ben
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2006 18:40

Teknik imkansızlıklardan ve çok kısıtlı imkanlarla gazete yaptıklarından haber izleyemediklerini, muhabir gönderemediklerini, çok erken bir saatte baskıya girdiklerini tahmin etmek zor değil. Ama Şok’un Şok oluşunu izaha bu olumsuz şartlar yetmez. ‘Böyle bir gazete’ yapmayı hedeflemeleri de gerekir.

Mesela Şok’u yapanlar, Şok’u para verip okuyanların aklının, haftanın 7 günü, günün 24 saati bilmem neresinde olduğunu varsayarlar. Hatta sapık olduklarını düşünürler.

Bir yandan ‘ailenizin gazetesi’ yahut ‘mahallenin namusundan sorumlu gazete’ ayaklarına yatarken, bir yandan sanki okur mektubuymuş gibi, rüya tabiriymiş gibi yahut cinsel yaşamla ilgili bilimsel makaleymiş... bol bol ‘fırıncının küreği’ yazısı yaparlar.

Ve ben biterim bu gazeteye...


*

Pazartesi günkü gazetenin sürmanşeti PINARİZM FAYDALIDIR diyordu.

“Türkan Şoray diyor ki: Olgun kadın, genç erkeğe çok farklı duygular yaşatır!”

Ve buna bağlı bir haberi anons ediyordu:

OLGUN KADIN BAĞIMLILIK YAPAR ... Haberi sayfa 4’te

Bu haberi aşağıda kelimesi kelimesine bulacaksınız.

Ama önce size bu haberin ‘orijinalini’ bulup okutmalıyım size.

Şok’taki bu tür haberler genellikle İngiltere kaynaklıdır. Çünkü Şok’ta The Sun’ı okuyan ve haber araklayan biri vardır.

Açıp The Sun’dan buldum bu haberin orijinalini.

The Sun (ki zaten İngiltere’nin en asparagasçı en palavracı gazetesidir) bakın (özetle) nasıl vermiş bu haberi:

Jigolo, cinsel ilişkiden sonra sabah saat üçte evine gitmeyi reddeden orta yaşlı kadının 26 bin paund değerindeki arabasını ateşe verdi.

Hürriyet

Özetle:

48 yaşındaki Christine Marriott ile 29 yaşındaki Paul Maskell bir aydır tanışıyormuş. Olay günü gece yarısına doğru adamın yaşadığı bungalova gelmişler. (Kadın evli mi, bekar mı... böyle bir bilgi yok haberde.) Cinsel ilişkiye girmişler. Sonra kavga çıkmış ve kadının Saab marka arabası yanmış.

Adam, “Sadece cinsel ilişki söz konusuydu, bunu ben de biliyordum, o da biliyordu. İşimiz bitince ona s.tirip evine gitmesini söyledim. Sabah 7’de kalkıp işe gitmem gerekiyordu. Sabahın 3’ünde en son yapmak isteyeceğim şey oturup onunla sohbet etmekti” demiş ve kadının arabasını yaktığı iddiasını reddetmiş.

Kadın ise, hâkime, Paul’ün kadınlara düşman bir tavrı olduğunu, kendisiyle bu konuda konuşmak istediğini, ama bir ara elinde çakmakla dışarı çıkınca, sigara içeceğini sandığını, ama geri geldiğinde bağırıp çağırmaya başladığını ve yanan arabayı gösterdiğini iddia etmiş.

Mahkemede ifade veren bir itfaiyeci yangının aracın koltuğundan çıktığını ve yanında bir benzin bidonu bulduklarını söylemiş.

Dava devam ediyormuş.

(The Sun, 11 kasım)


*

Şimdi de benim muhteşem Şok gazetemin aynı haberi verişi:

Olgun sevgili uyuşturucu gibi

48 yaşındaki dul ve 2 çocuklu sevgilisi kendisini terk edince çılgına dönen 29’luk aşık terk edilmenin acısıyla olgun kadının arabasını ateşe verdi.

İlişkimiz bitti artık beni arama, seni bir daha görmek istemiyorum. 48 yaşındaki aşkı Christine Marriott’tan bu sözleri duyan 29 yaşındaki Paul Maskell çılgına döndü. Ne yapacağını bilmez şekilde dolanmaya başladı.

Lüks arabayı yaktı

Türkiye’de bilinen adıyla Pınarizm (J) yani olgun kadına aşık olma hastalığına kendini kaptıran Paul terk edince adeta (J) bunalıma girdi. Ne yapacağını şaşıran Paul, Christine’i aramaya başladı. Fakat olgun kadın Paul’e hiç de hak etmediği (J) cevaplar vermeye başladı: S.tir git. Sakın beni bir daha arama. Bacaklarını kırdırırım senin.

Bağımlılık yapıyor

Bunun üzerine kızgınlığı bir kat daha artan Paul bir akşam eline bir bidon gaz ve çakmak alarak Christine’in Cakbridge’deki (Cambridge olacak herhalde) evinin önüne gitti. Kadının 75 milyarlık lüks arabasını ateşe verdi. Mahkemeye çıkarılan Paul suçunu itiraf etti: Her şeyi çok iyi biliyorlar. Olgun kadın bağımlılık yapıyor. Adeta uyuşturucu gibi. Sakın kendinizden büyük kadınla ilişkiye girmeyin.

Genç adamın davasına bakan hâkim de Paul Maskell’i gülümseyerek dinlemekle yetindi.

(Şok, 13 kasım)

Not - Bu arada, kadının fotoğrafının altında şöyle yazıyordu: Her konuda uzman - Paul’e göre Christine yatakta bir fahişe, ev işlerinde bir hizmetçi... İdeal kadın tipi.


*

Allah aşkına haksız mıyım ben bu Şok’a bayılmakta!

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!