Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2007 00:00

Bu çizgi film tam bir penguen operası
/images/100/0x0/55eb006ff018fbb8f8a492c9

Happy Feet

Yön:
George Miller

Senaryo: Warren Coleman, John Collee

ANİMASYON

NEŞELİ AYAKLAR

Antarktika’nın derinliklerindeki büyük İmparator Penguenler ülkesinde, şarkı söyleyemediğiniz takdirde bir hiçsinizdir. Bu, dünyanın en kötü şarkıcısı olan Mumble için talihsiz bir durumdur. O, kendi ritmiyle dans ederek, step dansı yaparak doğmuştur. Mumble’ın annesi Norma Jean, bunu sevimli bir alışkanlık olarak görse de, babası Memphis "penguence değil" diye nitelemektedir. Ayrıca, her ikisi de bilmektedirler ki, bir Kalbe Seslenen Şarkısı (Heartsong) olmadan Mumble gerçek aşkı asla bulamayacaktır. Kader bu ki, Mumble’ın tek arkadaşı Gloria oraların en iyi şarkıcısıdır. Mumble ile Gloria arasında, yumurtadan çıktıklarından beri güçlü bir bağ vardır. Mumble tek kelimeyle farklıdır; özellikle de sonradan kendisini topluluktan atacak olan, İmparatorluk Ülkesi’nin sert lideri Yaşlı Noah için. Evinden ilk defa uzak kalan Mumble, imparatorlar gibi olmayan penguenler grubu Adelie Amigolar’la tanışır. Adelie ülkesinde, Guru Lovelace’ın danışmanlığından yararlanmak ister. Çılgınca tüyleriyle bir Rockhopper pengueni olan Lovelace, çakıl taşı karşılığında hayatla ilgili gelen her soruyu yanıtlamaktadır. Mumble, Lovelace ve Amigolarla birlikte, uçsuz bucaksız buzullarda bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen George Miller, 1990’larda Babe filminin hayata geçmesine de yardımcı olmuş bir isim. Neşeli Ayaklar için, "Eğer Babe bir konuşan domuz filmiyse, bu da bir dans eden penguen filmi" diyor. Miller harika step dansı yapan bir imparator penguen yaratma fikrini Antarktika’nın vahşi yaşamı üzerine bir belgesel izlediği sırada bulmuş.

Her Hollywood animasyonunda olduğu gibi Neşeli Ayaklar’ın da ünlü bir seslendirme kadrosu var. Orijinal versiyonu izlediğinizde Elijah Wood, Robin Williams, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Nicole Kidman, Hugo Weaving ve Anthony LaPaglia’nın seslerini duyabilirsiniz.

Filmin en önemli özelliklerinden biri de müzikleri. Antarktika buzulunda yaşayan 25 bin civarında penguenin birbirlerini çıkardıkları sesle bulduğunu biliyor muydunuz. Penguenlerin kakofonik ciyaklamaları yapımcılara büyük bir ilham kaynağı olmuş. Görsel teknolojinin ulaştığı en son bilgisayar efektleriyle çekilen Neşeli Ayaklar, çocuklar için büyük bir tatil hediyesi.

Hollywood usulü yerli gençlik komedisi

Çılgın Dersane

Yön: Faruk Aksoy

Oyn: Mehmet Aslan, Yağmur Atacan, Tuba Ünsal, Hande Ataizi

KOMEDİ

ÇILGIN DERSANE

Hadi, iflasın eşiğindeki İstanbul Özlem Dershanesi’nin sahibidir. Torunu Özlem’le beraber, kurtuluşu öğrencilere promosyon olarak tatil hediye etmekte bulurlar. Dershanenin eski öğretmenlerini de tatil köyüne davet ederler. Öğrencilerden Kerem ve Özlem arasında bir yakınlaşma başlar. Özlem ’in dershaneyi kurtarma umudu tatil köyüne gelen bir faks olur. Faks, dershaneler arası para ödüllü bir yarışmanın davetini içermektedir. Dedesini yarışmaya katılmaya ikna eder. Dershanenin geleceği öğrencilerin yarışmayı kazanmalarına bağlıdır.

Çılgın Dersane, Hollywood’un bildik gençlik komedilerinin yerli versiyonu. Cüneyt Arkın, Mustafa Topaloğlu, Pakize Suda, Okan Karacan gibi popüler yan oyuncu kadrosuyla da dikkati çeken yapım, yer yer erotizme de göz kırpıyor. ’İzle ve unut tarzı’ popcorn komedi arayanların ilgisini çekebilir.

Tutarsa ilki çekilecek

Amerikalılar Karadeniz’de 2

Yön: Kartal Tibet

Oyn: Metin Akpınar, Peker Açıkalın, Kadir Çöpdemir, Kıvanç Tatlıtuğ, Melis Birkan

KOMEDİ

AMERİKALILAR KARADENİZ’DE 2

Amerikalılar bir yanlışlık sonucu akıllı bombalarından birini Karadeniz’in şirin köylerinden Yukarısulakça’da yaşayan Deli Muhittin’in kulübesine düşürür, ancak bomba patlamaz. Amerikalı ajanlar, turist kılığında derhal köyü ziyarete giderler. Ama bu ziyaret, köyün düzenbazı Ercüment’i rahatsız eder. Tüm köy halkını sözde Amerikalılarla ortak kurduğu postal fabrikasının üretimine yönlendiren Ercüment, Amerikalıları köyde görünce ne yapacağını bilemez. İşte tam bu sırada Muhtar Salih’in kızı Çiçek’in eski nişanlısı Muzaffer askerden çıkagelir ve işler iyice karışır.

Amerikalılar Karadeniz’de 2, aslında serinin ilk filmi. Ama Karadenizlilerin espri anlayışına uygun olarak önce ikincisi çekildi. Tutarsa ilki de çekilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!