Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Jennifer Aniston ayrılığı sevdi
/images/100/0x0/55ea1df4f018fbb8f86c44a2


The Break Up

Yön: Peyton Reed

Oyn: Vince Vaughn, Jennifer Aniston, Joey Lauren Adams

Angelina Jolie’ye kaptırdığı Brad Pitt’ten sancılı bir boşanma süreci yaşayarak ayrılan Jennifer Aniston, tesadüfe bakın ki, adı da konusu da ayrılık olan yeni filmiyle karşımızda. Ne kadar romantik komedi türünde bir yapım olsa da Aniston, bir anlamda gerçek hayatta yaşadıklarının parodisiyle beyazperdede yerini alıyor. Rol arkadaşının, sevgilisi Vince Vaughn olması da ayrı bir ayrıntı. Filmin konusuna gelince:

İlişkilerinde uzatmaları oynayan Gary ile Brooke, artık paylaşabilecek bir şeylerinin kalmadığını düşünüp ayrılmaya karar verirler. Tek anlaşamadıkları konu ise evin kimde kalacağıdır. İkisi de inat ederek evden ayrılmayı kabul etmez. Çift arasında yaşanan savaşa aile ve dostlar da karışınca iş iyice çığırından çıkar.

Başrollerinde Renee Zellweger ile Ewan McGregor’un oynadığı "Down With Love" (Aşka Veda) adlı romantik komediyle adını duyuran Peyton Reed’in yönetmenliğini üstlendiği Ayrılık, büyük bir tutkuyla başlayan ilişkilerin nasıl kendi kendini yok ettiğini, aşkın ömrünün neden kısa sürdüğünü romantik komedi tarzında ele alıyor. Peki, Hollywood’un iç bayan, sonu daha 5. dakikasında belli olan romantik komedilerinden birisi mi? Bu noktada Jennifer Aniston, hayli iddialı açıklamalarda bulunuyor: "Her şeyin çok güzel şekilde paketlenerek sunulduğu klişe romantik komedilerden biri olmamasını çok sevdim. Bir ilişkinin giderek bozulmasının derinliklerine inen filmde aşk ilişkilerinin her zaman tozpembe olmayabileceğinin altı çiziliyordu ki, böyle olması açıkçası hoşuma gitti."

Filmle ilgili Vince Vaughn’un görüşleri ise şöyle: "Bu filmde insanları uyarıcı nitelik taşıyan bir öykü anlatılıyor. İlişkinin ne kadar gelişim gösterdiğine, yaşanan problemler karşısında her iki tarafın neler öğrenip ne kadar hazırlıklı olduğuna bakılması gerekir."

Her Vince Vaughn filminde olduğu gibi Ayrılık’ta da doğaçlama diyaloglar ön plana çıkıyor. Popüler oyuncu kadrosu ve esprili diyaloglarıyla haftanın en iddialı yapımlarından birisi.

Bu filmi Amerikan güreşçileri destekliyor

See No Evil

Yön: Gregory Dark

Oyn: Kane TM, Christine Vidal, Samantha Noble


Sekiz genç mahkûm, cezalarının azaltılması karşılığında, harabeye dönmüş eski bir otelin onarımında çalışmayı kabul eder. Başlarında polis memuru Frank vardır. Ancak bu sekiz mahkûm, otelde bir katilin gizlendiğinden habersizdir. Psikopat katil Jacob Goodnight, ortaya çıkıp mahkûmlardan birini kaçırınca dehşet dolu olaylar birbirini izler.

Video klip yönetmenliğinden sinemaya geçen Gregory Dark’ın yönettiği filmin en ilginç özelliği, World Wrestling Entertainment’ın yapımcılar arasında yer alması. Şirketin amacı Amerikan güreşini sinemada pazarlamak. Bu nedenle, 2.13 cm. boyunda ve 150 kilo ağırlığında, Büyük Kırmızı Canavar lakaplı ünlü Amerikan güreşçisi Superstar Kane’e filmde başrol oynatılmış.

Ancak tüm bu iddialı pazarlama taktiklerine rağmen film imdb kullanıcılarından 10 üzerinden sadece 5,1 alabildi. Profesyonel bir Amerikan Güreşçisi’nin etrafı kan gölüne çevirmesini izlemek istiyorsanız Ölüm Çıkmazı sinemalarda sizleri bekliyor.

İtalya’nın Oscar adayı

La Bestia Nel Cuore

Yön: Cristina Comencini

Oyn: Giovanna Mezzogiorno, Alessio Boni, Stefania Rocca


Susanna Tamaro’nun Yüreğinin Götürdüğü Yere Git uyarlaması Matrimoni ile dikkatleri çeken Cristina Comencini’nin, kendi yazdığı aynı adlı öyküden uyarladığı Yüreğimdeki Canavar, bu yıl Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday gösterilen 5 filmden biriydi. Venedik Film Festivali’nde de En İyi Film dalında Altın Aslan kazanamasa da beş dalda ödüle layık görüldü.

Başarılı bir iş yaşamı ve onu deliler gibi seven sevgilisine rağmen Sabina, hamile olduğunu öğrenince altüst olur. Hamile kalması, sürekli sakladığı karanlık geçmişini hatırlatır. Sabina’nın iç dünyasında yaşadığı büyük hesaplaşma büyük sürprizlere gebedir.

Ferzan Özpetek’in Karşı Pencere’sinde gönüllere taht kuran Giovanna Mezzogiorno’nun başrolünü oynadığı Yüreğimdeki Canavar için San Francisco Chronicle’da, "Hitchcock’un kült filmi Vertigo’yu andırıyor" yorumu yapıldı. Yavaş yavaş perdeye yansıyan geçmişe dair sırlar ve acının bireylerde yarattığı yıkım gibi temalar ilginizi çekiyorsa, İtalya’da büyük beğeni toplayan bu dramatik filmi kaçırmayın deriz.

Doğaüstü gerilimden hoşlananlara

The Dark

Yön: John Fawcett

Oyn: Sean Bean, Maria Bello, Richard Elfyn


Adelle, kocası James ile sorunlu giden evlilik hayatını düzeltmek amacıyla, küçük kızı Sarah’ı alıp Galler’e gider. Sarah bir gezi sırasında denizde kaybolur. James, kızının cansız bedeni aramakta, Adelle ise suçluluk duygusuyla boğuşmaktadır. Adelle bir süre sonra kızının evin içinde bir yerlerde tutsak olduğuna dair sesler duymaya başlar.

Uçsuz bucaksız çayırların fonunda, tekinsiz bir atmosfer yaratan The Dark (Karanlık), kaybolan küçük kızın öyküsünü lanetli ev figürünün geçmişiyle harmanlıyor. Doğaüstü gerilimlerden hoşlananların ilgisini çekebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!