Simi’de buluşup sıkı dost oldular

Güncelleme Tarihi:

Simi’de buluşup sıkı dost oldular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2004 01:37

Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin çektiği, Nilgün Öneş’in senaryosunu yazdığı, Erdal Özyağcılar, Sumru Yavrucuk, Nehir Erdoğan, Özgür Çevik, Natalia Doussopoulos, İlker Aksum, Mübeccel Vardar, Binnur Kaya, Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Engin Akyürek, Şinasi Yurtseven ve Zeki Alasya’nın başrolleri paylaştığı ‘Yabancı Damat’, önümüzdeki hafta Kanal D’de ekrana gelecek.

Türk kızı Nazlı ile Yunanlı genç Niko’nun zorlu aşk hikayesinin anlatıldığı dizide başrol oynayan Nehir Erdoğan ile Yunanlı şarkıcı Natalia, aynı gence aşık olan iki genç kızı canlandırıyor. Dizide pek birbirlerini sevmeyen Erdoğan ile Natalia, gerçek hayatta çok iyi dostlar. Simi adasındaki çekimlerde birbirlerini daha da seven iki genç yetenek, Kelebek’in sorularına yanıt verdi...

NEHİR ERDOĞAN

Amerika’da ders aldım

- Rol gereği de olsa Simi’ye aşk yaşamak için geldin...

Burada büyülendim. Kim görse büyülenir zaten. Ahh keşke gerçek bir aşk olsa da burada yaşayabilsem. En azından rol gereği bunu yaşıyoruz işte.

- Geçtiğimiz aylarda Amerika’ya gittin. Neler yaptın orada?

İngilizce öğrenmek için gittim. Süper lisede İngilizce okuduğum için alt yapım var ama orada yaşayarak öğrenmek başka... Ben de madem gidiyoruz, o zaman Eric Morris’i bulalım dedim.

- Kimdir Eric Morris?

Jack Nicholson ve birçok oyuncunun hocası. Zaten Türkiye’de Türkçeye çevrilmiş kitapları var. ‘Fütursuz Oyunculuk’ ve ‘Rol Yapmayın Lütfen’ en sevdiğim kitapları arasında. Bana Eric Morris’i, Lale Mansur tavsiye etti. Kendisi klasik metodun yani Stanislavski metodunun karşısında duruyor. Ben okulunu okumadığım için elimden geldiği kadar kitapları okuyarak, böyle insanları gidip bularak, yardım isteyerek oyunculuğumu geliştirmeye çalışıyorum.

- Sanki popülizme kaymak istemiyor gibisin?

Ben popülizme ve popüler kültüre karşı değilim. Onu doğru kullandığımız zaman hiçbir kötü tarafı yok. Sistemin ve çarkın içinde kavrulup yok olmaktansa, arada dışarı çıkmak lazım. Yoksa aynı tekrarlar oluyor. Allah’tan benim yapımda bu yok. Ben çok çabuk sıkılırım. - Simha seçmelerine Amerika’dan sonra mı katıldın?

Evet, döndükten bir hafta sonra. Şu an ortada bir şey yok. Yaşıyorum işte. Geçen yıl iki filmim vizyona girdi. Keyfini çıkarmam gerekirken huzursuzdum... Kendi kendime kalmalıyım paniğine girmiştim. Şimdi onun keyfini de çok güzel çıkarıyorum. Şunu düşünmek gerek, eğlence işi yapıyoruz. Kıbrıs sorununu ele almıyoruz, orada başkanlık seçimlerine katılmıyoruz. Biz gönlümüzü güzel tutalım ki, insanlara da güzel şeyleri sunalım.

- Aşk olaylarına adının karışması seni nasıl etkiledi peki...

Beni bunalttı tabii. Ama bu da bu işin parçasıymış. Ve zaman içinde herkesi yerli yerine oturtacaklarına inanıyorum.

NATALIA

Yalın’la arkadaşız

- Mustafa Sandal’la yaptığın ‘Hatırla Beni’ ve ‘Aşka Yürek Gerek’ düetlerinin ardından şimdi de ‘Natalia Ola T’alla’ adlı ilk albümünü Türkiye’de çıkardın...

Mustafa Sandal’la Türkiye ve Yunanistan arasında barışı sağlamak, iki ülke müziğini birleştirmek adına birlikte düet yaptık. Ben de Türkiye için teşekkür adına burada bir albüm yapmak istedim. 4 yıldır, ‘Ne zaman albüm yapacaksın’ sorusuyla karşılaşıyordum. Dolayısıyla ilk albümümün burada olmasından dolayı çok mutluyum.

- Ailenin Türk-Yunan ilişkilerine bakışı nasıl?

Benim anneannem İstanbul’da yaşadı. Ben ise Atina’da doğup büyüdükten sonra İngiltere’ye gittim ve bu konuda hiç konuşmamız olmadı. Zaten ben bu düşmanlığı oldum olası anlamamıştım. Şimdi her şey düzeldi ve mutluyum.

- İki kültür arasındaki benzerlikler ya da farklılıklar neler?

16 yaşında Türkiye’ye ilk geldiğimde farklı bir ülke ve insan göreceğimi sanmıştım. Ama el hareketleri, yemek tarzı, giyim tarzı olsun herşeyimizle aynıyız.

- Kadınca kıskançlıklar yaşayacaksın dizide...

Evet normal hayatımda hiç kıskanç değilim ama dizide ister istemez bunu yaşayacağım.

- Magazin dünyasında Mustafa Sandal’la başlayan aşk hikayen şimdi de Yalın’la devam ediyor...

Mustafa ile ilgili konuşmak istemiyorum, çok iyi arkadaşız. Yalın’la da aramızda hiçbir şey olmadı. Sadece iyi arkadaş olduk.

- Özel hayatınla ilgili haberlerden sıkılıyor musun?

Yunanistan’da ne kadar ünlü olursan ol, bir restorandan ya da bir mekandan çıkarken asla bir kameraman beklemez. Ama burada gittiğim yerlerden çıkarken çok yoğun bir ilgi var. İstanbul’da çok ciddi bir kariyer yapmak istiyorum. 21 yaşındayım ve tek başına burada yaşamaya çalışıyorum. O yüzden hakkımda kötü bir şey yazılmasını istemiyorum ve özel hayatıma dikkat ediyorum.

- Bir Türk erkeği ile evlilik yapmak ister misin?

Olabilir tabii. Zaten, ne demişler, hiçbir zaman hayır deme! Allah’ın neyi kısmet edeceğini bilemeyiz.

- Baban ne iş yapıyor?

Afrika’da, Angola’da fahri büyükelçi... Aynı zamanda yağ ithalat-ihracatı ve deniz ticareti yapıyor. Benim de bu işi sürdürmemi çok istedi. Ama mutlu olamayacağıma inandığım için şarkı söylemeye karar verdim. Şimdi babam beni zevkle dinliyor.

- Hiç Angola’ya babanın yanına gittin mi?

Hayır gitmedim. Ne yazık ki oradaki hastalıklardan ötürü testler ve aşılar yaptırmam gerekiyor. Ancak bir gün mutlaka bunları yaptırıp gideceğim. Babamın ticaret yaptığı bu ülkeyi tabii ki merak ediyorum.

YABANCI DAMAT’IN İKİ GÜZELİ

Türker İnanoğlu yapımı ‘Yabancı Damat’ın Bodrum’da başlayan çekimleri, 2500 nüfuslu Yunan adası Simi’de devam etti. Türk kızı Nazlı ile Yunanlı genç Niko’nun zorlu aşk hikayesinin anlatıldığı dizide oynayan Nehir Erdoğan ile Yunanlı şarkıcı Natalia, Simi’deki çekimlerde Kelebek’e çok özel açıklamalarda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!